15 Юни, 2021 16:56 5 300 15

Неадекватен шофьор с Porsche отнесе четири акта, за малко да му се разминат

  • шофьор-
  • порше-
  • акт

Пловдивчанинът отказал да даде проба за алкохол, не носил и документи

Неадекватен шофьор с Porsche отнесе четири акта, за малко да му се разминат - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Четири наказания получи пловдивчанин след отказа да бъде изпробван за алкохол. Той не е имал документи за самоличност, книжка и не носил договор за сключена застраховка. Мъжът бил задържан и осъден, съобщава trafficnews.bg.

Арестът е станал на 1 март, минути преди 05:00 часа.

Пловдивчанинът бил със съпругата си на нощен бар. Тръгвайки от клуба обаче, той се качил на Porsche-то си и потеглил. Само на няколко метра встрани имало позициониран екип на полицията, които провеждали спецоперация за контрол на движението.

Униформените спрели панамерата и поканили водача ѝ да представи документи и да даде проба за алкохол.

Пловдивчанинът обаче отказал да бъде изпробван, като през цялото време се държал неадекватно и заплашвал полицаите, че ще ги разкарва по съдилища, докато се пенсионират.

Докато полицаите съставяли акт на водача и издавали талона за медицинско изследване, мъжът спрял преминаващо такси и се качил в него заедно със съпругата си, а поршето зарязал в средата на пътя. Наложило се полицаите да спрат таксито, а мъжът да бъде задържан.

След 24 часа в ареста, срещу пловдивчанина било започнато производство. На същия му бил връчен акт за четири нарушения. Последвало и наказателно постановление, с което водачът се глобява с 2040 лева и му се налага административна санкция - отнемане на книжката за 24 месеца.

Пловдивчанинът отнесъл санкцията си до компетенцията си до Районен съд, който я е отменил. Като причина магистратите са посочили, че не е доказано дали наистина мъжът е шофирал поршето или колата е била просто паркирана в близост до заведението.

Решението на Районен съд обаче е било обжалвано от страна на ОД МВР. Пред Административен съд са били представени видеозаписите от патрулката по време на акцията, както и GPS координатите на полицейските коли. Разпитани са били и свидетели, които са видели какво се е случило на 1 март през нощта.

Магистратите изцяло са дали вяра на доклада на полицаите и са игнорирали свидетелските показания на съпругата на шофьора.

Освен това според Административен съд, колегите им от Районен съд са игнорирали и не обсъдили останалите събрани по делото доказателства.

Поради това магистратите са отменили решението на Районен съд и са потвърдили санкцията спрямо пловдивчанина.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 447

    46 3 Отговор
    Щото е нямало кой да изпочупи всичко по поршето и да го питат застрахователите, защо го е оставил отключено на средта на пътя!
  • 2 ОК де

    12 8 Отговор
    Найш кога ша плати глобите...да, точно тогава.
  • 3 ЕХАА

    32 2 Отговор
    ТИЯ НАШИ СЪДИИ .....МАЙ КЬОВЕШИ ИДВАШЕ ЗА ТЯХ ...ДА ИМ НАБИЕ ЧУМБЕРИТЕ , ЧЕ СА СЕ РАЗПАСАЛИ КАТО ЗАПТИЕТА ПО ВРЕМЕТО НА ТУРСКО !!!! ТРЯБВА ДА ЯДАТ ЯК ПЕРДАХ , ЧЕ СА ЗАБПАВИЛИ ЧЛЕНОВЕ И ТОЧКИ ОТ ЗАКОНИТЕ , А ГЛЕДАТ САМО ПАЧКИТЕ КОЙТО ИМ ПОДХВЪРЛЯТ !!!!
  • 4 Хмм

    15 3 Отговор
    След като са го задържали, не видях информация за промилите алкохол, да не се окаже че е бил за затвора, а се е разминал с глоба

    Коментиран от #7

  • 5 те ми да да ама не

    33 2 Отговор
    Излиза сега, че и "Районен съд" е за съд! Онуй нещо жена му също за лъжесвидетелстване и т.н.
  • 6 Боби

    2 4 Отговор
    4 акта по 50лв.
  • 7 Хъхрх

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хмм":

    Човека отказва да даде проба. Наказанието е две години лишаване и 2000лв. глоба.
  • 8 Глупости

    2 1 Отговор
    Христов, глупости! Това можеш, това предлагаш.
  • 9 Ама големи

    2 1 Отговор
    глупости бе Христов. Глупости! Това можеш, това пишеш. Ми да, в НСА плуване ли следваше или шофьорство. Тя твоята Христов заприлича на поговорката "Къдей на камилата дей на магарето". Ти си атлет но не и журналист. Нали. Продължавай с опитите.
  • 10 митака

    3 1 Отговор
    Какъв е проблема, че чак журналистическа намеса има? Питам щото нищо не се е случило. Има нарушение има административно отношение.
    Явно Мартин Христов-спортиста иска да става журналист, ноооооооооо дали ще стане с тези бозаджийски статии е под въпрос. Не сме от гората хванати за да ни пробутвати бозааааааа.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Герасимов

    2 1 Отговор
    В този сайт коментарите забранени
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 асдса

    1 1 Отговор
    сега му направете и една ревизия на доходите на тоя наркоман понеже е много нагъл да видим кво работи какви данъци плаща и откъде има пари за порше