Last news in Fakti

13 Юли, 2021 14:38 3 419 7

Спецсъдът осъди полицаи, участвали в наркобанда

  • осъдени полицаи-
  • нарко банда-
  • наркотици

На един от подсъдимите Специализираният наказателен съд наложи наказание от 7 години лишаване от свобода, а на останалите –5

Спецсъдът осъди полицаи, участвали в наркобанда - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Осъдиха на затвор петима души, двама от които полицаи, по дело срещу организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Това съобщиха от прокуратурата.

На един от подсъдимите Специализираният наказателен съд наложи наказание от 7 години лишаване от свобода, а на останалите –5.
Делото е внесено с обвинителен акт на Специализирана прокуратура в съда през октомври 2020 г.

Според събраните доказателства престъпната група е разпространявала наркотични вещества в района на София и Нови Искър в периода от март 2017 г. до 29.11.2019 г.

Групата е неутрализирана при операция на прокуратурата и ГДБОП, при която са претърсени 18 адреса (в София, Нови Искър и село Мировяне) и 6 автомобила. Намерени и иззети са стотици дози амфетамин и марихуана, подготвени за продажба на „черния пазар”. Само у един от задържаните са открити над 100 дози с марихуана, приготвени за разпространение.

Двамата разследвани полицейски служители са били от състава на Охранителна полиция към управление на МВР в столицата и са признати за виновни от Специализирания наказателен съд като участници в престъпната група.

Според показания на свидетели двамата са осъществявали чадър за безпроблемното разпространяване на наркотиците, охранявали са дейността на престъпната група и са съдействали за безпроблемното държане на наркотичните вещества в Нови Искър.

Присъдите могат да се обжалват пред Апелативния специализиран наказателен съд.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    1 15 Отговор
    Само Герб и Борисов могат дани спасят
  • 2 СЛАВЕЙ ТРИФОНОВ ИСКА ДА ЗАКРИВА

    7 3 Отговор
    СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА И СЪД,НАПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИ И.Т.Н ЗА КОГО РАБОТИ И СЕ ГРИЖИ😠
  • 3 Честито

    3 1 Отговор
    Криминалните в затвора ще се зарадват твърде много две подкупни ченгета да споделят радостите, тревогите и несгодите си с тях. Може да им организират бляскаво посрещане.
  • 4 аааа

    7 1 Отговор
    Aма мЛогo ги cъдили,тез!
    7 години лишаване от свобода, а на останалите –5.!!?двама poми за кpaжбa на 263 лв. ....10г. ..... ....Cвeтa глeдa и
    виждa....българcкoтo лицeмеpие.!

    Коментиран от #7

  • 5 Бах

    3 0 Отговор
    Познавам доста полицаи , които са хора като всички други , но всеко стадо си има мърша . По тази логика е нужно тези с белите якички дето ни управляват до един да идат в затвора.
  • 6 Без Негри в БГ

    6 0 Отговор
    Престъпниците в полицията и властта с двойно по-строги наказания.
  • 7 4932

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "аааа":

    Горанов беше казал, че справедливостта е класово понятие. Висшата класа получава малки или никакви присъди, а низшите класи получават максимални присъди.