Last news in Fakti

21 Юли, 2021 22:10 8 518 7

Убийството в старческия дом във Варна е заради жена

  • старчески дом-
  • дом за стари хора

Сигналът за инцидента с починалия мъж е подаден вчера сутринта от управителката на Дома за възрастни хора „Свети Георги“

Убийството в старческия дом във Варна е заради жена - 1
Снимка: БГНЕС

Криминалисти работят по изясняването на всички обстоятелства по образувано досъдебно производство за смъртта на 64-годишен мъж от дом за стари хора в курортния комплекс „Чайка“ край Варна, съобщава "Монитор".

Заподозрян за престъплението е 79-годишен обитател на дома.

Конфликтът помежду им възникнал заради взаимоотношения с жена от същия дом. В момента заподозреният в убийството е настанен в специализирана психиатрична болница във Варна.

Сигналът за инцидента с починалия мъж е подаден вчера сутринта от управителката на Дома за възрастни хора „Свети Георги“, съобщиха от ОД на МВР-Варна. При извършения на място оглед, криминалистите са открили по тялото на мъжа травматични увреждания.

По информация от персонала заподозреният за убийството не си спомнял нищо за случилото се. Според източници от разследването двамата възрастни мъже били с психически проблеми - биполярно разстройство и деменция.

На 11 юли в малките часове в същия Дом за възрастни хора избухна пожар в стаята на Стамен Стаматов, роден през 1932 година. По информация на санитарката мъжът не бил в добро психическо състояние и често буйствал.

Той предизвикал късо съединение след като е дърпал кабели от климатика в стаята. Бил е обгорен и е починал от задушаване. Вторият етаж, от стая в който тръгва пожарът, бе изцяло обгазен. Осем души бяха откарани и настанени във Военноморската болница и в УМБАЛ „Света Марина“. Трима от тях починаха впоследствие.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    17 4 Отговор
    Същият старчески дом със зелените тераси използваха за психозата с вируса миналата година. Тоя директора няма ли да го изчегъртата най накрая?
  • 2 Настрадин

    19 3 Отговор
    Тея старчески домове са инкубатор за шашми със завещания и легално място за оправдания на убийства на възрастни хора! Да отидат да проверят хосписа на Марешки в Младост, където държат старците в мазето и викат за помощ!!!
  • 3 РЕАЛИСТ

    9 1 Отговор
    Дори и с деменция и на възраст се извършва убийство за жена. Шерше ла фам/ търси жената/ са казали французите.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Zrock

    5 0 Отговор
    За любовта няма възраст....
  • 5 ами

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Възрастни хора с остарели разбирания. Ако бяха неолиберали с евроатлантическа ориентация щяха да се трепят за мъже.
  • 6 Дум дум

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "РЕАЛИСТ":

    Обаче много е удобно да ги натопят в такава история, не мислиш ли. Странно добре си падна всичко, все едно е обмисляно.
  • 7 Без име

    0 0 Отговор
    Това ли е най лошия дом във Варна, все там се случват ужасии???