Last news in Fakti

24 Юни, 2021 09:11 1 924 13

17-годишен преби момче в Център за временно настаняване

  • побой-
  • център за временно настаняване

Какво се случва зад вратите на социалното заведение на ул. "Битоля" знаят само децата в него и персоналът. Отказват да говорят с журналисти, защото им е забранено

17-годишен преби момче в Център за временно настаняване - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

17-годишен преби момче на 13, което е прието в Спешното отделение на болницата. Назначена е полицейска проверка, съобщи БНТ.

Бащата на пострадалото дете твърди, че научил за побоя случайно. Двете му деца са отведени от социални работници от дома им в Борово без съгласието на родителя, който се грижи сам за тях. В момента води дела, за да си ги върне обратно.

Какво се случва зад вратите на социалното заведение на ул. "Битоля" знаят само децата в него и персоналът. Отказват да говорят с журналисти, защото им е забранено. Социалните работници забраняват на бащата да снима сина си.

50-годишният мъж преценява, че не може сам да се справи със ситуацията и се обръща за помощ към Центъра за обществена защита.

Оказва се, че за пет деца в центъра се грижат четирима възпитатели, социален работник, детегледачка и психолог.

Ръководството на Центъра за настаняване от семеен тип не приема случката като побой. Твърдят, че персоналът си е свършил перфектно работата и наказани няма да има.

А Александър попада в социалното заведение след като без разрешение прибира няколко вафли от съседен двор и ги разделя с приятелите си. Баща му решава да го накаже.

Версията на бащата е, че когато на следващия ден се връща от работа, децата му ги няма. От съседи разбира, че социалните работници са отвели Александър и сестра му Преслава.

Валентин казва, че не е родител, който не се грижи за децата си. Напротив. Има стабилни доходи, строи автомагистрали. Няма обаче собствено жилище, защото продал къщата си, за да осигури средства за лечението на сина си, който е с увредени лимфни възли. Преди години майката прогонва семейството си на улицата и предоставя правата за отглеждането на Александър и Преслава на бащата.

Мъжът вече е завел дело срещу социалните служби, а Административният съд е отменил мярката за дъщеря му Преслава. Детето обаче все още не е вкъщи заради обжалване на решението.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SH BG

    15 2 Отговор
    Хай' стига бе...

    Откога "Барневернет" действа и в България?...
  • 2 фасдфас

    20 2 Отговор
    И тука ли почнаха службите да крадат деца ?
  • 3 Миризлив пор

    15 1 Отговор
    Видели са човек с доходи и явно "не е с постоянен тен" и са решили, че тези заплати трябва да се заработят.
  • 4 Кочо

    23 0 Отговор
    1.По силата на кой нормативен акт, социалните лентяи имат властта да забранят на човека да снима сина си?
    2. Мога ли да подозирам, че на същите персони им липсват възпитаници за съответния дом и намират начин да си ги набавят с нечисти средства? Разбира се, все още няма как да присвоят внучетата на Торанага от Банкя и посягат на такива и без това градобити от съдбата и изоставени от Бог!
    3. Как за няколко часа изясниха случая, написаха 60 страници документации и присвоиха децата без родителят да знае?
    4. Възможно ли е детето да е протестирало срещу отвличането му и те понеже нямат право да бият явно, насъскаха срещу него своя 17 годишен пес галфон палач?
    5. Някаква там, близначка на водеща по БГ еър заяви, че това е перфектно изпълнение!
  • 5 Българин

    15 3 Отговор
    Ето това ви чака като гласувате за христо ивановби дебъ! Отвличане на децата ви и после приемни семейства от джендъри и ромлвни,които взимат по 2 бона месечно на дете!
  • 6 Юрист

    12 0 Отговор
    А шоросоидите викаха,че норвежките отвличания били конспирация..
  • 7 Учител

    15 1 Отговор
    За всяко спасено(отвлечено) дето се докарват бонуси до 3000лв! Отделно психолозите вземат по 600лв на сеанс и всичко това с вашите пари!

    Коментиран от #10

  • 8 Българин

    7 1 Отговор
    Слави Трифонов и седем осми разкриха схемата - има я на сайта им!
  • 9 Дедо

    9 0 Отговор
    Да си оттепаш на социални работници..
  • 10 Кочо

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Учител":

    Явно, психолога тези пари сам не може да ги излапа на обяд, та ще покани и този, който му е възложил беседата! На работна вечеря да обсъдят проблемите за превъзпитанието......
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 11111

    4 0 Отговор
    Защо никъде не се пише за боя между малцинствата в Захарна фабрика -София в дома за временно настаняване.Патят живущите в квартала.Къде е Лъжливата Фандъкова и Лъжливия кмет на община Илинден.Какво правят още ромите в дома,след като са им предложени жилища?
  • 13 БПФ

    5 0 Отговор
    Значи първо имаме отвличане на деца. Бащата е техен законен настойник и отвеждането им без негово присъствие и съгласие, е ОТВЛИЧАНЕ.
    После имаме физическо насилие над дете.
    На бащата му се отказва да види синът си, БЕЗ родителските му права да са отнети от съда.
    Напротив - съдът разпорежда дъщерята да бъде освободена, но т.нар. "социални" отказват да изпълнят разпореждането на съда !!!

    В случая, ако сме нормална държава, прокуратурата трябва да започне дело за отвличане срещу тия престъпници, а полицията незабавно да освободи децата, ако трябва и със сила.
    Но тъй като не сме нормална държава, бащата да събере приятели, колеги, близки, доброволци и с тяхна помощ да освободи децата си. Лично аз - ако при това "социалните" се осмелят да окажат съпротива, бих ги смазал с бухалката, без окото ми да мигне.

    Трябва да се противопоставим на това, ако не искаме норвежкият ужас да дойде и тук. "Социалните" ако са толкова загрижени, защо не отнемат хъхрешките малки, които се отглеждат в нечовешки условия по kaтуните?