13 Май, 2021 15:00 3 111 4

Нова измама в интернет. Хакери точат банкови сметки с фалшиви игри

  • измама-
  • интернет

Става дума за класическа фишинг измама, която цели да открадне личните ни данни

Нова измама в интернет. Хакери точат банкови сметки с фалшиви игри - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Нова измама в интернет. Хакери източват банкови сметки, като организират фалшиви игри от името на големи търговски вериги, посочва Нова ТВ.

Сигналите от потърпевши потребители във форумите в интернет са десетки.

„Попаднах на пост в социалните мрежи - да позная какво е числото и ще спечеля 1000 лв. Заинтригувах се”, разказа потърпевшият Венцислав.

Атрактивната награда привлича вниманието на му. Заради работата си предпочита да остане анонимен, но ни разказва за правилата на играта.

Обявена е като „Тест на деня”, а обещанието е за парична награда от 50 до 1000 лв. за всеки познал числото, което се крие в тази цветна холограма. Наградите се раздават от името на голяма търговска верига.

„Познах числото, аз бях първият, който беше писал коментар, и те се свързаха с мен на лично съобщение: „Честито, Вие печелите 1000 лв.”, разказа той.

За да получи спечената сума единствено трябва да попълни данните от банковата си карта в този сайт, за който получава линк в съобщението.

Мъжът се усъмнява и решава да провери дали има други печеливши от играта. Оказва, се че става дума за измама. Показваме играта на експерта по киберсигурност Спас Иванов. Според него става дума за класическа фишинг измама, която цели да открадне личните ни данни.

От търговската верига, от чието име се раздават наградите, категорично отричат да стоят зад играта. През последните седмици при тях също постъпват десетки сигнали от потърпевши потребители.

Първа червена лампа за измама трябва да светне още когато ни искат данните от банковата карта, за получим наградата, категорични са от „Активни потребители”.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 0 Отговор
    Те така ги раздават парите по нета - неброени !!! Изглежда има и балъци !!!
  • 2 Стрина Пена

    11 1 Отговор
    Докато има балъци ще има тарикати
    Ектх некой си дава 1000лв безнищо.
    Ид'ио'ти безмозъчни
  • 3 мародер

    9 0 Отговор
    Въведете смъртно наказание за измама в големи размери и измамите ще спрат.
  • 4 mhm

    1 0 Отговор
    не е нова измама !