Last news in Fakti

17 Април, 2021 10:20 6 116 41

Паяк вдигна кола с дете в нея

  • паяк-
  • кола-
  • плевен-
  • дете-
  • власти

Служителите не са го видели поради силно затъмнените стъкла

Паяк вдигна кола с дете в нея - 1
Снимка: БГНЕС

Паяк вдигна автомобил в Плевен с дете в нея. Сцената става до паркинг на голяма търговска верига. Очевидци твърдят, че видели как изплашената майка тича след паяка, за да обясни, че в колата има дете. Репатриращите казват, че стъклата на колата са силно затъмнени и не са видели, че на задната седалка има 10-годишно дете. "Дори имаме практика да почукваме върху вратата или стъклото. Не открихме присъствие на хора", каза Радослав Тачев цитиран от bTV, участвал в операцията по вдигането на колата. Той твърди, че автомобилът е бил паркиран в нарушение поне 30 минути.

"Родителите не са потърсили общината, това видео ще изиграе възпитателна роля за хората", смята Венцислав Кътинов от "Обществен ред и сигурност" в Плевен. Той добави още, че семейството не е било глобено за нарушението от човешка гледна точка.

Кметът на Плевен Георг Спартански сподели, че му е трудно да прецени чия е вината, тъй като и родителите не е трябвало да оставят малолетното си дете само в автомобила. Не е извършена проверка на случая, тъй като няма официално подадена жалба.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен Хур

    66 11 Отговор
    Кво ли не прават за 60 лв
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пловдив

    62 24 Отговор
    Затъмнените стъкла са забранени, както и малки деца да бъдат оставяни без надзор където и да било, после на кого била вината?!

    Коментиран от #14, #17, #18

  • 4 Градска дебилност

    78 2 Отговор
    Според закона за движение по пътищата, за да бъде вдигната кола с паяк, трябва да и има акт за нарушение от КАТ и колата да пречи на движението (спряна на кръстовище или пешеходна пътека).
    За неправилно паркиране си има глоба, а безразборното вдигане без акт на КАТ си е узаконен рекет, в случая и опит за отвличане.
  • 5 Еврибари

    17 0 Отговор
    на магари !
  • 6 Арахнофобия

    35 19 Отговор
    Изплашената "майка", защо си оставя детето без надзор и паркира неоравилно докато се вейка шопингче ?

    Коментиран от #27

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 667

    31 4 Отговор
    Пълни чекмеджета и гардероби празни джобове на българина жалка картина в България. Айдуци работодатели.
  • 9 Мимч

    36 8 Отговор
    Такъв случай имаше и в Казанлък и хората им подпалиха паяка.Явно това става рецидив и тия паяци,трябва със закон да се забранят и ьа отидат за скраб.Има си начини как да се процедира за нарушители,но не и така да им крадат колите и да си пълнят гушите общинарите.

    Коментиран от #19

  • 10 пешо

    14 11 Отговор
    и пак някоя кифла е водачка на колата .
  • 11 С.С

    22 3 Отговор
    Как ли биха реагирали служителите на паяка, ако затъмненото стъкло на задната врата се свали бавно и отвътре се подаде главата на детето и ги попита :Ей, байновци-с нещо да ви помогна? Това 10-годишно хлапе щеше да избие рибата с това.
  • 12 Мимчят

    27 2 Отговор
    Едвали не вече,ще искат и данък въздух,дето дишаме.Обирджии,с достатъчно данъци и измишльотини ни скубят,да им пълним чекмеджетата.....
  • 13 Знайко

    24 5 Отговор
    Точно така "родителите не е трябвало да оставят малолетното си дете само в автомобила". У нас когато стане някой нещастен случай, почти никога не се обвиняват родителите. За това, че са оставили децата без родителски контрол и надзор.
  • 14 Амии

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пловдив":

    Отделно и неправилно паркирана.
  • 15 Скорпи

    27 4 Отговор
    Какъв родител си да отидеш до магазина и да оставиш детето си в колата.Всичко може да се случи,друго е да е пред очите ти.Някой дрогиран джигит може да се вреже в колата и да не си мислиш какво можеше да стане.Безотговорни родители а после не мож им затвори устите..

    Коментиран от #39

  • 16 хахахахахахааха

    16 1 Отговор
    след 3 дена гъмене по телевизиите най-накрая достигна и до вас тая новина страшни сте
  • 17 Някой си

    34 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пловдив":

    Не, затъмнените стъкла НЕ са забранени!
    Може да бъдат затъмнени задните врати и задния прозорец при наличие на две огледала за обратно виждане съответно в ляво и дясно.
  • 18 Бай Стою касапина

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пловдив":

    Не си прав. Прочети член 105 от закона за движение по пътищата /ЗДвП/. Описано е кое може и кое не може.
  • 19 тоз пък

    16 3 Отговор

    До коментар #9 от "Мимч":

    а за спазване на закона нещо да споменеш ? виждам че много разбираш явно и ти си от тия селяндури които немогат да отидат до магазин ако не спрат пред входа му!!!

    Коментиран от #20

  • 20 Мимч

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "тоз пък":

    Кой е селяндур,кой не ,не е важно,ти ако си ходил на село ще видиш,че хората са по изпълнителни,но явно и не мислиш като четеш,щото съм писал,че си има начини и закона тогава да се прилага...
  • 21 Бай 1️⃣8️⃣

    19 0 Отговор
    В София се вдига избирателно и се обслужват определени цели!Кога ще бъде разследвано дружеството за паркинги и гаражи там изтичат милиони а подобряването на инфраструктурата и плачевно!Не се мият улиците а с данъците ни се правят скъпи ремонти по улиците!Заплатите в това дружество са в някой случай колкото на премиер или президент!Всички ресторанти ги хранят БЕЗПЛАТНО ДА ПАРКИРАТ В НАРУШЕНИЕ!!!РАЗСЛЕДВАНЕ НА ЦЕНТЪРА ЗА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ И ЗАТВОР ЗА ДИРЕКТОРИТЕ!!!

    Коментиран от #22

  • 22 Дидка

    17 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бай 1️⃣8️⃣":

    На ул Будапеща са сложили на цялата улица служебни абонаменти и много интересно как едно дружество си плаща само на себи си такса паркиране и служебен абонамент?Защо не ползват така хубавият градски транспорт купен за милиони левове с нашите пари?Стари трамвай на повече от 30 години от Швейцария за милиони левове.
  • 23 шишо

    13 0 Отговор
    абсолютно незаконни са тези паяци,те вдигат само от мерцедес надолу

    Коментиран от #26

  • 24 Местни дерибеи

    18 0 Отговор
    Малките общини нямат нужда от паяци с които да копират София. Очеваден пример за това е Кюстендил. Отидох по работа в този град и в центъра нямаше къде да спра и да обядвам въпреки, че спокойно можеше да няма забрани за паркиране. Спрях пред МВР да попитам за един адрес а един дежурен полицай без изобщо да ме изслуша защо съм там ми се разкрещя като на роб къде съм спрял на широката и със свободни служебни места улица която е забранена за спиране. Ами ако бях отишъл за спешна помощ?
  • 25 Факт

    3 0 Отговор
    Кьорави са!
  • 26 не е варно,

    17 0 Отговор

    До коментар #23 от "шишо":

    първо се проверява на кой е Мерцедеса и тогава може да се вдигне. Гледам ги всяка сутрин от терасата - слиза, поглежда номера, звъни и след кратък разговор вдига или не, на едно и също място вдигането където паркирането е уж неправилно е избирателно, явно зависи от телефонния разговор.
  • 27 Бат Мишо

    8 6 Отговор

    До коментар #6 от "Арахнофобия":

    Примерно докато са пътували е заспало и да не го будят като слизат да пазарят са го оставили да си доспи - КАТО ИМА ЧОВЕК В КОЛАТА ВДИГАНЕ Е ЗАБРАНЕНО - а дали е дете оставено на произвола , като е заключено В МОЯ СОБСТВЕНОСТ С АЛАРМА ще обясня в съда , като обяснявам защо ъм ТЕ ЛИКВИДИРАЛ САТО КУЧЕ КАКТО ДИГАШ КОЛАТА0 Както ти се нижда майтап , ела ми дигни колата с детето в нея И ТАКА ЩЕЕ ОСТАНЕШ подпрян на ръчките на крана да си отдъхнеш от тоя лош свят

    Коментиран от #29

  • 28 666

    0 0 Отговор
    Вече знаем от вчера.
  • 29 Бат Мишо

    13 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бат Мишо":

    ПОВТАРЯМ вдигане на КАКЪВТО И ДА Е ОБЕКТ с човек с кран Е ЗАБРАНЕНО и това го знае ВСЕКИ КРАНИСТ - изключение има САМО в армията В ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ СИТУАЦИИ в инженерни войски при прехвърляне на понтон .А ако вдитания е 10 год ДЕТЕ НЯМА СЪДИЯ НА ТОЯ СВЯТ ДА ТЕ ОПРАВДАЕ и иззад решетките можеш КОЛКОТ ИСКАШ да обясняваш че си работил в паркинги и гаражи или че кото си дигал е неправилно паркирано АНАДЪНМУ - ами да си пали свещи че родителите не са подали жалба и не са го дали на съд ДА ВИДИ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ

    Коментиран от #30

  • 30 Бат Мишо

    10 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бат Мишо":

    ИМА ЕДИН НАДПИС НА СЕКИ КРАН ,, НЕ СТОЙ ПОД СТРЕЛАТА ,, И Е ИЗРИЧНО ЗАБРАНЕНО ДА ИМА НЕЩО ЖИВО ПОД НЕЯ КАМО ЛИ И ПОД НЕЯ И ВЪВ ВДИГАНИЯ ОБЕКТ ЕДНОВРЕМЕННО ...Ами АКО СЕ ОТКЪСНЕ - ами ако човека се уплаши - примерно детето се събужда от люшкането и урлашено отваря вратата да бяга КАКО ПРАИМ ПОСЛЕ БЕ

    Коментиран от #31

  • 31 Бат Мишо

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "Бат Мишо":

    Даже да нямам пистолет ще те застрелям със собствения ти ДАЖЕ ДА СИ КАТАДЖИЯ ДАЖЕ ДА СИ ОТ ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ и я лежа я не АКО МИ ДИЖНЕШ КОЛАТА С ДЕТЕТО В НЕЯ С КРАН койт не му се вярва да проверим

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бат Мишо

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бат Мишо":

    ПС ся са сещам за още 1 изключение в армията - при вдигане на кесони и спускането им ИМА СТЪПИЛ ВОДОЛАЗ който ще го закрепя за кораба който ще се вади от дъното -или подводнизата - щото Слава 2 пъти я вадихме де -но там и да откине отдолу е вода и няма опасност за водолаза стъпил на повдитания кесон

    Коментиран от #34

  • 34 Бат Мишо

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Бат Мишо":

    ПС аретен нивото на кранистите в армията къде е сравнено с катаджийското и нивото на стъпилия на обекта да напрай грешно днижение или паникъоса и отвори вратата да побятне и да се стовари на земята пред тва на 10 год дете

    Коментиран от #35

  • 35 Бат Мишо

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Бат Мишо":

    За да съм максималво точен СЛЕД стъпването си водолаза Е И КРАНИСТ - управлението е с 1 жойстик в ръцете му щото под водата да си го натъкмисва вижда само той да го долепи до борда и захване кесона де
  • 36 Гост

    1 1 Отговор
    Издирам си накъде бараката с лапеъо вътре и паяка няма да ми я вдигне . Ами далавера си е .
  • 37 Мим33

    14 0 Отговор
    Че избирателно вдигат е абсолютно вярно.Пример в София мл.1 до пазарчето бях и имаше няколко коли спрели на улицата.Дойде паяк огледа номерата и видя по средата една кола с Хасковска регистрация и нея вдигнаха.Това каво ви говори......
  • 38 МП4

    3 0 Отговор
    Служителите не са го видяли защото бързат да я качат на паяка и дим да ги няма , да може да вземат и тези 50лв или колкото са там. То може и някоя родилка да е започнала нда ражда те пак ще е дигнат. Не са проблем стъклата, проблем им е главата без мислещо вещество, нали пари трябва да вземат
  • 39 Алфа Чакал

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Скорпи":

    Ами тези да ловят дрогираните джигити за да можем да сме спокойни за децата си.Чудил съм де хора с инсулин,като са в друг град и не знаят ,че ще им вдигнат колата и дойде часа за инсулина после сами ли трябва да си бият служителите или могат да ползват услугите на месни роми.
  • 40 Брадвата

    2 0 Отговор
    Мрънкала! Незаконно било. Ама като дойде паякът и всички мишкувате.
  • 41 ГЕРБ КРАДЦИ

    1 0 Отговор
    ФЪНДЪШКИТЕ КРАЖБИ КРАЙ НЯМАТ ! ЧАК В ПЛЕВЕН КРАДАТ !