30 Април, 2021 19:43 3 920 18

Бърза помощ отказа преглед на пострадало дете

  • бърза помощ-
  • разлог-
  • дете-
  • преглед-
  • отказ

Инцидентът е станал в Разлог

Бърза помощ отказа преглед на пострадало дете - 1
Снимка: БГНЕС

Спешни медици от Разлог отказаха преглед на 4-годишно дете след тежко падане от колело, съобщава bTV. За това сигнализира бащата на пострадалото момче, което се оказало със спукване на лъчева кост.

Според лекарите случаят не бил спешен, а детето трябвало да бъде прегледано най-напред от личния лекар. Бащата звъннал първо именно на личния лекар, който обаче в този момент бил на домашен преглед в друго село и щял да се забави. По тази причина семейството решило да потърси помощ в Спешния център в Разлог, откъдето обаче отказали преглед.

От Спешна помощ оправдават отказа си с неотложна работа в този момент, както и с мотива, че в делнични дни отговорността била на личните лекари. Момченцето ще е с гипсирана ръка няколко седмици. В първия работен ден родителите му ще подадат жалба в прокуратурата срещу спешния екип, отказал да прегледа детето им.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едно време

    7 26 Отговор
    За ужулено коляно да звъняхме на 150.Лигав баща та и медиите извикал

    Коментиран от #5

  • 2 4346

    39 4 Отговор
    За хиляда лева над заплата очите на медиците в България стават като понички, а в същото време гледат на пациентите като на торби с пари!
    Санитарки , медицински сестри и лекари се изпокриват в болниците и не обръщат никакво внимание на пациентите!Мой близък ми сподели , че лекарите влизали в стаята им само да мерят астурацията и толкоз! Дори оставили един мъж да умре въпреки,че моят познат няколко пъти отишъл да им каже да дойдат да видят пациента защото е зле. Те така и не дошли в стаята.Човекът умрял, а те дори и не дошли да го махнат от стаята.Накрая двамата мъже , които били с умрелия пациент сами го изнесли в коридора.Идете да видите какъв е ужаса и в болницата" СВЕТИ Мина" в Пловдив. Мизерия и пълно безхаберие към пациентите,дори докарали двама човека, които не били болни от Ковид в стаята с болни от Ковид. Оставили ги там няколко часа.Дори лекарка взела собствената апаратура на пациент и той завел дело срещу нея.Примерите в България са много!

    Коментиран от #4

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 3 Отговор
    Видях как го бяха гипсирали.....После след гипса ,ако знаят какво ги чака....За спукано не се слага Гипс,вече и за счупено не се слага!Спукана лъчева кост на лява ръка лекувах със срелърна монета и всяка вечер махах превръзката!Зарасна без никакъв проблем за ръката!Много сте неграмотни бг!За щяло и нещяло!Не си заслужавате райската земя!
  • 4 Напълно съгласна

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "4346":

    Така е, както казвате. Напират да дават дежурства в ковид отделение за пустите хиляда лева. После една седмица почивка . Същевременно върви и другата заплата, отпуск не ползват за това време. Останалите колеги работят и за тях, но без повече заплащане и почивки, че те са така благородни. А как ги гледат болните сте го написал. Ръкопляскате ,моля!

    Коментиран от #6

  • 5 ми ,

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Едно време":

    Ако беше прочел статията , щеше за разбереш , че детето е за гипс ... Ама нали требе се правим на интересни ..

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Густо, майна!

    2 9 Отговор

    До коментар #5 от "ми ,":

    Кво значи за Гибс бе, колега! Или е счупена костта, или не! Сега,ако някой е сърдит, че не са го погалили, цункали и обърнали внимание, да си пусне жалба, само, че първо да се информира обективно колко жалък изглежда! Спукана не значи счупен, драги ми кандидат доктори! Ама всички сте наясно! Някой се е възмутил и да не се прави скандал са ми сложили гипс и нашия вече...
  • 8 Густо, майна!

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "ми ,":

    Викаш, щом така е написана статията, значи е за гипс, а?

    Коментиран от #11

  • 9 Хич не е рай да си медик!

    5 0 Отговор
    Особено Спешните,който не знае какво е да ти скачат лилавите,да те удрят и да ти вадят душата със смъртни заплахи и псувни,малко знае.Спешните са най-натоварени,заедно с хирурзите и опълчението покрай Ковида,докато джипитата могат да те вбесят.Кафенца,арогантност и очите им те сканират за кеш,направленията са за "наши хора" и тн.И по професионална зависимост стават безчувствени,нямат избор,и тяхната психика се самоспасява,иначе ще експлодира..
  • 10 ГЕРБ=БСП=ДПС

    0 2 Отговор
    И какво може да направи бърза помощ. В линейките няма рентгенови апарати. Лекаря в ленейката няма как да разбере, че има счупена ръка, ако не е резместена. Счупена ръка не е точно нещо, което се нуждае от бърза помощ. Бърза помощ е за животозастрашаващи случаи. Проблема не е бързата помощ. Проблема е липсата на болници и спешни кабините за травми. Поради концентрацията на болниците в София.

    Коментиран от #12

  • 11 ми ,

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Густо, майна!":

    Викаш , ти си личният лекар ли ? Та и знаеш , че е ожулено коляно ..
  • 12 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Оффф, барем чети първо... Какви линейки, хората са отишли там...
  • 13 Бачо Киро

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Густо, майна!":

    Ще работиш, бастун, за това ти плащат от моите данъци. Като не ти харесва си отваряш собствен кабинет, клиника, болница и там си работиш както ти е кеф, за колкото пари си решил. Много обичате хем да сте в лошо плащащите болници, хем да пращате от там в частното кабинетче... Много обичате да квичите вие и полицайчетата, ма не отивате да работите другаде... Който не му харесва дадено място и смята, че заслужава повече, си бие камшика и отива на по-добра позиция. Истината е, че повечето не ставате и за чеп за подпиране на вратата и затова си седите на задните части и само мрънкате.
  • 14 Напълно несъгласна

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Густо, майна!":

    Ако лекуваш така, както и пишеш по-добре наистина да чета в нета и да се лекувам сама.
    Явно и с четенето имаш затруднения, защото въобще не коментирам статията и написаното в нея, а коментара на друг читател. И стоя зад думите си за работещите в ковид отделения. Всичко е за хиляда лева. Дежурства дават стажанти, офталмолози, операционни сестри и прочие нямащи си и понятие как се държи спринцовка и слушалка. Дано не ви се налага да стигате дотам. Но това е в София. При майните може да е по-густо.
  • 15 Супер етично

    1 0 Отговор
    Не мога да повярвам че и това доживяхме,срам и позор,Хипократовата клетва отиде в боклука....
  • 16 цербер

    0 0 Отговор
    което се Е оказало със спукване на лъчеваТА кост.
  • 17 червена коприна

    0 1 Отговор
    астурацията и толкоз! САТУРАЦИЯ,А НЕ АСТУРАЦИЯ,ЧАДО!
  • 18 Все по-зловещо ще е

    1 0 Отговор
    Личните лекари нямат рентгени, не са травматолози, не наместват и не гипсират счупени кости. Да се засрамят тези в болниците. Може и да им е тежко, но са станали бездушни и безотговорни.