18 Април, 2021 09:39 9 922 12

Арестуваха "черната вдовица" Бойка Янушева за пране на пари

  • черната вдовица-
  • бойка янушева-
  • пране на пари

Тя и ливанският ѝ съучастник са в пловдивския арест

Пловдивчанката Бойка Янушева, известна с прозвището "черната вдовица", е задържана за пране на пари при акция на БОП - Пловдив, съобщи TrafficNews. Тя е била задържана на 16 април заедно с ливански гражданин, живеещ в България.

Янушева е регистрирала фирми на десетина безимотни граждани, а след това им е отворила фирмени банкови сметки. Тя и ливанецът получавали пари от компютърни измами и после ги нареждали за Китай уж по търговски договори. Двамата вземали процент от всеки превод.

Чрез онлайн банкиране преди няколко дни Янушева е извършила 107 финансови операции с пари на стойност 1 617 000, придобити чрез финансови измами.

Измамницата е извършила 17 успешни транзакции настойност 261 000 евро, превеждайки сумите от българска банка в Китай. Други 90 превода на стойност 1 356 000 евро са били подготвени за превод в Китай, но са били спрени.

Янушева е в ареста, след като Окръжна прокуратура ѝ е наложила 72 часа задържане под стража. В понеделник вероятно прокуратурата ще поиска постоянен арест.

Бойка Янушева бе известна като "черната вдовица", след като погреба двамата си съпрузи. На 30 декември, ден преди новата 1999-а година, собственикът на „Мотобойс" Георги Манчоров е открит разстрелян в апартамента си в ЖР „Тракия". Веднага след убийството криминалистите разпитват Янушева и съдружниците ѝ, правят обиски в офисите ѝ и в дома ѝ. Доказателства, които да я свързват с разстрела, не са открити. Фактът, че убиецът е влязъл в апартамента с оригинален ключ буди подозрение. Няколко години по-късно Янушева погребва и следващия мъж, с който живее - о.з. полковника от ДС Ленин Димитров. През годините Янушева бе замесена в серия измами и има няколко присъди.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    28 1 Отговор
    Това е добре, но защо сега се разпъргавиха?
  • 2 Божеее

    21 4 Отговор
    Мъжът ѝ се е казвал Ленин ?!
  • 3 Майна

    26 0 Отговор
    Научавам че и един,,бос,, на охранителна фирма, печелщ всички ,,обществени,, поръчки са го ударили тези дни през кръста,...защо ли...
  • 4 Jacques Yves Moineau

    26 2 Отговор
    Да затриеш офицер от ДС! Това си е подвиг.

    Коментиран от #5, #12

  • 5 Си ган

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Jacques Yves Moineau":

    Не че нещо ама тази от снимката изглежда по-страшно.
  • 6 Сюжет

    11 0 Отговор
    Като гледам фирмата на госпожата в България - отново - скромна - няма и 200 хил. оборот.

    yox.bg/кмс-транспортс
  • 7 о.з. полковника от ДС

    18 0 Отговор
    Нема кво повече да говорим тоя и отворил очите за далавери
  • 8 Котарак

    10 0 Отговор
    Срещу колко ще я пуснат на свобода?
  • 9 дявола

    7 0 Отговор
    Управия няма да има ако не стане така:Финансова измама,Наркотици,Изнасилване,Убийство,Злоупотреба със власт всички тези тези дейности трябва да бъдат РОБИ във полза на държавата под строг режим
  • 10 667

    6 0 Отговор
    Боко не изчисти ли мафията
  • 11 Служител на МВР

    1 0 Отговор
    Тази маймуна т.н. "Черна вдовица" става само за едно. Всеки се се сеща за какво. Ма нея и куршума ие малко. Дано по-бързо пуке и да отърве света от своето присъсътвие.
  • 12 😁😁😁😁

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Jacques Yves Moineau":

    ...кога ще е награждаването и...😁...