Last news in Fakti

9 Юли, 2021 09:16 3 071 12

Прокуратурата обвини кмета на Гурково за купуване на гласове

  • мариан цонев-
  • гурково

Мариан Цонев е предлагал и давал суми в размер на по 50 лева в ромската махала в града, за да се гласува за конкретна партия и кандидат

Прокуратурата обвини кмета на Гурково за купуване на гласове - 1

Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем Мариян Цонев – кмет на община Гурково в област Стара Загора, за предлагане и даване на имотна облага на различни лица с цел да ги склони да гласуват за опредена политическа партия и кандидат. Разследването се води за извършено престъпление против политическите права на гражданите, съобщиха от прокуратурата.

Извършени са множество действия по разследването – разпити на свидетели, включително над 10 лица пред съдия, претърсвания и изземвания в населени места в област Стара Загора. Намерени и иззети са парични средства в размер на 10 000 лева и списък с имена.

По време на разпитите свидетелите са разказали за начина, по който били събирани от обвиняемия в ромската махала на населеното място, като М.Ц. им предлагал и давал суми в размер на по 50 лева за всеки, за да гласуват за конкретна политическа партия и кандидат. Над 20 лица са потвърдили, че са получили сумата от 50 лева по време на масово раздаване на пари в махалата. Било им обещавано също разрешаване на проблеми с регулация на имоти и изграждане на водопроводна мрежа. Отправяни били и заплахи към тях.

Материалите по досъдебното производство са изпратени и приети от СГП по компетентност от Териториално отделение – Казанлък при Районна прокуратура – Стара Загора.

Разследването се извършва от екипи на наблюдаващи прокурори и следователи със съдействието на структурите на ДАНС за региона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    23 3 Отговор
    Защо не напишете направо, че за ГЕРБ разкритите вече схеми за купуване на гласове надминават сто хиляди гласа?

    Коментиран от #9

  • 2 КОТарАК

    15 3 Отговор
    всички калинки на хунтата са виновни по презумция и трябва да бъдат задържани за изборите
  • 3 Мъглиж

    10 0 Отговор
    А, кмета на Мъглиж д-р Душко Гавазов КОГА?

    Коментиран от #7

  • 4 Педестачки,а?

    17 1 Отговор
    И все така ли,до 2031 ще я караме? Сечи Рашо,или да мрем,или да се освобождаваме,повече Никой не иска Така!
  • 5 ТаУмВзе

    3 2 Отговор
    Каскета ще го му даде условно, поради разсеяност. КРУМ БРЕ! Иначе няма да изплуваме.
  • 6 ❗❗❗

    5 1 Отговор
    Да ги съдят такива по бързата процедура и в затвора!

    Коментиран от #8

  • 7 :))

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мъглиж":

    когато излезете вие да гласувате,а не ония от квартал ,, Хсвобода,, !:))
  • 8 акушерче

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "❗❗❗":

    Да са го хванали ? Само плашат гаргите. Всеки служебен адвокат ще го защити, че и ще осъди държавата. Хунтата на зелените чорапи се надскача. Това ако го бяха направили по времето на Борисов щяхте да оревете ортълъка за полицейски произвол.
  • 9 Жукич

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Каквито е да ги плещиш, пак ще гласуваме за ГЕРБ. Нещо се разклатихте , а ? Наркоманите, алкохолиците, ЛГБТ общността, сиреч протестърите, май също купуват гласове. Станахте мутри заедно с вещиците на Маоя Манолова, преди да сте помирисали власт. Знаех си аз, че нищо не става от вас. Май към Борисов ще погледнат доста хора, отвратени от пасмината . В ГЕРБ поне не е лудница.

    Коментиран от #10

  • 10 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Жукич":

    На 12.07.2021 г ще си приказваме пак!
  • 11 Павел Пенев

    2 0 Отговор
    Този отдавна е турски агент и обслужва маршрута Гурково–Вонеща вода–Дунав мост Русе.
  • 12 БПФ

    1 0 Отговор
    Според Наказателния кодекс незаконното строителство, незаконното присъединяване към водопроводната и ел-мрежата се наказват със затвор. И протуратурата е тая, която трябва да обясни - защо законите не се прилагат спрямо гнyсната рacа, но и се позволява да заграбва чужди земи и да наказва безнаказано гета-анклави !!!
    Незабавно трябва да се унищожат всички незаконни хъхряшки развъдници. Отговорните лица, които са си затваряли очите пред това безобразие - в конц-лагери заедно с хъхряците !!!