Last news in Fakti

7 Юли, 2021 11:21 6 126 17

Цацаров подхвана кмета на Хаджидимово заради мерцедес

  • кпконпи-
  • цацаров-
  • проверка-
  • мерцедес-
  • кмет-
  • хаджидимово

Хората на Цацаров пристигнаха на 1 юли в Хаджидимово и „загряха“ за генералната задача с проверка на други обществени поръчки в общината, свързани с ремонта на улици

Цацаров подхвана кмета на Хаджидимово заради мерцедес - 1
Снимка: e-79.com

Разследващи от Антирупционната комисия на Сотир Цацаров вчера за втори път от началото на месеца нахлуха в община Хаджидимово с цел проверка как малката община изразходва публични средства. Този път става дума за луксозния мерцедес, който миналата година кметът Людмил Терзиев си поръча след спешна обществена поръчка, включваща и коледните празници, а впоследствие се оказа, че мечтаната от него кола отговаря точно на определен конкретен модел, предлаган от столичен търговец, съобщи struma.bg.

Тя трябваше да е с електронен ограничител на скоростта, филтър за твърди частици, система за очистване на изгорелите газове при дизеловите двигатели и ауспухова система с видими ауспухови накрайници, да е задължително със сиви алуминиеви джанти 19 инча, с 5 двойни спици, хромирана лайсна и два ауспуха от благородна стомана, да е седан 4х4, с 4+1 места, автоматик, с автоматично отместване на волана при слизане и качване, електронен ограничител на скоростта, седалки с контрастен шев, кожен панел на таблото, декоративни елементи от евкалипт в тъмнокафяв гланц в интериора, аналогов часовник, лайсни на праговете от полирана благородна стомана, цветен TFT кокпит дисплей, закопчалки за детски столчета и още няколко страници детайлни технически изисквания. Теглото на седана трябваше да е точно 1975 кг, ширината точно 1905 милиметра, а дължината – 5271 милиметра. Не на последно място, първата регистрация на кметското возило трябваше да е направена непременно през октомври 2017 г.

Миналата година Антикорупционният фонд сезира заради съмнителната обществена поръчка Агенцията за държавна финансова инспекция, а КПКОНПИ се самосезира в резултат на медийни публикации. Хората на Цацаров пристигнаха на 1 юли в Хаджидимово и „загряха“ за генералната задача с проверка на други обществени поръчки в общината, свързани с ремонта на улици. Най-вероятно резултатите от проверките ще излязат в общо решение на КПКОНПИ – за откриване или прекратяване на производство в зависимост от това, което бъде установено.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забравихте да напишете най-важното

    46 2 Отговор
    От коя партия е този кмет ?
    Или не ви е разрешено от “началника” ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    37 3 Отговор
    Само Цаци ли не знае как и откъде бяха поръчани трите "жипки" с които "житка" толкова време Буци ‼️‼️‼️
  • 4 Ам Чи

    24 3 Отговор
    Не бъди толкова нагъл бе поне си го купи с откраднатите пари
  • 5 Цаци

    38 4 Отговор
    А нещо за шкафа и новото Ауди на Боко, без застраховка и винетка?
  • 6 При

    29 1 Отговор
    толкова много кметове мултимилионери , та до мерцедеса на тоя опрял !
  • 7 Войвода Сутрин

    30 1 Отговор
    Всички кметове трябва да имат някоя Дачия, а ако искат друга кола, да си я купят със свои пари.
  • 8 сила

    36 0 Отговор
    ЕГАТИ НАГЛИТЕ НИЩОЖЕСТВАТА УПРАВЛЯВАТ .....

    Коментиран от #11, #16

  • 9 Дългият

    22 2 Отговор
    Напоследък толкова безобразия на гербаджийте се разкриха, че пак ще гласувам за протестърите.
  • 10 ВикиЛексъсОсло

    15 0 Отговор
    Даваха го по едно предаване на Нова тв...така не ми стана ясно защо толкова напираше за черен металик Е 500 4 МАТИК с червена кожа с контрастен шев и модел точно октомври 2017 г.
  • 11 Мухоморко

    25 0 Отговор

    До коментар #8 от "сила":

    Примитив с 2 пръста чело, заслужава не повече от ръждив голф тройка. Не виждат ли че ТКЗС-арските им мутри не подхождат на лъскавите коли, в които се возят...и гледката е жалка,
  • 12 А кметовете на пловдив

    15 0 Отговор
    Кога.
  • 13 гост

    13 0 Отговор
    За подобно нещо в Румъния се влиза зад решетките и се лежи. Там си го казаха, че служебните коли са Дачия, ако не искаш си караш личната и ти се заплащат разходите, друго не. Не е първият, няма да е и последният, ала никой не иска да промени закона и да наложи запор на закупуването на луксозни коли с пари на данъкоплатеца. При положение, че средната заплата е хилядарка, хората карат страри и негодни коли, защото не няма смислъл или не могат да си купят нови, то някой селски тумбак се разплаща с общински пари и купува без контрол кола за 150бона, някак си е като паралелна вселена това за мен и факта, че това е стандарт за поведение означава, че всички са такива, защото всеки свестен би променил правата на управниците.
  • 14 temerut

    5 1 Отговор
    А Бойко за чекмеджето?!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Курбанколи Пардимагомедов

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "сила":

    Има една китайска поговорка, кавото отдолу ,такова отгоре,кавото отвън,такова отвътре.Такива елементи са ,част от нас,от обществото. Те са такива защото повечето от нас са такива.Мечтаеш ли да си управник,или нашите да дойдат на власт за да си оправиш живота?Ако отговориш с не или поне много рядко,тогава можеш да ги съдиш.Иначе не си по различен от тях и просто ти липсва властовата позиция,затова ги съдиш ,само от завист,че не си на тяхното място.Иначе според мен този кмет е поредният наглец опитал се да представи ,че всичко е законно.
  • 17 Варна

    2 0 Отговор
    От любопитство ,влязох в GOOGLE MAPS-а за да видя ,къде е тази "Община Хаджидимово" ,че и се "полага" такъв прецизен и скъпарски автомобил... Аз съм вече на години , кръстосвал съм България ,но си признавам в него генгерлик не съм минавал ...само знам ,че дядо му на тоя помак се е друсал в/у самара на някой катър ,докато баба му е тепала боса след него пеша , с торбата на гърба ...(такива са им обичаите ).