10 Май, 2021 08:53 6 186 22

Заснеха как стопанин изхвърля кучето си на столична улица

  • стопанин-
  • куче-
  • итбул-
  • питбул

Видеото предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи

Заснеха как стопанин изхвърля кучето си на столична улица - 1
Снимка фейсбук

Видео показа как питбул беше изоставен на улица в софийския квартал „Лагера“. Това предизвика стотици коментари в социалните мрежи.

Случаят беше заснет от видеорегистратора на автомобила на Александър Ганчев. На кадрите се вижда как изгоненият домашен любимец е свален от джипа на стопанина си, а след това започва да тича след него.

„Тъжна и шокираща гледка. В събота, 8 май, към 13 ч. търсех място за паркиране тук, докато се оглеждах за подходящо място, ми направи впечатление, че един бял джип спря и от него излязоха две жени, които се суетяха, доста странно. Изскочи едно куче и всичко стана за секунди – видяхме, че кучето се опитва да се качи в колата, но беше изритано и потеглиха бързо, а кучето продължи да тича по тях“, разказа Ганчев.

По думите му веднага са се събрали хора, които са оказали помощ на животинката. Ганчев, допълни, че веднага е качил видео със ситуацията в социалните мрежи, последвала е и реакция от собствениците на кучето.

„Разказаха ми, че белият джип се е върнал и е станала разправия, жените са искали да вземат кучето и са го взели, в крайна сметка“, допълни мъжът.

Нина Огнянова от сдружението „ВОТАН - нов живот за питбула“ обясни, че изхвърлянето на животно освен нехуманно, е и опасно.

„Първо за самото куче – оживен булевард, има движение, коли, може всичко да му се случи за минути. Второ – има детска площадка на метри от мястото. Има хора, които разхождат домашните си любимци, някои от тях може да са беззащитни. Не може да се изхвърля животно в такава социална среда. Не се знае това стресирано животно как ще реагира“, посочи жената.

Мартин Янчев от „М&М Помощ за животните“ каза, че наказанието в подобна ситуация е парична глоба. Природозащитните организации настояват санкцията да бъде увеличена, а виновните да се наказват и с общественополезен труд.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фалит

    20 55 Отговор
    Хората няма вече какво да ядат, камо ли песове да хранят. Скоро със зверското обедняване на народа това ще стане масова практика. Всеки предпочита да нахраби първо себе си и детето си, а за песа, каквото остане.

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Бой-COVID-59

    22 17 Отговор
    Като си нямате чекмеджета,
    няма да гледате и кучета...
  • 3 Псевдоним

    56 2 Отговор
    Такива "стопани" са основната причина за безстопанствените кучета в големите градове. Едно куче живее средно 15 години и иска целодневна грижа - хранене, разходка, почистване, обезпаразитяване. Но за по-лесно някой дето е видял дебелия край го праща на улицата.

    Коментиран от #4

  • 4 кучешки живот

    37 4 Отговор

    До коментар #3 от "Псевдоним":

    Основната причина за безстопанствените песове са евросубсидиите. Заради това са и парковете с мечки и магарета, лешояди и норки. Ганьо е хуманен към животните, само до като има кяр от тях.
  • 5 Българин

    40 9 Отговор

    До коментар #1 от "фалит":

    Моята Питбулка и вчера направи на парчета поредния чифт домашни чехли,ама не я изхвърлям по улиците....Като съм забравил да ги прибера,разбира се,че ще ги ръфа и после стои Виновна...Хаххаха

    Коментиран от #19

  • 6 Защо позволихте

    27 2 Отговор
    на тези да вземат кучето обратно?!
  • 7 лют пипер

    20 26 Отговор
    Изтрещели хора. Вместо да гледат деца,те гледат кучета!

    Коментиран от #11

  • 8 Себе си?!

    36 2 Отговор

    До коментар #1 от "фалит":

    Бедни с бял джип?! Зависи от критерия за бедност... Но пак е гадно.
  • 9 Цената

    8 11 Отговор
    АБЕ ,и аз се чудя с моето какво да го оравя.Стана на 1 год.и 4 месеца и е многл буйно .Скача по 3 м.без проблем.Направо за ловджииско става.Проблема е ,че всеки ден трябва да яде и то много.По един самун хляб и кокали и цяла кокошка.На всичко отгоре и плаши непознати,а познатите които го замяргат ги е намразило и видили ги ,лае по цял ден....или докато се махнат...

    Коментиран от #14

  • 10 Гоце

    9 26 Отговор
    Де да можеше и Радев като куче да го изхвърлим
  • 11 s7un7

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "лют пипер":

    Единствения адекватен коментар, гледат кучета щото им е по-лесно, така имат време да не правят нищо по цял ден, а децата искат грижи

    Коментиран от #16

  • 12 Мутант

    16 4 Отговор
    Няма ли най после тая опасна порода да я забранят за отглеждане.
  • 13 БГ АВРОПЕЙЦИ

    10 5 Отговор
    ВСИЧКАТА МАРА ВТАСАЛА САМО КУЧЕ НЯМАШЕ. ВИДЯЛА ЖАБАТА ЧЕ СЛАГАТ ПДКОВИ НА ВОЛА И ТЯ СИ ВДИГНАЛА КРАКА.
  • 14 Другия с коня

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Цената":

    Няма смисъл да му даваш хляб.Кучетата нямат Ензими,за да усвояват Скорбяла.Рагу му давай или суха храна в чували с разходната норма да не го прехранваш и място да тича да изразходва енергията...Щом е енергично до пет шест годишно ще си е все диво....После малко улягат и са по- уравновесени....А лае,щото е куче и това работи - Пази....
  • 15 Anon

    17 1 Отговор
    Най-вероятно кучето е на приятеля на една от кухите лейки. И понеже са кухи са избрали най-тъпия начин да се отърват от кучето. После са щели да кажат, че е избягало.
  • 16 отворко

    8 7 Отговор

    До коментар #11 от "s7un7":

    Имам деца и куче , да не са без деца хората които гледат куче ? На такива с два пръста чело как да им обясня!!!
  • 17 dfu

    11 1 Отговор
    Пак хората кучета ги яли... Тгоя стопанин е същия, като нашите управляващи - не мисли за доброто на другите.
  • 18 Горд собственик на Питбул

    8 2 Отговор
    Дано Питбула намери добър стопанин , те са верни до гроб за стопанина си !!!
  • 19 Котарак

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    За това си гледам котарак.

    Коментиран от #20

  • 20 вова

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Котарак":

    Аз си гледам пачи крак в саксия и пия бира с туршия!
  • 21 Хайл

    0 0 Отговор
    Първо-ОПАСНО Е ЗА ДЕЦАТА А НЕ ЗА КУЧЕТО...Тоя пишман репортер що не прибра кьопека а търси евтина слава...аман от нагли кучкари еколозове...
  • 22 Хайл

    0 0 Отговор
    "Природозащитниците" вместо да плямпат глупост след глупост да вземат с тези пари дето им се отпускат да направят приюти,да съберат ВСИЧКИ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ И ДА ГИ ГЛЕДАТ,ДА ГИ ХРАНЯТ,ДА ГИ ПОЯТ,ДА ЧИСТЯТ КЛЕТКИТЕ и тогава да видим дали няма да запеят друга песен...да крадат пари и да лаят от страни могат,но накараш ли ги да свършат нещо се крият...кога "природозащитниците" ще покрият ЛЕЧЕНИЕТО НА НАХАПАНИТЕ ОТ ТЕХНИТЕ ПОМИЯРИ ХОРА???? ТРЯБВА ДА СЕ СЪДЯТ ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ ПРИ НАПАДЕНИЕ ОТ КУЧЕ КЪМ ЧОВЕК,ИМАЛО Е СМЪРТНИ СЛУЧАИ-ЕФЕКТИВНИ,СТРОГИ ПРИСЪДИ ЗА "ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ" РАБОТЕЩИ СРЕЩУ ХОРАТА...ДА ВИ БЕРА ЛАЙКАТА МРЪСНА ПРИРОДОЗАЩИТНА