Last news in Fakti

3 Май, 2021 09:28 5 820 9

Осъденият за убийството на родителите си полицай: Невинен съм

  • арест-
  • затвор-
  • полицай-
  • обвинен-
  • убийство-
  • родители

Обвиняемият твърди, че делото срещу него е незаконно

Открито писмо от 150 страници изпрати до 24plovdiv.bg пловдивският полицай Венцеслав Караджов, осъден на доживотен затвор за убийството на родителите си. В него той посочва, че е невинен и несправедливо обвинен и пратен зад решетките, където е вече пета година. По думите му делото срещу него е било изфабрикувано. "То е противозаконно и ще остане в учебниците като отказ от правосъдие. Съдът и прокуратурата признават липсата на свидетели очевидци и преки доказателства, но уж имало косвени, които уж били в логическа връзка и ме уличавали като извършител", посочва Караджов и прави подробен преглед на целия процес, започвайки от откриването на труповете на родителите му Божурка и Цветан Караджови на 17 май 2016 г., припомня Actualno.com.

Той не отрича, че с тях е бил във влошени отношения заради къщата с двора на улица "София" в Пловдив, тъй като баща му не си изпълнил обещанието да му ги прехвърли. Полицаят твърди, че е купил имота със собствени средства, но бил записан на името на Цветан, който пък трябвало впоследствие да го припише на сина си. "Има нотариална декларация от майка ми, че земята е придобита с мои пари и в случая баща ми се явява скрит пълномощник", обяснява Караджов.

Според държавното обвинение именно спорът за въпросния имот е причината за разрива в отношенията между полицая и родителите му. Двете страни влезли в истинска война. Караджов е записвал с телефона си скандалите с възрастните. "На един от тях баща ми се заканва с убийство и палеж срещу мен в присъствието на майка ми", посочва полицаят. И добавя, че заради заплахите баща му е бил арестуван за 24 часа. Имало е дело за домашно насилие, което Караджов-младши е спечелил.

В откритото си писмо полицаят подробно се спира на всички косвени доказателства и многократно твърди, че е несправедливо осъден и не той е застрелял родителите си. Бившият служител на икономическа полиция в Пловдив цитира показания на комшии и приятели, описващи го като нормален човек, от когото не са видели нищо лошо.

Караджов е обжалвал доживотния си затвор във Върховния касационен съд на 16 април т.г. Очаква се решението.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ставри

    30 2 Отговор
    Всички така казват.
  • 2 Иван Грозни

    38 3 Отговор
    Как се проучват хората за полицаи? Мижава работа. Като гледам какви келемета и тумбаци са с униформи се отчайвам.
  • 3 Хахаха

    33 4 Отговор
    С кървави пари купил имота и ги изпрал, чрез росителите си, а накрая и ги убил.

    Коментиран от #4

  • 4 сила

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    дъртия го е прецакал....хахаха
  • 5 324

    17 3 Отговор
    Чудя се дали би могло действително да е невинен, защото дори и да е купил имота със свой пари, не се споменава за други наследници освен той, а при положение, че е на възраст едва ли родителите му са щели да живеят вечно. Не ми е много ясна ситуацията.

    Коментиран от #7

  • 6 Митко

    13 0 Отговор
    За какво му е на трети имота,като той не може да го овладее.Ако има трети то той е нает от полицая,срещу парички.
  • 7 БАЙ КУРТИ

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "324":

    Запознат съм със случая , преди няколко години беше много нашумял . Въпреки че е единственият наследник на имота реши да ги ликвидира , даже беше намерил и купувач . ОЩЕ НЕ МОГА ДА ГО ПРОУМЕЯ / ДА УБИЕШ СОБСТВЕНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ/
    Но явно алчността е по голяма от живота .
  • 8 Ало

    6 7 Отговор
    Още от самото начало на това дело нещо ми подсказваше ,че тези хора не ги е убил синът им. Все пак той е полицай и щеше да си осигури 100% во алиби ,ако беше решил да го направи. И разследването не допуска друга версия?
  • 9 Гост

    1 2 Отговор
    За съжаление повечето полюцаи са алчни и прости хора