5 Юни, 2021 15:07 8 171 17

Прокуратурата с извънредна информация за изнасиленото и убито дете

  • полиция-
  • дете-
  • убито-
  • самоковско

По първоначални данни 8-годишното момиче е починало от задушаване

Прокуратурата с извънредна информация за изнасиленото и убито дете - 1
Снимка: БГНЕС

Софийска окръжна прокуратура е започнала досъдебно производство по случая с откритото тяло на 8-годишно момиче в село Ковачевци. Това заяви на брифинг Наталия Николова, административен ръководител на Софийска окръжна прокуратура.

По първоначални данни детето е починало от задушаване.

Всеки момент очакваме физически материалите по делото, събрани от полицията. Това заявиха от прокуратурата на извънреден брифинг по повод жестокото изнасилване и убийство на 8-г. момиче в самоковското село Ковачевци.

"При всички случаи ще бъде редуцирано наказанието на младежа, тъй като за умишлено убийство на пълнолетен извършител е едно, а за непълнолетен - друго, в по-малки граници. Тук може да има и квалифициращи обстоятелства, ако е по особено мъчителен начин, каквито данни имаме в момента. Тогава ще бъде тежко наказуемо", уточниха от прокуратурата.

"По техни думи, ако младежът е разпитан, то е от МВР. Към момента не е повдигнато обвинение, точно това предстои - доказателствата да се преценят от наблюдаващия прокурор", заяви Николова.

"Младежът ще бъде разпитан в качеството на обвиняем и ще му се даде мярка задържане под стража. Полицията събира доказателства и трябва да ни ги докладва", добави тя.

По думите ѝ снощи в 20 ч. е подаден сигнал от майката, че детето го няма.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Човек

    107 2 Отговор
    Горкото детенце! Няма значение от кой етнос е. Това е дете! Милото! Светъл път на душата ти, ангелче!
  • 3 Обърнете

    36 2 Отговор
    внимание - детето се е връщало от училище. Дали извергът е ходил на училище? А и да е ходил - дали е грамотен, след като от хъпви до пети клас се минава просто така, независимо от усвоените знания, независимо дали има някаква, различна от нула, грамотност, независимо бил ли е или не в часовете? И после - "гласуването с машини е скрита дискриминация по признак "грамотност", нали?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Deja-vu

    13 0 Отговор
    Преди няколко дни писаха по повод друг случай: "...че (лицето Х) е извършил нападението в изпитателния срок на предишно условно осъждане И ТОВА УТЕЖНЯВА СЕРИОЗНО положението му.". Лицето Х бе пуснато под гаранция. Всеки може да си говори теоретично. И да бъде опроверган на практика. Няма ли влязла в сила и изпълнение присъда, не може да се вярва на казаното.
  • 6 Frank

    34 2 Отговор
    Ето за такива случаи когато има безспорни доказателства не трябва да има задържане а моментално наказание със смърт. Когато причиниш такова зло на човек и в крайна сметка му отнеме живота би трябвало да получиш съответно съответстващо по тежест и реципрочно наказание. Смисълът на затвора корекция поведението на човек с цел да стане по-добър да преосмисли делата си и да се впише в общественото състояние. Когато вече си изнасилил и убил човек какъв е смисълът?
  • 7 Мим

    37 0 Отговор
    С тия българоримляни трябва твърда ръка да действа и никаква милост.Колко български девойки ,деца старци и баби затриха,а като мине малко време и всичко се забравя.Управията е влезели в затвора,за такъв повече излизане да няма.Само с краката напред.Аман от съдииски и прокурорски милостини за извергите....

    Коментиран от #9

  • 8 Румен

    22 3 Отговор
    До това го доведоха крадците в българската политика. Народа е беден, децата от етносите не ходят на училище. Родителите от този етност нямат работа. А на ментака Гешев хората само се занимават как да прикриват корупциятя, и не ги е еня за обикновените хора. Но часовника тик - така
  • 9 Хм...

    20 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мим":

    Когато извършителят е българин пък протакат делата с години. Накрая, АКО получат присъда, то половината им я приспадат заради прекараното в ареста време, а част от оставащата - за "добро поведение". Преди повече от година беше убит журналист, а присъда, доколкото ми е известно, още няма.

    Коментиран от #11

  • 10 324

    19 1 Отговор
    Гешефтаров къде си бре? Защо не си в Самоков, ама не да пиеш кафе с почернените родители? Или друго си е кафенето с чорападжията, за когото опищяха новините разни "криво защитници"?
  • 11 Мим

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хм...":

    Така е и това нещо трябва веднъж за винаги да се изкорени,като се промени съдебната система и закона...

    Коментиран от #12

  • 12 И да променят

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мим":

    закона, все тая, ако няма кой да го изпълнява. И понеже спомена закон - никъде не споменават дали извършителят е имал попечител. Ако не ме лъже паметта, по закон непълнолетните без родители би трябвало да имат такъв.
  • 13 БПФ

    10 0 Отговор
    В дъното на всичко е абсурдната и безумна толерастия към такива твари. По тв казаха за това същество, че имало "множество криминални регистрации". Е, като само са го "регистрирали" без да го пипнат с пръст, то си е помислило, че всичко му е позволено. Ако овреме го бяха смачкали, сега детето да е живо !!!
    Бащата иска доживотна присъда... ама той данъци не плаща, нали? Аз, който плащам, не желая да се бъхтя цял живот, за да храня такива отпaдъци в затвора !!! За мен живота на това струва точно колкото два метра въже - незабавно връщане на смъртното наказание !!!
  • 14 Гошо

    3 0 Отговор
    То там беше и търси ама той така и направи щото ние като отидохме и те кучетата се обадихме по телефона ама учил в Ярлово и го изнасилил! Почват сами да се избиват животните!
  • 15 ИВАН

    2 0 Отговор
    Що за тъпотия и лицемерие - убийство по особено мъчителен начин и хуманно убийство ... всяко убийство е мъчително - несъвместимо с живота, това са някакви вратички в джендърските закони, които и ние сме възприели, но си е чисто лицемерие и адвокатски хитрости
  • 16 ИВАН

    1 2 Отговор
    Ееей, коментаря 2 ... то бива лигня, бива, ама чак пък толкова ... иначе не съм против милосърдието, ама и с лигнята да не прекаляваме
  • 17 КОЗИ РОГ

    2 0 Отговор
    Това е само началото...ПЕСИМИЗЪМ ? НЕ....ДОБРЕ ОСВЕДОМЕН ОПТИМИЗЪМ.