Last news in Fakti

24 Май, 2021 20:01 3 683 17

Очите иска домашен арест с електронно наблюдение

  • димитър желязков-
  • митьо очите

Илиян Василев, адвокат на Митьо Очите, посочва, че клиентът му е задържан неразумно дълго – почти три години

Очите иска домашен арест с електронно наблюдение - 1
Снимка: БГНЕС

Съдът окончателно отказа да промени мерките за неотклонение на Димитър Желязков-Митьо Очите и още четирима.

Както „Флагман“ съобщи в края на април, Желязков, Иван Найденов, Иван Пишиев и Калоян Колев поискаха вече да не бъдат „под стража“, а Радослав Николов-Рачо – под домашен арест. Специализираният наказателен съд (СНС) тогава отхвърли исканията на петимата.

Това е направила и горната инстанция. Петимата подсъдими са пуснали жалби срещу определението на СНС. Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) обаче ги е отхвърлил след закрито заседание на 12 май, показа справка на „Флагман“.

Илиян Василев, адвокат на Митьо Очите, посочва, че клиентът му е задържан неразумно дълго – почти три години. Отлаганията на делото пък не били по негова вина.

Съществуващите, според първата инстанция, опасности от укриване или извършване на престъпление могат да бъдат преодолени с електронно наблюдение на мярката „домашен арест“, смята Василев.

От определението на АСНС става ясно още, че Радослав Николов дължи пари след решение на Върховния административен съд (ВАС).

Адвокатът на Рачо заявява, че СНС неправилно е игнорирал данните по делото за семейното и имуществено състояние на подсъдимия - „силно затрудненото финансово положение на семейството, наложени обезпечителни мерки по предявен иск от КПКОНПИ, задължение за плащане на парична сума по решение на ВАС, невъзможност да упражнява своето право на труд“.

Основен аргумент на защитата на всички подсъдими е, че те са задържани твърде дълго – от август 2018 г., докато процесът в съда продължава да е в начална фаза.

Въззивната инстанция обаче отхвърля техните претенции. Аргументите на съда са няколко - високата фактическа и правна сложност на наказателното производство предвид броя на предадените на съд 13 лица, периодът от време на осъществяваната престъпна деятелност, криминалното досие на подсъдимите.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светослав

    9 37 Отговор
    Забелязват ли, че откакто искат да закрият спец. прокуратура, всички задържани, почнаха да излизат. Май Борисов, беше прав, че скоро мерцедесите и кортежите, ще са навсякъде. БЛАГОДАРИМ ТИ, МАЯ, ИЦО, СЛАВИ. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СЕ НУЖДАЕЕ ОТ ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ, А ВСИЧКИ ТИНЕЙДЖЪРИ ОТ ГРАМ ЕКСТАЗИ!

    Коментиран от #2

  • 2 Ветеран

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Светослав":

    Баце да не се връща на улицата ,затова Митьо—Очите иска да излезе.
  • 3 Чико Комерс

    5 1 Отговор
    Не спя с жени май съм малко обратен!!!
  • 4 Хамди

    3 29 Отговор
    Само Бойко може да управлява тази държава.

    Коментиран от #6

  • 5 Ваню кокошката

    17 0 Отговор
    А плеймейтка за 5000 не иска ли?
  • 6 Ставри

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хамди":

    Че кой МУ пречи?
  • 7 Рошко

    13 0 Отговор
    Пуснете го човека че сезона наближава
  • 8 възмутен

    5 1 Отговор
    С какви очи?
  • 9 Разочарован

    4 10 Отговор
    Всичките ще излязат, на България и трябва амфетамин, хазарт и бързи кредити, Божков и компания трябва да издигнат паметник на Станислав Трифонов
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 На такива боклуци

    7 1 Отговор
    Мястото им е в затвора на топло доживотно, това са дерибействаш индивид, които рекетират местните хора, борещи се почтенно да си изхранват семействата си. Този е направил много поразии, но хората не се осмеляват да повдигнат завесата. На никого няма да липсват такива боклуци като този навън в обществото.

    Коментиран от #12

  • 12 Тоалетна хартия

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "На такива боклуци":

    На такива мястото им е в гроба.....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сталин

    3 0 Отговор
    МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА РАЙ ЗА МУТРИ
  • 15 Дерав

    4 3 Отговор
    Той Радев си го каза - ,,Мутри вън,, и ето мутрите излизат една по една на вън, Божков, Очите.....
  • 16 за овцете

    4 1 Отговор
    много интересно кака всеки тук се изкавза какво искал и какво не искал очите а никой незабелязва че “спец.прокуратурата” не оже да започне дело срещу престъпници вече 3 години ?!?!? от тръгва проблема офцете умират от кеф когато някой на когото са завиждали се спъне но никой не го интересува че спъването е скалъпено и незаконно... не защитавам митьо очите но не е малко глупаво да се радвате за него че не излиза от ареста понеже прокуратурата не работи което означва че така са и поръчали за да го държат по-дълго вън от игарата защото им взема парата !!! това означава че прокуратурата не работи по предназначение а е частна фирма !!!
  • 17 100

    0 0 Отговор
    Ще му наблюдават очите.