Last news in Fakti

30 Април, 2021 21:47 4 368 32

Куче нахапа дете в центъра на голям град

  • куче-
  • дете-
  • враца-
  • център-
  • нахапано

Жертвата е на 10 години

Куче нахапа дете в центъра на голям град - 1
Снимка: БГНЕС

Агресивно куче е нахапало дете в центъра на Враца. Животното е нападнало 10-годишно момче преди около час, пред сладкарницата в търговски център "Суми", уточнява агенция BulNews. За инцидента с медията ни се свърза бащата на детето с молба да се даде гласност на случая.

"Кучето е светло кафяво и е голямо лежи между масите и налита на хапане без значение дали на възрастен или дете", сподели бащата. По негови думи момчето от близката дюнерджийница е подало над 15 жалби, тъй като това не е първият път, в който животното проявява агресия.

От Община Враца полагат усилия за справянето с бездомните животни и най-вероятно след отварянето на приюта за кучета проблемът ще бъде разрешен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защитник

    7 26 Отговор
    Оставете кучето да хапе бе, какво толкова станало. Голяма работа

    Коментиран от #5

  • 2 ърп

    44 8 Отговор
    Ако това беше станало по времето,когато аз бях дете то кучето щеше да виси обесено на 1-вото дърво и никой нямаше да коментира това.

    Коментиран от #10, #25

  • 3 5665

    13 5 Отговор
    Враца голям град ли е 🤯

    Коментиран от #8

  • 4 Прилича

    5 8 Отговор
    На моя Вихър... и той обича човешко :)... Шегувам се
  • 5 Инструктор

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Защитник":

    Правилно! Щом е пред сладкарницата, нека хапе и да се научат да бягат, че много се залежаха вкъщи, зарад тая карантина. Спорта е здраве! Само да не хапе пред фитнеса, че тогава аз ще го ухапя
  • 6 Истината боли

    22 12 Отговор
    Агресивното куче вероятно е изхвърлено от безотговорен стопанин,или е потомък на такова, изхвърлено в миналото. Не кучетата, хората са виновни!!! Така се случва във всички градове и села на територията на РБ– и никой не носи пряка отговорност. Нито хората, нито животните са се родили агресивни– те стават такива благодарение на БЕЗотговорността на възпитаващите ги.

    Коментиран от #9, #11, #13

  • 7 Кучето е първият приятел на човека

    13 1 Отговор
    а вълка - вечният враг.Но ме терзаят все едни и същи мисли и основно въпросът - колко народ си погина през последните 30 г. от "приятелски огън" и колко от "вечният враг" вълка?
  • 8 Еми

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "5665":

    Имат повече светофари от Силистра!
  • 9 Бен Гън

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината боли":

    Ако тръгнем по тоя път на разсъждение то и клошарина,убивайки човек за да го обере и се нахрани по презумпция е невинен :)

    Коментиран от #12

  • 10 Истината боли

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "ърп":

    И така щеше да възпиташ децата си в агресия. Днес куче или коте, утре човек. Серийните убийци започват в ранна възраст точно с агресия към животни. По–силниятсрещу по–слабия, но това не е доказателство за сила, а за немощ.

    Коментиран от #16, #21

  • 11 Вечното бля бля

    20 6 Отговор

    До коментар #6 от "Истината боли":

    Хората били виновни - кои хора? Кучетата не се раждали агресивни - абсолютен фейк! Хапали са ме неведнъж,без абсолютно никакво предизвикателство от моя страна,вървя си и мисля нещо,а някакъв помияр,дори не съм го видял,скача и ме захапва,ей така,както е захапал детето! И вие,кучефилите сте един тормоз,не по-малко отблъскващ от натрапените,нагли и просташки предизвикателни гей-паради..

    Коментиран от #14

  • 12 Истината боли

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Бен Гън":

    Клошарят не се е родил такъв. И идваме до момента, че хищникът убива, за да се храни, а клошарят е станал такъв заради безотговорността на родители, близки, институции и обществото ни като цяло. Отвръщаш глава като видиш такъв нещастник по пътя си, нали?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 123

    12 2 Отговор
    Една метална тръба в главата на кучето и ще бяга с 200.

    Коментиран от #17

  • 16 324

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Истината боли":

    Тя модата с отглеждането дойде от Кравария, а там серийни убийци под път и над път.

    Коментиран от #19

  • 17 Истината боли

    5 7 Отговор

    До коментар #15 от "123":

    Една ефективна присъда за някой, изхвърлил домашно животно на улицата, или проявил агресия(вкл.убийство), та много хора ще се замислят. Наскоро някакъв беше убил кучето на стар човек, за да взломи дома.
  • 18 Говориш нон-сенси

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Истината боли":

    Охранител съм,има 7 кучета във фирмата сега,минали са ми през ръцете и ротвайлер,и кани-корсо,драхари,и един свиреп кангал,само аз се справях с него.По пътя съм прибирал и каракачанка,и 4-5 улични превъзходни,пак за фирмата,от години съм с тях.Дразнят ме"разбирачи" като теб,с пълен джоб етикети и изплезени езици,които дрънкат глупости че " по рождение нямало агресивен хора и агресивни кучета" много си назад с реалностите..

    Коментиран от #20

  • 19 Инфо

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "324":

    Твърде си зле с материала. Нещо да кажеш за каракачанската овчарка, която е елитна порода, отглеждана, селектирана и развъждана още по тракийско време(Херодот)? Та... тогава т.нар. от теб Кравария, изобщо не е съществувала на географската карта. Интересно също така е, че в Северозападна България , по–точно в Берковица Лесотехническата професионална гимназия от тази година разкрива единствената в България паралелка със специалност " Специализирано обучение и селекционно развъждане на кучета", учениците завършват с професия "Кинолог", та кучетата са си кучета, за добро и зло. Човекът им е важен.

    Коментиран от #22

  • 20 Истината боли

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Говориш нон-сенси":

    Много насериозно се вземаш, приятелю. Нито най–малко целя да обсъждаме характерните особености на породите кучета и на различните човешки индивиди. В едно бъркаш– не се барам разбирач, а просто животът ме е срещнал с много видове животни– от дете, та досега, та говоря от личен опит(ке го натрапвам на другите). Кучето, което в момента е у дома е " мини улична превъзходна", мило, любвеобвилно, но...има проблем с една инкасаторка за водата, т.е. тя има проблем, че не я пуска.

    Коментиран от #31, #32

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ицо

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Инфо":

    Още от тракийско време са отглеждали и развъждали кучета с цел разходка в парка сред децата и избиване на комплекси. Някои млади тракийци дори си мислели, че така по-лесно ще свалят някоя мадама. Ще създаде у нея впечатление, колко е грижовен и любвеобилен. По заможните тракийци си поръчвали кучета от далечни и екзотични страни, да демонстрират на простолюдието, колко са велики. Естествено се навирали в най-големите навалици с кучетата си за да бъдат забелязани. Иначе какъв е смисълът от отглеждането на кучета. За охрана са си имали СОТ , а овцете им ги пасяло работниците (робите).
  • 23 Йозеф

    6 2 Отговор
    Куче напдне ли дете директно заминава във вечните ловни полета в комплект с бълхите, без да ми пука дали е улично или струва 3000 лв.
  • 24 6a13tt

    3 1 Отговор
    Територията, в която кучетата ядат хора.
  • 25 6a13tt

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ърп":

    Да, ама в днешно време за убийство на куче се лежи повече отколко за убийство на човек
  • 26 Шаран БГ

    1 2 Отговор
    Обичайте кучетата ! Всяко едно волно скитащо псе трябва да бъде нахранено ! Има толковао добри храни.........
  • 27 Доктор Дулитъл

    6 0 Отговор
    Едно куче захапе ли веднъж, винаги ще го прави. Ако е лично трябва за са затвори и извежда само с намордник. Ако е улично - да се приспи.
  • 28 Шаро

    1 3 Отговор
    Браво на животинката 🐕само да не пипне бяс от хората че сме заразно зло
  • 29 Българин

    1 1 Отговор
    Кучетата не са родени зли и злобни...Хората,ги правят такива,с отношението,действията и реакциите си към тях.Досега не съм видял куче садист,убиец,изнасилвач,психар и пр...Хората са такива и според техните психични отклонения приучават и животните към тях.Мое виждане е,че животното е огледало на действията и отчасти характера на стопанина си.Както го обучиш,научиш,занимаваш и се отнасяш с него,такова и ще е самата реакция на животното в дадена ситуация...
    Не са виновни животните,а хората с техните действия и отношение...Деца изтезават коте или куче...Режат им опашките,пускат ги да висят.вързани с въже и гледайки,как агонизират,мъчейки се да се освободят,за да поемат глътка въздух,а един комшия ми каза,че имал куче,което бил вързал с синджир на село да пази имота му,но дебелия кожен каиш,около врата му, не бил свалян откакто е сложен и с времето му отеснял и се е срастнал с кожата му около врата му.Представяте ли си,какво му е било на кучето,когато се е дърпало да се освободи,а каиша го е задушавал,как се е давело и виело от болка,как е кавяло и козината му е паднала за да се образува място за каиша,,как раната,заздравявайки,се е срастнала с каишката? .Вие как бихте постъпили,на негово място,не видели обич,топлота,ласкава дума и нейна рака...?Или деца застанали на пътя и нагласят таралежче,гледайки и чакайки,минаващите коли да го сгазят...Отвратен сам...
    А сега по темата.Това куче,за да стои до сладкарницата,значи е хранено от клиенти или или персонала
  • 30 Българин

    0 1 Отговор
    А сега по темата.Това куче,за да стои до сладкарницата,значи е хранено от клиенти или или персонала с остатъци от храната.Затова,то я смята за своя територия и се върти или дори лежи до масите на заведението..Но хората,гнусейки се от външния му вид и опасявайки се ,че след като е улично-е пълно с кърлежи и бълхи и го гонят..Какво е виновно животното,че се е родило куче,без порода и стопанин и най-лошото-в България?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Нищо чудно

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Истината боли":

    Забелязано е отдавна, че кучетата приличат на стопаните си! Нормално е да отглеждаш мини улична ,,превъзходна"!