13 Април, 2021 09:27 3 387 14

200 лева глоба за шофьора, паднал с колата си в река във Враца

  • враца-
  • каскада

Той има 11 месеца стаж зад волана

200 лева ще е глобата за 19-годишният шофьор, който преди дни падна с автомобила си в река във Враца. Нарушението му не предполага отнемане на шофьорската книжка.

Инцидентът е станал на третокласен път. Предполага се, че момчето, което има книжка за автомобил, е загубило управление над автомобила си заради висока скорост и така се удря в предпазния парапет покрай реката и пада в коритото ѝ от пет-шест метра височина.

„Водачът е тестван за алкохол – пробата му е отрицателна. Тест за наркотици не е правен, защото видът му и поведението му не предполагат използване“, коментира инспектор Петър Цветков.

Шофьорът има 11 месеца стаж зад волана. По пътното платно е имало и пясък, останал от опесъчаването заради снеговете.

Предстои мантинелата покрай реката да бъде възстановена.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ***********

    19 5 Отговор
    Нарушението му не предполага отнемане на шофьорската книжка. Но е карал с висока скорост това не е ли основателна причина! Добре, че няма други пострадали при инцидента!
  • 2 Петър

    17 0 Отговор
    Нормално е да го глобят,нищо че е паднал в реката,и аз когато паднех в реката като дете ме глобяваха съответните служби,в моя случаи глобата беше 5 удара с пръчка,а баща ми, прилагаше глобата!!!
  • 3 Иван Грозни

    7 9 Отговор
    Е ПОНЕ Е ПЛАТИЛ МАНТИНЕЛАТА. НО ТРЯБВА ДА УЧАСТВА И С ТРУД.
  • 4 русенец

    29 3 Отговор
    А ако хлапето е натиснало спирачка и колата се е хлъзнала по пясъка? Защо пътят не е бил почистен? В Германия се МЕТАТ и четвъртокласните пътища - ни паднали листа ни други боклуци по тях.

    Коментиран от #9

  • 5 БАЙ Х@Й‼

    27 2 Отговор
    По пътното платно е имало и пясък, останал от опесъчаването заради снеговете. 😡😡😡 ако беше кола на НСО , това щеше да е водеща причина 🤔 поднасял ми е автомобил на Шипка заради подобна подробност ! Добре, че имах опит и нямаше коли насреща !
  • 6 Пясъка

    18 2 Отговор
    В конкретния случай не коментирам. Пясъка обаче от зимното опесъчаване на места по планинските ни пътища си стои до следващия сезон. Има места на които дъждовете го "отмиват" на най-критичните участъци. Особено по банкетите преди мантинелите си стои целогодишно и е предпоставка при неопитни шофьори да се "срещнат" с мантинелите. Няма да ви помогнат никакви системи по автомобила при такова поднасяне.
    Нали знаете оня детски виц защо нямало лекарство против рак - За производството му трябвали от кантонер — пот и от поп — сълза!
  • 7 мутри вън!

    10 2 Отговор
    Нормално е за Мутристан, където "пътищата" са по-зле отколкото в Африка и Латинска америка. Все пак всички в ОПГ-то следват примера на вожда си и за всичко трябва някой друг да им е виновен, пък било то и жертвите на тяхната некадърност.
  • 8 един от многото

    4 0 Отговор
    Поуката: "Никога не паркирай в реки!"
  • 9 любител

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    на пълно си прав той трябва да съди общината за непочистен път а не той да им плаща изгнилата мантинела.

    Коментиран от #10

  • 10 БАЙ КУРТИ

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "любител":

    Хем си прав и не си , но ако беше карал с нормална скорост едва ли щеше да се случи произшествието
  • 11 Абе всички сме били на 19

    4 1 Отговор
    Хайде по-спокойно със заклеймяването на младежа!
  • 12 123

    0 1 Отговор
    Спокойно, колеги! Има си закон, по който е наложена глобата, има си и гражданска отговорност, която поема щетите.
    За младежа - пито - платено. Бил е изряден, понася си наказанието по закон и толкова.

    Коментиран от #13

  • 13 То тъй, ама...

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    Ами замърсяването на реката ? Гориво, спирачна течност, масло, антифриз и т.н.
  • 14 ИВАН

    1 0 Отговор
    Значи 200 лева струва да отровиш водата в реката, водата с която някой ще напоява, някой ще се мие и някой в крайна сметка ще я пие