Last news in Fakti

20 Април, 2021 12:04 4 801 8

Арестуваха врачанския бандит Муната

  • арестуван-
  • бандит-
  • муната-
  • христо христов

До момента категорично е доказано, че Муната е извършител на 5 кражби в общините Карлово, Сопот и Хисар

Арестуваха врачанския бандит Муната - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

При акция на Областната полиция в Пловдив и Кърджали и на СДВР преди дни са арестувани двама криминални типове, които обираха жилища в регионите на Карлово и Сопот.

Христо Христов, на 51 години от Враца и Драгомир Котов, на 44 години от София, са бандитите, от които през февруари пропищя Подбалкана. Христо Христов е един от най-известните касоразбивачи у нас, като прякорът му е Муната. Чест герой е в криминалните дописки.

Двамата апаши са задържани непосредствено след извършена домова кражба от апартамент в Кърджали. В апартамента е проникнато чрез отключване на входната врата с използване на техническо средство. Откраднали са ръчни часовници, златни обеци, гривни със скъпоценни камъни и други бижута.
В бандитите и в автомобила, с който са се придвижвали - "Опел Астра", са намерени инструменти за взломяване и технически средства за отключване на входни врати. Двамата са в ареста за 72 часа, но прокуратурата ще иска постоянен арест, пише БЛИЦ.

До момента категорично е доказано, че Муната е извършител на 5 кражби в общините Карлово, Сопот и Хисар. Освен това бандата е „работила“ на територията на цялата страна.

Припомняме, че в края на януари, както и през целия февруари полицията в Карлово и Хисар разследва взломни кражби от домовете на бизнесмени.
Къщите на местни заможни предприемачи бяха обирани, докато собствениците са отсъствали от домовете си в Карлово и Сопот. В Хисар са влезли в къщата на заможно известно семейство, в пловдивското село Иван Вазово също са проникнали в дома на бизнесмен, докато не е имало никого. От всички обекти топ бандитите са задигали големи суми пари, злата и скъпоценности.

Разбитата престъпна група е извършвала чрез взлом обири на територията на цялата страна. Винаги се е наблюдавала къщата, обект на обира. Престъпниците са знаели навиците на собствениците, кога влизат, кога излизат и винаги са атакували при празни помещения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    11 7 Отговор
    Вие вервате ли че ще остане в затвора след като в парламента са Изправи Се! Муната Вън!

    Коментиран от #8

  • 2 Covid

    11 0 Отговор
    Това " муната " не означава ли ... Женски полов орган?
  • 3 Мимч

    17 0 Отговор
    А ,защо аджиба ,като се знае всичко за тези престъпници и са хващани и пускани.Защо не са в затвора до 30 години и като излязат ,пак да обират,ако могат.....Ама явно има подкупни съдии и си затварят очите.Това,ако не е корупция,здраве му кажи....
  • 4 Реалист

    6 1 Отговор
    Кога ше го пускате да знам :) да сменям вратата:)
  • 5 Тези примати

    5 2 Отговор
    От Северозападнала България са много деградирали индивиди.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Присмехулник

    4 0 Отговор
    Въпросът е кога ще излезнат от РПУ..днес или утре..С нашата Съдебна система...
  • 8 НЕЗНАЕЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Защо, преди вкарваха ли ги в затвора, че нямам спомен?