Last news in Fakti

22 Юни, 2021 10:28 2 735 11

Недекларирани валути за близо 2 млн. лв. на "Капитан Андреево"

  • гкпп капитан андреево-
  • недекларирани британски лири

46-годишният водач на автомобила е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР

Недекларирани валути за близо 2 млн. лв. на "Капитан Андреево" - 1
Снимка: Агенция "Митници"/Архив

На 21 юни на ГКПП "Капитан Андреево", общ. Свиленград, за излизане от България в посока Турция, пристигнал товарен автомобил, марка "Рено“, с турска регистрация, управляван от Д.Й., на 46 г., турски гражданин. Около 1 часа, при извършена митническа проверка в камиона, под пасажерската седалка и в арматурното табло са били открити общо 160 160 британски лири в банкноти с номинал от 5, 10, 20 и 50 британски лири. Водачът на товарния автомобил е пътувал от Нидерландия за Турция. Намерените недекларирани британски лири са с българска равностойност около 365 151 лева.

46-годишният водач на автомобила е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои да бъде привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа с постановление на Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение - Свиленград.

На 21 юни около 2 ч., на ГКПП "Капитан Андреево" митническите служители на Териториална дирекция "Южна Морска“ към Агенция "Митници“, извършили проверка и на друг товарен автомобил, марка "Волво“, с турска регистрация. Той бил управляван от С.Д., на 43 г., турски гражданин. Установено било, че във влекача на камиона в естествени кухини, в матрака на едно от леглата и между малък хладилник и врата на шкаф са намерени общо 281 870 евро и 468 670 британски лири.

Откритото евро е в банкноти с номинал от 500, 200, 100, 50, 20 и 10 евро и са с българска равностойност около 551 289 лева. Намерените британски лири са в банкноти с номинал от 5, 10, 20 и 50 британски лири и с българска равностойност около 1 068 529 лева. Общата левова равностойност на недекларираната от С.Д. валута е 1 619 818 лева.

43-годишният водач на автомобила е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои да бъде привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа с постановление на Районна прокуратура-Хасково-Териториално отделение-Свиленград.

Общо левовата равностойност на откритата валута по двете бързи производства е около 1 984 969 лева. И в момента се извършват действия по разследването под надзора на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Q2z

    6 0 Отговор
    Макар и изпрани могат да се проследят.
  • 2 ТаУмВзе

    10 3 Отговор
    Герберастията изнася Кражбите!
  • 3 Едно от му летата на Борисов

    6 0 Отговор
    Божков, Доган
  • 4 €враците

    8 0 Отговор
    Те пък щото в прокуратурата и съда ги декларират рушветите.

    Коментиран от #10

  • 5 доган

    6 1 Отговор
    Колко герберчета са в затвора, чакаме!
  • 6 Дядо ви КуРтИ от Село ПипЕрКоВо

    6 0 Отговор
    Чехмеджетата ги изнасят...
  • 7 Сламката виждат,гредата не виждат

    7 0 Отговор
    А валутата в нощното си шкавче,кога ще я декларира банкярската мутра? Кога ще я задържат за 72 часа с постановление на Районна прокуратура София??
  • 8 Сламката виждат,гредата не виждат

    3 0 Отговор
    Понеже мутрата си е декларирал валутата и златните кюлчета в нощното си шкафче!
  • 9 На избирателите Че с Тито

    2 2 Отговор
    Това са пари за избирателите в Турция които ще гласуват на изборите за българския парламент тези пари са оставени да се намерят от митничарите за да се разпространи новината кои колко и от къде ще получава Бритиш американ табако ще купува тютюна от Джебел басма 4ю
  • 10 Ти на туй рушвет ли му викаш?

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "€враците":

    То си е живо одиране до кокал ми се струва!
  • 11 Като ги знам как работят

    3 0 Отговор
    Убийте ма, ама някой ги е изпял! Тези ходят там за почерпката да работят! Полека да не са се раздвижили да работят! То цялата държава не работи, че тези ли?