7 Юни, 2021 09:42 3 474 12

Психичноболен преби сестра си в дома ѝ

  • психичноболен-
  • биполярно разстройство-
  • психично здраве-
  • побой

Мъжът, който страда от биполярно разстройство, наскоро е бил изписан от център за психично здраве

Психичноболен преби сестра си в дома ѝ - 1
Кадър: NOVA

Мъж преби сестра си в собствения ѝ дом в Бургас. Самата тя е публикувала в профила си във Facebook своя снимка след боя. Гергана Даракчиева разказа семейната история и подробности за побоя - как тя и децата ѝ си стоят вкъщи, нейният брат нахлува и се стига до побоя. Посочи, че брат ѝ е с биполярно разстройство, няколко пъти задържан, употребяващ наркотици.

„Чух блъскане по вратата, след което той нахлу в апартамента и започна да крещи, че ако още веднъж се обадя на полицията, ще ме убие. Започна да ме удря с юмруци в лицето, да ме блъска в стената и да ме рита. Това се случва пред двете ми малки деца. Той блъсна и сина ми. Това продължи десет минути. Ту крещеше, ту се успокояваше”, споделя Гергана пред "Нова телевизия".

Жената, заедно с майка си, е потърсила прокурорско постановление за въдворяване на мъжа в център за психично здраве.

„Не го правим за първи път. Аз и майка ми живеем в обща кооперация и сме свидетели на неговото поведение и сме най-потърпевши, като близки. През април той беше въдворен отново с прокурорско постановление - за трети или четвърти път”, каза тя.

Гергана обясни, че брат ѝ е бил изписан от център за психично здраве на 10-и май. В епикризата било написано, че в първите дни е връзван с въжета. Впоследствие е започнал да се подобрява.

„Изписано му е лечение, което той категорично е казал на майка ми, че няма да спазва, защото не се чувства болен. Посягал е и на майка ми. Позволи си да посегне на съседка, счупи на няколко пъти входната врата на кооперацията. Отправя заплахи към реални и въображаеми хора през терасата”, допълни потърпевшата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    4 14 Отговор
    Гарантиран луд, който да ви пребие пред входа и в дома от Радев и Бойко Рашков!

    Коментиран от #3

  • 2 Скорпи

    21 1 Отговор
    Този трябва да остане на хапчета в специализирано заведение за дълго време.Да не е късно после,пак да отчитаме грешки при...не дай Боже загубен човешки живот...

    Коментиран от #6

  • 3 Алфа вълкът а.м.б.р.и.а.ж.а.

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Трай бе катър

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Алфа Вълкът

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа вълкът а.м.б.р.и.а.ж.а.":

    Ей съединител, ще търсиш Баце под дърво и камък. Откакто се пръкна тоя кабинет – подслушвания, фалити на банки и болници, скачане на цените и всеки ден побоища, изнасилвания у убийства.
  • 6 Истина

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Скорпи":

    Горката жена! След като няма кой да я защити и няма действаща полиция, за следващото посегателство да се въоръжи с спрей за мечки, електрошок и гумена палка, може и един газов пистолет!!! Заканите за убийство са доста сериозно престъпление! Къде са институциите преди да е станало прекалено късно!? Защо се неглижират тези крещящи сигнали! Или полицията пази само престъпниците! Безсрамие! Когато и посегне пак, да го просне със спрея за няколко часа, да го изпържи със електрошока и после да го пребие със палката...след като няма кой да те защити в днешно време всеки да вземе съдбата си в собствени ръце!
  • 7 Asmodeus

    1 0 Отговор
    Гарджока явно пак е прекалил с дозата. Беше перспективен изпълнител.

    Коментиран от #8

  • 8 Истина

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Asmodeus":

    Единствената причина полицията да го пуска е че е дилър и е в комбина с полицията!
  • 9 ...

    2 2 Отговор
    след 2 седмици пак ще го пуснат защото българите са кирлив народ
  • 10 Гошо

    3 0 Отговор
    Я да го вкарат в панделата за месец два, през деня да мие кенефите а през нощта да е млада невеста как ще му се оправи поляритета!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ТОВА Е БРАД НАР КОМАН !!! БЯХ В МВР- НА УЛИЦАТА 24 Г. - ЩЯХ ДА МУ СМА ЖА И ЛАК ТИТЕ И КОЛ ЕНЕТЕ ПРИ "ОКАЗАНА СЪПРОТИВА " -- НЯМА БРАД -КОЙТО ДА ПОТРОШИ СЕСТРА СИ -В ПРИРОДАТА !!!!!! И ЗНАЕХ КАК - И КУ РВ ИТЕ КРИ МИ НАЛЕТА ЩЯХА ДА ИЗПЪЛНЯТ : "БЛ ОУ ДЖ ОБ МИ " !!!!!!