Last news in Fakti

7 Март, 2013 11:25 26 714 25

Убиецът на Илия Павлов вече бил в затвора

  • илия павлов-
  • убийство-
  • убиец-
  • затвор

Точно преди 10 години килър простреля в сърцето Илия Павлов. Въпросът кой и защо уби боса на могъщата корпорация "Мултигруп" обаче все още няма отговор.

"До поръчителите на покушението трудно ще се стигне, но физическите убийци 99% са ясни. По-важното е, че те в момента са в затвора. " Това бомбастично изказване е направил пред "Стандарт" високопоставен източник от МВР в навечерието на годишнината от убийството на Павлов.

Очаква се много скоро тази версия официално да бъде огласена. Най-вероятно като екзекутор на боса на "Мултигруп" ще бъде посочен член на бандата на Килърите. В края на миналата година шестима от групата на Петър Стоянов-Сумиста бяха пратени в затвора за убийствата на Петър Лупов, Румен Рачев и Борислав Георгиев.

Освен Стоянов доживотни присъди получиха дясната му ръка Васил Костов, по прякор Васко Кеца, и бизнесменът от Велико Търново Георги Вълев, уличен като поръчител. Осъдени бяха и останалите обвиняеми от бандата. Янко Попов-Туцо получи 17 години затвор, Райчо Стойнев-Хижаря - 15 години, а най-малко - само 4 години, бяха дадени на Петър Атмаджов.

Подозренията са, че скоро ще се докаже, че Килърите стоят и зад други знакови покушения.

"Има такова нещо, че Килърите са гръмнали сина ми", каза пред "Стандарт" и Павел Найденов, бащата на Илия Павлов. Той дори питал полицията за повече информация, но му отказали, за да не попречат на разследването.

Според запознати МВР подозира най-малко двама души, че са съпричастни със смъртта на Илия Павлов на 7 март 2003 г. Разследването срещу тях е част от възобновяването на диренето по стари нашумели случаи, известни като "студените досиета". За да се разкрие кой е стрелецът обаче, липсва най-важната улика - оръжието. От сърцето на Илия Павлов е изваден куршум 7,62 мм, криминалистите предполагат, че става дума за австрийска карабина "Щаер". Вляво от входа на корпорацията "Мултигруп" на единственото дърво на моравата пред сградата е открита метална скоба, която вероятно е служела като стойка за стрелеца. Част от клоните на дървото са изрязани, за да може да се осигури достатъчно пространство за убиеца. Той се прицелил на 56 метра от входа на сградата, показва следственият експеримент.

Още през 2003 г. полицията открива свидетел от бившата печатна база, който разказва как на свечеряване е видял човек близо дървото, който стои там повече от половин час. Тъмнината обаче скрива убиеца и в 19,58 часа той изстрелва единствен куршум, който пронизва сърцето на Илия Павлов. Секунди по-рано убиецът вижда как бизнесменът тръгва да излиза през въртящата се врата на входа. За момент пред мерника застава 5-годишно момче, докато Павлов му помага да се оправи с магнитната карта. Илия Павлов още държи за ръката момчето, когато стрелецът натиска спусъка и 42-годишният президент на "Мултигруп" се свлича в краката на детето. Общо 8 души се грижат за опазването на боса, но случката с детето ги обърква.

Последните мигове на Павлов обаче са само по разкази на очевидци от охраната му. Оказва се, че нито една камера от 6-те пред сградата не е запечатала момента на убийството.

И досега не е ясно и кой поръча куршума, който разби бизнес империята на Илия Павлов за около 2 млрд. долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Warnalis

    1 0 Отговор
    И какво сте се загрижили кой и защо е гръмнал това борче станал известен с ограбеното чрез дива приватизация народно имане.
    Рано или по късно всеки един такъв ще го застигне възмездието на съдбата.
  • 2 Армагедон

    1 1 Отговор
    Остава да го направим национален герой и да го канонизираме като светец!Интересно отношение на медиите към всичките тия разстреляни бандюги- едва ли не ,да ги жалим и скърбим за тях!
  • 3 олаф

    1 0 Отговор
    ето от това се страхуват най много шефовете на тим.да не би някой да ги гръмне като споменатия и да м се разпадне империята!
  • 4 Армагедон

    1 0 Отговор
    Ами колкото по-скоро ги гръмнат ,толкова по-бързо ще станат известни и национални герои-мъченици!Да се приключва вече с тях!
  • 5 кик

    1 1 Отговор
    ми шефовете на тим дават около 1200-2000лв на 4овек за охрана като само на4алник охраната взема 5000лв тоест вземат колко 4иста4ка в германия и шефът си мисли 4е тезище го пазят а ужким въртят милиарди?????обу4ават охраната на стрелба на всеки 3 месеца покриват нормативи но хората не са мотивирани....срещу гранатомет няма шанс нито брониран мержан нито нищо целия ескорт ще си замине пък нека шефът блафира в коя кола се вози от ескорта...за всяка кола гранатомет позициониран и внимателно избрано място с оглед на много променливи
  • 6 Мъдър

    1 1 Отговор
    Така наречените "бизнесмени"(тоест крадливи бандюги) у нас живеят щастливо, но КРАТКО! Всеки си го намира - който ще да е, рано или късно...
  • 7 кик

    1 1 Отговор
    не ми е ясно как от тепиха се става много добър бизнесмен?и как така някой ти дава да въртиш милиардите?
  • 8 супермен

    1 2 Отговор
    Илия Павлов е ЖИВ и живее в САЩ!!!!!!!

    Живеете в най измислената държава на света, за съжаление.

    Коментиран от #11, #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 xxxxx

    0 1 Отговор
    iliikata si har4i pari4kiteeeee.....
  • 11 м88

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "супермен":

    това е абсолутната истина.ако някои има негова снимка от убиството нека да я публикува
  • 12 Илхан Халид

    0 1 Отговор
  • 13 гнида

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "супермен":

    Наистина , беше погребан в затворен ковчег.........Ех колко крими романи могат да се напишат в нашата страна.......
  • 14 ехооо

    0 0 Отговор
    Стига глупости..
    ако беше така - Дарина нямаше да се ...цоцка с онзи дърт пергишин!
    Илийката гледа тревата от към корените й, защото искаше да налапа света. Но други - естествено не бяха съгласни...

    Коментиран от #20

  • 15 радостен

    0 0 Отговор
    Такива като Илиичо(там му е мястото на 2а м. под земята) Е....аха м...та на България.
  • 16 Минаващ

    1 0 Отговор
    Поредните ол..френии на Цветанов и хора от милиционерски подлоги. Всичките му мега дела са тъпа пропаганда и постановки за измама на Евро съюза. Точат се през целият му мандат и накрая ги оправдават. И всички ще станат по-богати от делата в Страсбург които ще спечелят. А кърлежа Цвъцко ни лук ял ни лук мирисал ще дипли откраднатите с далавери пари и апартаментчета...
  • 17 ИРАКЛИ

    0 0 Отговор
    Крайно време е "Л..НАРИТЕ"да бъдат показани на обществото!
    Всечко се знае!...........НАРОДА се вдига и ще духате супата"кукловоди"..................!!!!!!!!!!!!
  • 18 бати батев

    0 1 Отговор
    Поредния бушон на Чичко огнян дойнов и цялата крадлива пасмина от задграничните фирми на соца
  • 19 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
    АМИ НЕ Е УБИТ ПОРАДИ ПРОСТАТА ПРИЧИНА КОГАТО ЧОВЕК СЕ ПОГРЕБВА КОВЧЕГА Е ОТВОРЕН САМО В СЛУЧАЙТЕ КОГАТО ТЯЛОТО НЕ Е ЗА ГЛЕДАНЕ ТОГАВА Е ЗАТВОРЕН В НЕГОВИЯ СЛУЧАЯ ТОЙ Е УЖ УБИТ С СНАЙПЕР И СИ ПРАВЕТЕ ЗАКЛЮЧЕНИЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА ИЗБЯГАЛ Е В ЧУЖБИНА А ВИЕ СИ ВЯРВАЙТЕ ЧЕ Е УБИТ ЕВАЛА БЛАЖЕНИ СА ВЯРВАЩИТЕ
  • 20 амстердама

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ехооо":

    ХА ХА ХА
    Сигурно Илийката ти чете коментарите и си умира от смях.... :)
    Ти извади аргумент обаче, много си консервативен бе, Дарина да не е единствената жена на света!
    Жени от хубави по хубави, особено ако имаш пари за харчене, а Илийката не е, като да няма пари :)
    Всички ще гледаме корените от долу нагоре един ден, обаче поне ще си поживее човека и ще остави нещо след себе си!
    Сестра му е убита наистина, но не и той!!!!!!
  • 21 амстердама

    0 0 Отговор
    Да добавя само, че Илия Павлов е кадър на Държавна сигурност, 6 то управление, не е само борец. ;)
  • 22 huiet

    0 0 Отговор
    Това е съдбата на всички млади мутрагени- рано да се преселват в подземното царство.
  • 23 FRIDAM

    0 0 Отговор
    Роснаците кои тои се направи на важен да се пазари с тех,гогато по4наха да претопиавт подводниса от РУСИА в САРБИА.Запо4на да се мисли за недостжим как Локанов и му дадоха 4ервен картон.РУСКАТА МАФИА И ВО6ТЕ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ О6ТЕ НИКОИ НЕГИЕ ОБОРИЛ.Сега и Боико им се опана дано да се опази от тех но се самниавам.
  • 24 аман от профани

    0 0 Отговор
    Само да те питам ти българин ли си ? Ако си такъв се гръмни . Ако си мислиш , че си завършил дори и трети клас гръмни учителката си .
  • 25 Смешника

    0 0 Отговор
    Какъвто и кадър да е на ДС, управляваше империя за милиарди долари. Беше официално най-богатия българин!? Може ли някой да ми обясни как стана това? На възраст 40г., със спортно училище, даже без големи успехи на тепиха?! Същото важи и за Гриша Ганчев?