Last news in Fakti

2 Август, 2021 17:30 2 907 23

До три години затвор за стопанина на питбула, нападнал дете в Самоков

  • питбул-
  • нападение-
  • дете

От направена справка е видно, че водачът на питбула – 43-годишният Д.К., е осъждан

До три години затвор за стопанина на питбула, нападнал дете в Самоков - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Районната прокуратура в Самоков разследва случая с нападнатото дете от питбул в Самоков. Стопанинът на животното ще бъде разследван за неполагане на достатъчно грижи за гръбначно животно, довело до причиняване на средна телесна повреда. До три години „лишаване от свобода“ или пробация и глоба до 5 хиляди лева. Такова наказание предвижда закона за подобен тип престъпления.

Сигналът за инцидента е подаден в последния ден на юли. Кучето скочило на 11-годишно момче и го нахапало. След няколкоминутна борба намиращите се наблизо свидетели на инцидента успели да разтърват кучето от детето. Животното било без намордник и водено от мъж, който не направил никакъв опит да го издърпа от момчето, а само пуснал повода, съобщават от прокуратурата. Веднага след инцидента той напуснал местопроизшествието заедно с питбула и придружаващите го двама мъже.

Момчето било транспортирано до лечебно заведение за оказване на медицинска помощ.

В хода на разследването са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, назначени са съдебномедицинска и ветеринарномедицинска експертизи.

От направена справка е видно, че водачът на питбула – 43-годишният Д.К., е осъждан.

След запознаване с материалите по делото наблюдаващият прокурор е преценил, че мъжът следва да бъде обвинен и е задържан за 72 часа. За такова престъпление законът предвижда наказание.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    45 2 Отговор
    Стопанина в пандиза , песа в дупката тия питеци няма друг начин да бъдат озаптени.
  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    38 2 Отговор
    Eвтаназия и на двамата...
  • 3 Само така

    28 5 Отговор
    А циганин със 17 дела, не го барате, докато не убие човек! Хубава съдебна система с двоен аршин! Еволюционната разлика между питбула и циганина е много малка!

    Коментиран от #10, #22

  • 4 Монк

    34 0 Отговор
    Ключовата дума в текста от закона е "До" Преведено означава, че може да е и 0, т е. може да мине и без затвор, както вероятно ще се случи. Подобни гръмки заглавия и закани от прокуратурата сме виждали много, но накрая обикновено е едно голямо нищо
  • 5 И циганите са без намордници!

    25 0 Отговор
    А държавата ги е оставила без повод!
  • 6 Gost

    24 0 Отговор
    Глупости. 100 лева и условна 1 месец. Те за убийство не дават 3 години :D:D:D:D::D:D.
  • 7 Държавата

    24 2 Отговор
    Трябва да забрани всички опасни породи! Мен и моето куче ни е нападало Дого Аржентино и то три пъти (ЕДНО И СЪЩО КУЧЕ)! Все беше пуснато свободно, а да се разбереш със стопанина беше мисия не възможна! Пробваш с добро не става! Пробваш с лошо пак не разбира!

    Коментиран от #13, #16

  • 8 Амиии...

    10 1 Отговор
    Личи си че кучето е пускано и обучено за незаконни борби.Веднъж присъствах на такава.Мой приятел ме заведе.Не издържах и си тръгнах.
  • 9 RumbaTumba

    16 0 Отговор
    Първо един хубав бой на "стопанина".
  • 10 Дедо

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Само така":

    При питбула шансовете за еволюция са много по-добри.
  • 11 Кучкарите

    25 12 Отговор
    са най-наглото и гнусно племе. На сапун!
  • 12 456

    11 0 Отговор
    А на мен ми направи впечатление, че стопанина на кучето е стоял и нищо не е направил за да предотврати това деяние на кучето. От тук ми е извода, че е много възможно кучето УМИШЛЕНО да е пуснато срещу детето, което пък говори за лично отмъщение.
  • 13 От Гърция

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "Държавата":

    Шефа имаше такова! Умря от ток, не искаше да яде хляб с антифриз и се наложи да пие вода с ток! Цялата фабрика се радваше!

    Коментиран от #15

  • 14 сноу

    17 2 Отговор
    Навсякъде по света питбулите и подобните им ,кане корсо,дого аржентино и т.н. се отглеждат по специален режим и на всеки кавал не му се дава възможност ...Това са породи на които тиквите са абсолютно празни,и това приятел на човека изобщо го няма там.Има само инстинкт за хапане и това е...От по едрите породи единственно немската овчарка и лабрадора имат заложбите за дисциплинирано поведение и нищо не може да ги отклони от безпрекословна вярност и трудолюбие..Като видя човек излязъл на улицата с питбул не мога да се сдържа и го попитам има ли представа изобщо къде е тръгнал..

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Братчед

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Държавата":

    Тесла нямаш ли ? или балтия
  • 17 Решение

    3 0 Отговор
    кучето на eкарисаж ,стопанина на масаж
  • 18 един от стадото

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "сноу":

    гледал съм бой между истински вълк/див/ във плен и питбул, обучен. Пръв нападна питбула, вълкът дори не реагира. В същност борба нямаше, само на 5тата секунда един питдул с прегризано гърло. Вълкът може да е всякакъв, но е точен и почтен. Само при отбрана и глад атакува, и никога не хаби излишна енергия освен при преследване. И не чупи стойки като тези напомпани анаболни празноглавци. Беше точен като снайперист
  • 19 emo

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "сноу":

    Не са им празни тиквите на кучетата, за съжаление тези породи привличат стопани с липса на мозъчни гънки. Много правилно са обвинили собственика, дано да си полежи!
  • 20 emo

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "сноу":

    Не са им празни тиквите на кучетата, за съжаление тези породи привличат стопани с липса на мозъчни гънки. Много правилно са обвинили собственика, дано да си полежи!
  • 21 Оптимист

    3 1 Отговор
    Кучетата не са виновни , я гледайте в интернет хората в чужбина какви кучета гледат по 80кг зверове и се милват с бебенца и децата им...Вс е до отношението от стопанина към кучето...Това че ние сме изро∆ие и предпоставяме любимците ни към злоба, насилие и те стават чудовища не означава че питбула е лоша порода. Ротвайлера да не са по добри или Канекорсото, Догоаржентино. Ротвайлера направо откъсва и убива ама някой от вас въобще не знаят. Купето в приют или нови стопани ако въобще се върне към нормалното поведение а за стопанина 10 год в зандана да видиш после ще гледа рибки и кокошки на село
  • 22 Тра-ла-ла

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Само така":

    А що мислиш, че тоя ще го бутнат? Защото мисирките пишат гръмки заглавия ли? До три години не означава нищо, още повече, че закона предвижда още пробация и отново (ДО) 5000 лева глоба!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.