Last news in Fakti

5 Юли, 2021 19:11 4 126 11

Запали се апартамент на ужасите в центъра на Пловдив

  • пожар-
  • апартамент-
  • пловдив

Хората са сезирали институциите, но никой не предприема нищо досега, а и не е ясно има ли закон за такива случаи

Запали се апартамент на ужасите в центъра на Пловдив - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Пожар в апартамент на клошарка изправи на нокти обитателите на блок на улица "Богомил" 41 в Пловдив, съобщи Plovdiv24.bg. Инцидентът се повтаря от миналата година. Повече от 15 години хората са принудени да търпят непоносима воня, насекоми, които бълват от апартамента на втория етаж. Той се обитава от около 70-годишна жена, която не полага никакви грижи за жилището си. Едни казват, че е клошарка, други – че не е, но просто е небрежна и не разбира от никакви забележки.

Днес отново в жилището и избухна пожар, а тя дори не е искала да отвори на пожарникарите. За него са сигнализирали съседите.

Те се бяха събрали уплашени на пейката пред входа. Тези, които живеят около проблемния апартамент, изпитват истински ужас от случки като тази. Голям късмет е, че пожарникарите са дошли бързо и са загасили пожара, така, че няма видими следи отвън от него.

Но този инцидент за пореден път засилва техните страхове, че следващият път може да се случи и най-лошото. Хората са сезирали институциите, но никой не предприема нищо досега, а и не е ясно има ли закон за такива случаи. Жената е сама, няма близки хора. За нея твърдят, че не е бедна, има финансови възможности, но не иска да поправи апартамента си. Дори се твърди, че е собственик и на къща в Стария град.

Покойната ѝ майка е била много чист човек, но откакто тя е починала, апартаментът е в кошмарно състояние. Вратата е почерняла, вътре се виждат вестници по пода и се разнася зловонна смрад, тъй като в жилището няма работеща тоалетна, според съседка. Прозорците не се отварят. Пълзят и едри насекоми.

Хората я молят да ги допусне в тях и те да почистят апартамента, но тя не иска, не се съобразява с другите. А уж е интелигентна и възпитана жена, знае няколко езика, чете редовно вестници. Преди време хората са организирали и подписки срещу нея. Любопитна подробност е, че в същия блок преди време е живял и зам.- кмет на общината, който и досега изпълнява тази длъжност.

Отскоро хората в блока, в който има 24 апартамента, са с частен домоуправител, от който очакват някакви действия по случая.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХОРАТА ИЗКУКУРИГАТ!!

    13 0 Отговор
    ШЪ СЪ УПРАЙМ 🤣
  • 2 Ми таман

    11 0 Отговор
    като поискаш ужасите и те пристигат..
  • 3 мдааа

    20 2 Отговор
    Това е болест. В западните страни на такива хора се оказва принудителна помощ от общината, изпращат хора да почистят принудително.

    Коментиран от #5

  • 4 Емил

    12 1 Отговор
    Марче, това, че чете вестници не е критерий за интелигентност, а за дебилност! Вероятно гледа и телевизия, а и редовно следи новините във ФАКТИ!
  • 5 Сссс

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "мдааа":

    След като стане непоносимо! Онзи ден гледах за едни гледащи 20 котки с 30 см фекалии втръдени в гаража, за ужасията в къщата да не говоря. Може да гледаш как "чистят" по анимал планет, обилновено в " зоополицаите от Хюстън, или който град
  • 6 НЕСЕКОМИТЕ ЩЕ ГИ ВИДИТЕ

    3 2 Отговор
    На изборите ОТ МАШИНИТЕ на И.Т.Н.
  • 7 Възмутен

    14 1 Отговор
    Да я изпратят в старчески дом ,където ще се грижат за нея,явно има психични проблеми жената,но кой го интересува от социалните,нали си взимат заплатките!
  • 8 ХаХА

    8 0 Отговор
    Щом няма тоалетна,какво остава за баня.......
  • 9 Да бе

    7 1 Отговор
    Чудя се ,как още не е хванала някоя болест или вирус ,в тази мръсотия?
  • 10 Марчев

    3 0 Отговор
    Отново "грамотно" написна статия, то като гледам и аз мога да бъда джурналист. Има сложни съюзи г-ца или г-жа Атанасова, проверете кога и къде се слага запетая пред така че. Не всеки път пред че се пише запетая, проверете моля. Иначе жалко за жената, или по-скоро за съседите ѝ.
  • 11 Гост

    0 0 Отговор
    То е явно,че жената е болна и има психически проблеми,но къде са институциите