Last news in Fakti

15 Юли, 2021 11:10 6 499 11

Съдят проститутка и сводниците ѝ, упоили до смърт неин клиент във Варна

  • предозиране-
  • упоен-
  • австриец-
  • проститутка-
  • сводници

Тримата обвиняеми неведнъж прилагали престъпната схема

Съдят проститутка и сводниците ѝ, упоили до смърт неин клиент във Варна - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд двама мъже и жена от Русе, привлечени към наказателна отговорност като съизвършители на грабеж на чужди вещи, за отнемането на които потърпевшият бил приведен в безсъзнание и му била причинена тежка телесна повреда, от която последвала смъртта му, съобщиха от държавното обвинение.

Двамата мъже са обвинени и в това, че в съучастие, без надлежно разрешително, държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

На 8 август 2020 година тялото на 35-годишен австрийски гражданин е намерено в хотелска стая във Варна. След извършената аутопсия е установено, че смъртта на младия мъж, който следвал в Медицинския университет във Варна, е била причинена от предозиране с различни видове наркотични вещества в комбинация с рискови лекарства, които в България се изписват със зелена рецепта.

От вещите на починалия австрийски гражданин липсвали документите му, таблет, телефон и часовник. Таблетът и часовникът на мъжа били открити в заложна къща във Варна, където били оставени от 35-годишния Л.М. и 43-годишния Р.М.

Наркотичните вещества, както и рисковите лекарства, причина за смъртта на австрийския студент, били дадени на 22-годишната Р.Н., занимаваща се с проституция, от двамата ѝ съучастници с цел да бъде упоен и ограбен след това нейния „клиент“. Разследването по случая установило, че тримата и друг път прилагали престъпната схема.

При задържането на извършителите на тежкото криминално престъпление били намерени и иззети различни видове наркотични вещества и две електронни везни. Пет дни преди грабежа, те били установени да държат наркотични вещества и електронна везна. Тогава гастрольорите обитавали стая в друг варненски хотел.

Справка за съдимостта на обвиняемите показва, че Р.М. е осъждан девет пъти, включително за грабежи и кражби, Л.М. е освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, а Р.Н. е неосъждана

Предстои делото срещу тях да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни, тримата могат да получат наказания „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото им.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си ган

    38 1 Отговор
    Пeт дни прeди грaбeжa, тe били уcтaнoвeни дa държaт нaркoтични вeщecтвa и eлeктрoннa вeзнa. Тoгaвa гacтрoльoритe oбитaвaли cтaя в друг вaрнeнcки хoтeл.

    Ама си имаме съд та дрънка...
  • 2 А тоя лонгур

    11 1 Отговор
    що ходи да ... където не трябва?
  • 3 Станчо куфара

    14 0 Отговор
    Р М е осъждан 9 пъти има мегдан за още много пъти да бъде съден
  • 4 Живко Сталев

    6 2 Отговор
    Компаньонката го е отровила, а сега обвиняват в убийство и двамата й приятели, които са й предали упойващите вещества.По тази логика трябва да обвинят за убийството и аптекаря, който им ги е продал...

    Коментиран от #6

  • 5 Кв. Чародейка

    6 0 Отговор
    Отрепки.
  • 6 Бойко Рашков

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Живко Сталев":

    Ще предадеме и аптекарката на съдъ. Аз нямам доверие на този Главен прокурор, затова ще използуваме похвати от разузнаването и контраразузнаването, като мотивираме финансово варненски прокурор, за който се знае, че си поръчва проституиращи лица от мъжки пол да привлече аптекарките (това вече го проверихме) и да внесе обвинението срещу тях във съдът. В момента обаче разработваме и доставчика на аптеката като информатор. Минава между осем и десет часа и снабдява през задния вход, което е много подозрително.
  • 7 Васил Мръчков

    3 0 Отговор
    Абсолютна класика в наказателното право. Който не е внасял обвинителен акт срещу циганка, която е сложила "лексотанче в кафето", всъщност, коктейл от медикаменти в ракията на пострадалия мъж, той все още не може да се нарече прокурор. Мисля, че случаите на това деяние, ако се сумират, ще превишат по размер съдебната практика на НРБ. По мое време беше фенобарбитал и имаше смъртни случаи, но тогава имаше само елементи на проституция, както доказа членът на ЦК Стоян Михайлов, а не цялостна, завършена проституция като след промените.

    Коментиран от #8

  • 8 Васил Мръчков

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Васил Мръчков":

    По обем, извинявам се. Съдебната практика няма размер, тя е или добра, или лоша или както дойде.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Оххх

    3 0 Отговор
    Тая страна я превърнаха в ....то няма и толко гадно определение .
  • 11 факт

    0 0 Отговор
    Тъпа.ариии про.ти убихте човека