17 Април, 2021 11:18 10 704 5

Българин загуби живота си при ужасяващ инцидент в Гърция

  • българин-
  • загинал-
  • инцидент-
  • гърция

Трудовата злополука е вследствие на повреден по време на работа механизъм на строителен асансьор

Българин загуби живота си при ужасяващ инцидент в Гърция - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

40-годишен българин и друг 45-годишен гръцки гражданин загубиха живота си вчера след падане от 70 метра височина по време на работа в ТЕЦ Агиос Димитриос в град Козани, съобщава "Труд'.

Трудовата злополука е в следствие на повреден по време на работа механизъм на строителен асансьор, в който се намирали двамата. Работили са във фирмата-подизпълнител, базирана в чужбина, и са предприели десулфуризацията на 5-и блок на станцията.

"От информацията към момента, вероятно е имало повреда в асансьора, с който майсторите се качват нагоре и надолу, за да си свършат работата. Те са подобни на тези, използвани за почистване на прозорците във високи и стъклени сгради ", заяви президентът на GENOP PPC Георги Адамидис като уточни, че от двамата души, които загубиха живота си, единия е грък от Флорина, а другият гражданин на България.

Трагедията е огромна и спира дъха дори на най-смелите, от гледката, с която пожарникарите и спасителните екипи се сблъскали след смъртта на двамата мъже.

Според информацията единият е паднал на земята от 70 метра височина, а вторият, докато е падал, тялото му се е заплитало във въжетата, в резултат на което е висял по тях.

Според директора на фабриката Василис Цигас, компанията и служителите имат опит и притежават всички необходими сертификати за изпълнението на проекта. Служителите на компанията са приключили работата по полуохладителната кула през есента, но са спрели поради ниските зимни температури, за да продължат през пролетта.

Изпълнител на проекта е компанията AVAX, а двамата загинали работници са били наети от подизпълнителя MUEHLHAN Cyprus Ltd.
Точните обстоятелства на инцидента се разследват.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кипърска ОФШОРКА

    1 4 Отговор
    ША и търсят налъмите......
  • 4 Чиче

    12 0 Отговор
    Тежко е, да си работник, на работника. Добрите хора, дето си бачкат, не бива да загиват така нелепо.
  • 5 валентин

    0 0 Отговор
    АСАНСЪОРА СЕ КАЗВА ЗРЕМБ ПРЕДПОЛАГАМ. И АЗ АКО НЕ СЕ БЯХ РАЗБОЛЯЛ В ЖУЛЕБИНО, МОСКВА СЕГА ЩЯХ ДА ГЛЕДАМ ОТ НЯКОЙ НАДГРОБЕН ПАМЕТНИК.