Last news in Fakti

15 Септември, 2021 17:43 3 570 9

В ареста остават баща и син, гледали марихуаната за милиони в "Кремиковци"

  • баща-
  • син-
  • арест-
  • марихуана-
  • милиони-
  • кремиковци

Двамата обвиняеми имат криминалистични регистрации за различни престъпни деяния

В ареста остават баща и син, гледали марихуаната за милиони в "Кремиковци" - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Оставиха в ареста баща и син, задържани при акцията в „Кремиковци”, при която беше открита марихуана за 1 милион лева. Двамата мъже - В.Г. и М.Г., са обвинени за това, че незаконно държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества, съобщават от прокуратурата, цитирани от Нова телевизия.
В ползваното от тях хале, в района на бившия металургичен комбинат „Кремиковци“ в гр. София, е бил установен коноп с тегло от 1366,75 грама. Мъжете отглеждали растения от рода на конопа в две халета в нарушение на Закона. Там са били открити 5128 броя растения от вида на конопа, с височина от 60 до 170 см. В.Г. и М.Г. са били задържани на място. Изяснено е, че двамата стопанисвали двете халета и пребивавали в намиращите се наоколо фургони. Второто хале било изградено от тях, като те заплащали разходи за електричество.
Извършени са обиски, претърсване и изземване. Разпитани са свидетели. Двамата обвиняеми имат криминалистични регистрации за различни престъпни деяния. Съдът прие доводите на прокуратурата, че престъпленията, извършени от баща и син, се характеризират със завишена обществена опасност, съществувал и риск двамата да извършат друго престъпление или да се укрият.

Мерките за неотклонение на двамата мъже не са окончателни и могат да бъдат обжалвани пред въззивната инстанция.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито

    4 5 Отговор
    Вариант първи: пускат ги, а марихуаната я продават на Нидерландия. Там си умират да смучат тънки цигари с нея или да забъркват разни сладки за туристите-любители на по-така изживявания. Втори вариант: осъждат ги на пет-шест месеца условно, а тревата я дават на някоя болница за облекчаване на силни болки. Поне такива изследвания имало от ефекта й. Трети и последен вариант: една газова пърлачка за прасета и game over с тревата! Но ще трябва да се алармира населението на Кремиковци, че ще има обгазяване и някои странични ефекти. Като например на някой да му се доще да ходи на Марс, за да се бие с марсианците.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Рошко

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Честито":

    4 вариант в кремиковци да се отглежда марихуана да се откупи от тоз който го е купил и да продължи да работи на печалба, голяма печалба
  • 3 Последния Софиянец

    11 3 Отговор
    Явно марихуаната е по доходна от стоманата.

    Коментиран от #8

  • 4 Д. Петров

    6 2 Отговор
    Ба родителката му! Един тон,. 1млн.$ !??? Приема оферти! Предлагам я на половин цена! Абе тия ченгели, вече и без основно образувание ги назначават!?

    Коментиран от #7

  • 5 Д. Петров

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Честито":

    Вземи изпуши една цигара, да добиеш представа че много глупости си надраскал!

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Честито

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Д. Петров":

    Що, ти да не си навътре в нещата, а? Недей дава съвети, които не ти се искат.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Не мрънкай,

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    откъде вземахте за платените протести - нали тези двамата ви бяха основните доставчици!
  • 9 Моля,

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Д. Петров":

    надрусан не коментирай.