Last news in Fakti

11 Август, 2021 21:50 15 247 21

Кървави новини за мистериозно изчезналия човек на Митьо Очите

  • юмер мехмед-
  • митьо очите-
  • станимир рагевски

Разплитането на загадката с изчезването на 28-годишния Юмер Мехмед всеки момент ще приключи

Кървави новини за мистериозно изчезналия човек на Митьо Очите - 1

Разплитането на мистерията с изчезването на 28-годишния Юмер Мехмед, който в публичното пространство се представя като майстор на гипсокартон и търсен строителен работник, всеки момент ще приключи, пише "Флагман".

Всъщност става въпрос за отвличане и по всяка вероятност последвала физическа смърт на изпечен престъпник, който е бил специализиран в подготовката и реализацията на палежи.

До този момент за Юмер Мехмед се знаеше, че e бил арестуван за съпричастност към групата на Димитър Желязков-Очите и разследван за палежи, рекет и разпространение на дрога.

Всъщност Юмер се оказва момче за всичко, пряко подчинен на бизнесмена Станимир Рагевски, който от своя страна е част от по-горното ниво на добре организирана престъпна структура.

Мястото, докъдето стига белият Мерцедес комби, зад волана, на който е Рагевски, а до него седи Юмер Мехмед, бе открито. Той стига до блок 47 в жк. „Зорница“ на 4 август, около 15:10 часа. Там следите на двамата се губят. В 16 часа е изключен и окончателно телефонът на Юмер.

Открита е кръв, чийто анализ показва по безспорен начин, че е на Юмер Мехмед. Вероятността да е жив клони почти към нула, тъй като дългогодишният му „работодател“ е имал сериозни причини да го елиминира от мръсния бизнес.

Има достоверна информация за умишлен палеж на бистро „Селена" на Северния плаж в Бургас, извършен през май 2010 г. Това бе едно от най-посещаваните заведения, на чието място сега е устроен Saxa beach. По това време Юмер е бил на 18 години и е „работел“ вече за Рагевски. „Селена“ изгоря при мистериозни обстоятелства.

Едно от подозренията бе, че собственикът сам си е поръчал опустошението, за да ползва застраховката.

„Не знам дали тогава Рагевски взе пари от застрахователя, но всички от нашия кръг знаехме, че неговото момче Юмер всъщност заля с няколко туби нафта „Селена“ и участва в палежа“, каза източник на сайта от ъндърграунда, на когото може да имаме доверие.

Репортерите, които опитаха да отразят случая тогава, бяха посрещани враждебно от ресторантьора, който дори си позволи брутално да натроши скъпа телевизионна камера и да налети с юмрук на оператор.

Това потвърждава близостта им от много години назад. Че Юмер е специалист по палежите, се потвърждава и от участието му в огнената вендета с двете катафалки на две погребални агенции в Бургас през 2018 г., когато започнаха и първите сериозни арести на групата на Димитър Желязков Очите.

Какво е наложило в този момент обаче Юмер физически да изчезне – непотребен ли е, или се е превърнал в заплаха за шефовете си?

Има два варианта - не са изключващи се, а напротив, звучат логично и в съвкупност.

След престоя му от една година и половина в Софийския арест по обвинението за палежите, Юмер е поискал от работодателя си компенсация за пропуснати ползи и заради неудобството да седи зад решетките.

Но има и още една причина, която е много по-сериозна. Към края на октомври миналата година мярката за неотклонение на Юмер от „задържане под стража“ в София, е променена с по-леката „домашен арест“.

Спецсъдът му е сложил гривна, за да го следи, която е свалена на 15 декември м.г. Според разследващите обаче има възможност по някакъв начин да е участвал в покушението на 47-годишната брокерка Теодора Бахлова, която изчезна на 28 октомври м.г. привечер?

Подчертаваме, че 55-годишният Рагевски, с когото Бахлова е ималa стара бизнес връзка, а са били и близки приятели, през последните година-две страда от прогресиращо неврологично заболяване, свързано с атрофия на долните крайници, започваща от малкия таз надолу.

Физически той не се чувства добре и е малко вероятно да може да се справи с убийство сам.

Бахлова е била с много усложнения след прекаран ковид – висока захар, ускорен пулс, високо кръвно налягане и цялостно психическо изтощение, но не е и в състояние, в което да е лесен обект за покушение.

Има огромна вероятност за съпорт от страна на Юмер в този случай, смятат разследващите. Със сигурност следите на жената се губят именно в имот, който е собственост на Рагевски – в района на Първо РУ в Бургас.

Отново в район, свързан с имот на Рагевски, буквално потъва в нищото и Юмер. Изключено е Рагевски сам да унищожи физически коравия и едър мъж на 28 години, след което да се отърве от останките. Търсенето на съучастници прави разследването изключително тежко за криминалистите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    14 1 Отговор
    Флагман -сайтчето на вдовицата на Касабов. Истината и само истината в него🙈🙈🙈.
  • 2 Алабаланици

    8 0 Отговор
    за прикритие ! Който се страхува , той го е убил или поръчал !
  • 3 Тупан

    32 1 Отговор
    Някаква симпатия или съжаление ли трябваше да завъди читателят от написаното?
  • 4 ГЕРБ

    31 1 Отговор
    Каква е драмата че един престъпник е ликвидиран.Защо този индивид не е в затвора.
  • 5 Да се

    25 1 Отговор
    даде на Мара да пише за такава заплетена история е пълна безотговорност.

    Коментиран от #6

  • 6 Asdfg

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да се":

    Абсолютно съм съгласен! Мара-тъпото е супер зле!

    Коментиран от #16

  • 7 мисирковци

    4 1 Отговор
    Какво ми пука
  • 8 Иво

    12 3 Отговор
    С една дума един боклук по малко.
  • 9 Наркопазар

    19 3 Отговор
    Юмер е наркоман и най вероятно е щял да пропее какво се случва, за това вече не е сред живите, но само нашата полиция не знае за какво става въпрос, странно нали???
  • 10 Бай шукар

    2 0 Отговор
    Еси ли смисъл кога на найси значение
  • 11 Юсуф

    3 0 Отговор
    Не е отвлечен отишъл е да пали гората ама се е хванал в капан и е изгорял
  • 12 БАЙ Х@Й ‼️

    4 0 Отговор
    Как всичко е ясно , ама като вече е късно !
  • 13 ????

    11 0 Отговор
    След като пишете че е изпечен престъпник защо аджеба вече 5 дни пишете и ни осведомявате за този примат? "Каквото повикало такова отговорило"! Имайки предвид прокуратурата и съда най добре е престъпниците да си отиват по този начин.
  • 14 НикогаВечеСДС-Чума

    10 2 Отговор
    По времето,когато Асфалт паша все още не беше станал паша и Цвъки не беше станал религиозен, и не беше започнал да посещава молитвените закуски ,а връглееха и двамцата из МВР-то, що народ изчезна и що народ беше изпотепан - кой с картечен изстрел, кой с РПГ- гръм.А да знаете Кой и защо ги поръча и ка Кой те бяха неудобни?Цвъки навярно знае много по въпроса.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ФАКТ

    10 0 Отговор
    Ще се случват още такива убийства ,защото прокуратурата и съда са подкупни.Такива отрепки трябва да лежът доживот или екзекутирани ! Ама,нейсе ние сме в "великия ЕС".Това не е хуманно ! Българио ????
  • 19 Кетомел

    7 0 Отговор
    "огромна вероятност за съпорт" - на български е подкрепа, а не съпорт!
  • 20 ТОПОРА

    0 0 Отговор
    За ТОЯ 🔨🔨🔨🔨 13 номер и проблема е.........НЯМА ПРОБЛЕМ
  • 21 .......

    0 0 Отговор
    Почивай в мир Юли