Last news in Fakti

23 Април, 2021 11:29 5 346 18

Съседи разказаха потресаващи истории за Валентин, гръмнал баща на 2 деца в Манастирище

  • съсед-
  • манастирище

Майката на убития Калин Рени вчера чакала двамата си синове да се върнат за обяд

Съседи разказаха потресаващи истории за Валентин, гръмнал баща на 2 деца в Манастирище - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Истински арсенал от боеприпаси са извадили от дома на Валентин, който застреля баща на две деца във врачанското село Манастирище. Убитият Калин се ползвал с голям авторитет в селото като добър човек, гледащ своето семейство и помагащ на майка си.

Сред боеприпасите са открити дори гранати, предава БНТ.

Майката на убития Калин Рени вчера чакала двамата си синове да се върнат за обяд. Тя споделя: "Двамата ходят на работа, прибират се за обяд. Със снахата садихме райграс. Чухме 5 изстрела. Казват, че са 8-9, но ние чухме пет. Видяхме колата ни с бясна скорост да върви по шосето и се удари в контейнера. Изтичахме двете и видяхме брат му да тича от колата и да вика: "Убиха брат ми, викайте линейка".

"Хванах на детето ми главичката - цялата му уста беше синя. Жена му падна на коленете и започна да реве", добави почернената жена.

По думите ѝ има още проблеми с убиеца и другия ѝ син. "Големият ми син бе на дискотека. Онзи е носил нож, който никой не е видял. Има два белега от него, но той не е усетил. Дойде си вкъщи, не знаеше, че има кръв. Събличаме му якето а отдолу - кръв като фонтан. Дойдоха след него момчета и казаха, че го е наръгал Вальо Песа. Лекар го превърза"

Според майката на човека нищо не може да му се стори. "Хората ни казаха, че на този човек не може да му се направи нищо. Брат му търсете за отговорност - изписал ли го е, помогнал ли му е. Той е военен в София".

Други жители на селото се оплакват, че са имали огромни проблеми с Валентин. "Същият миналата година искаше да убие детето ми с огромен нож, понеже покрай тях на може да се минава. Детето ми можеше да не е живо", споделя жена от Манастирище.

Друг жител на име Цветомир е подал днес сигнал на тел 112, защото, когато минал покрай къщата, майката на убиеца започнала да хвърля камъни по него. "Тя също е агресивна. Какво трябва да се случи още?! Защо са я оставили тази жена, при все че е агресивна и психично болна. Не знам какви случаи още трябва да станат", добави той.

Кметът на село Манастирище пък от своя стана заяви: "Беше настанен в институт, а после го изкараха... За жалост вчерашния случай почерни цялото село. Най-доброто момче вече не е сред живите".


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Новобранец

    38 4 Отговор
    Защо не са си свършили работата навреме охранените държавните чиновници подкрепили ГЕРБ?
  • 3 НОРМАЛНО ЗА БЪЛГАРИЯ 🤑🤑🤑

    20 2 Отговор
    БЕСЕНЕ СТРЕЛЯНЕ РЪГАНЕ СКАЧАНЕ ОТ ПО ВИСОК ЕТАЖ 💀💀💀
  • 4 tdxec

    29 1 Отговор
    Така е като държавата абдикира от задълженията си за психично болните, които са агресивни. Защо този луд не е бил настанен за постоянно в специализирано медицинско заведение от затворен тип? То е ясно, че лечение за това няма, но когато проявява агресия е повече от ясно, че накрая ще има голяма беля, а лудия си е луд и не подлежи на наказателно преследване.

    Коментиран от #13, #14

  • 5 саки

    5 2 Отговор
    Те малко мешани в туй село.
  • 6 1212

    22 0 Отговор
    В това село там дерета някакви нямате ли? След време ще разпознават фамилията по ДНК от черепите им.
  • 7 Николай

    22 0 Отговор
    От къде психично болен има арсенал от оръжия ? Или братът военен е мъкнал от някъде ?

    Коментиран от #18

  • 8 Време е

    14 0 Отговор
    да се вземе отношение за психично болните и при оплаквания от съседи, роднини да се вземат за принудително лечение! Сега процедурите са неефективни! Да това са хора част от обществото, трябва да се третират хуманно, но понякога те самите не разбират какво става с тях!Най - често спират прием на лекарства, и нищо не може да ги накара да ги вземат, поради което стават неадекватни! Колко хора трябва да пострадат за да има адекватни правила за контрол над такива личности ..
  • 9 Др Гей Билтс

    2 7 Отговор
    Това е добре и без това Земята е пренаселена
  • 10 Behemoth

    11 8 Отговор
    Те тия добри хора първо са го побъркали...а после ревът...това са големи гадове простия народ, то е страшно, не им ли се впишеш в идиотския цирк от тъпота и лицемерие...ако някой има макар и малко психически проблеми първо почва едно шушукане и сръгване в ребрата с лакът и подигравки догде го допобъркат ...а когато оня почне да носи небрежно брадвата щото го подгонва параноята и манията за преследване добрите хорица почват да се тръшкат...в България е срамно да имаш психически проблеми и съответно това се крие докато стане късно..
  • 11 Добре е че се

    8 3 Отговор
    самопочиствате! И защо не,е гръмнал цялата тъмносиня рода??....Ааааа сетих се защото родната милиция ви пази!!
  • 12 Охранителят

    8 3 Отговор
    Абе какъв луд бе!? Тива не е луд ,за да ина акъл да събере и сдобие с този арсенал ! Този е див селски Бек,който заслужаеа доживотен без право на обжалване!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Vaci

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "tdxec":

    Пoлицaйтe нe мoжeли дa нaпрaвят нищo зaяви Ивaйлo Ивaнoв, гл. ceкрeтaр нa МВР . Eгaти бeздaрницитe и мaлoдушнитe хoрa живeят .Aми вкaрaйтe гo в килиятa caм пo 3 кoфи вoдa прeз 4 чaca нa цимeнтa .Бeз дрeхи и oбувки.Зa eднa ceдмицa мaйкaтa прирoдa cи знae рaбoтaтa .Нaли ce вoди нa oтчeт c жълтa книжкa ??Кoй ги прoвeрявa тия ? Вcичкo e прoгнилo в тaзи държaвa !!!!
    Ocтaвкa нa глaвният ceкрeтaр към кoй ca пуcкaли cигнaли дa ce пoвдигнe oбвинeниe зa бeзcтoпaнcтвeнocт или нeпрeдумишлeнo cъучacтиe .
  • 15 Дългия

    6 2 Отговор
    Знам тия,, добри хора " как се подиграват и базикат с такива хора като
    влезат в селския магазин или кръчма ! И на оня в един момент не му издържат нервите и това е резултата!
  • 16 Роза

    4 0 Отговор
    "Обърне ли се колата,пътища много!"В БГ няма ясни правила и закони как да се действа спрямо психоболните и затова всеки се спасява от тях,както може!А който не успее да се спаси,губи живота или здравето си!Колко случаи имаше в последните години,в които извършителите бяха "психо",но законите не се промениха и всичко си остана същото.Какво ни остава да направим?Да се молим такъв човек да не пресича пътя ни или ако го пресече,да търсим сами начини да се предпазим!Друго не ни остава!
  • 17 ФАКти

    1 1 Отговор
    Тук, под тази статия, защо няма бел.ред... нещо за безхаберието и изцяло липсващи държавни органи от ГЕРБ
  • 18 Мисирка от 112 етаж

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Николай":

    То всичкото шапкар краде и пие. Нема един честен, мечтата им е да се пенсионират на 50 години, да взимат тавана на пенсиите и докато работят да се прибират с пълни торби от поделението. Нема да го забравя нашия артелчик, докато отбивах военната си служба, всяка вечер си тръгваше с пълни дисаги. А старшината с пълен резервоар. Лека му пръст на момчето. Сега този д€бил ще го изкарат невменяем и ще продължи да тормози селото.