Last news in Fakti

19 Септември, 2021 08:21 9 792 53

Двама арестувани за убийството на българката от Tesla

  • tesla-
  • боряна стробел-
  • убийство

Разследването е предадено на прокурор

Двама арестувани за убийството на българката от Tesla - 1
Снимка: Фейсбук

Двама души са арестувани заради катастрофа през юни, при която загина велосипедистка по селски път в Невада. И двамата са обвинени, че са излъгали полицията за случилото се, пише The Mercury News, цитиран от dir.bg. В четвъртък Министерството на обществената безопасност на Невада обяви арестите на семейната двойка - това са 32-годишен мъж и 37-годишна жена.

Катастрофата на 19 юни уби 38-годишната българка Боряна Стробъл, която живееше с мъжа си в долината Уошо, Невада. Тя беше съпруга на Дж.Б. Стробъл, съосновател на Tesla.

А арестите на двамата са станали след три месеца от случилото се.

През юни патрули на магистралите в Невада публикуваха подробности за катастрофата, но не посочиха име на водача. Разследващите твърдят, че има несъответствия в показанията, дадени от двамата пътници на превозното средство, които са останали на мястото след катастрофата.

Двамата казали на патрулните служители на магистралата, че жената шофирала, а мъжът спял на предната пътническа седалка. В изявлението за ареста обаче се казва, че е шофирал мъжът -който нямал шофьорска книжка.

Той беше арестуван по подозрение за престъпление, безразсъдно шофиране, фалшиви показания, неспазване на дължимата грижа за избягване на велосипед, възпрепятстване на държавен служител, шофиране без валидна книжка, съпротива на държавен служител и заговор.

Жената е арестувана по подозрение за фалшив доклад/липса на доклад и конспирация.

Катастрофата е станала в 7:45 сутринта на Old Highway 395 (Bowers Mansion Road), северно от мястото, където се разделя от главната магистрала в южния край на езерото Уошо.

Стробъл се движела на север по велоалеята. Съобщава се, че джип Ford Edge в южна посока е преминал двойната жълта линия и северната лента и я е ударил. Тя починала на мястото на катастрофата.

Боряна Динева Стробъл, която е израснала в България, е придобила икономическа степен от Калифорнийския университет в Бъркли през 2011 г. и е продължила работа като изпълнителен директор по човешки ресурси в Tesla. Там тя се запознава с Дж. Б. Стробъл, един от съоснователите на компанията и нейният главен технологичен директор. Те се оженили през 2013 г.

По-късно тя получава магистърска степен по мениджмънт от Станфордския университет и се посвещава на Фондация Стробъл, която тя и съпругът ѝ създават през 2015 г. за насърчаване на екологичната устойчивост. Един от основните ѝ проекти е Generation Collection, която произвежда бижута от рециклирани метали.

През 2019 г. Дж. Б. Стробъл, който сега е на 45 години, влезе в консултативна роля в Tesla, за да може да се съсредоточи върху Redwood Materials, компанията за рециклиране на батерии, която стартира. Базирана е в Карсън Сити, Невада.

Семейството има двама малки синове.

Разследването на фаталната катастрофа е изпратено до окръжния прокурор на окръг Уошо за преглед.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 7 Отговор
    БОГ да я прости

    Коментиран от #3, #13, #14, #16, #51, #53

  • 2 Преди малко

    20 2 Отговор
    Четох статията на Бивол за Александър Манолев. И правя аналогия, колкото и да са различни казусите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 РАСО

    53 1 Отговор
    Тoй бeшe aрecтувaн пo пoдoзрeниe зa прecтъплeниe, бeзрaзcъднo шoфирaнe, фaлшиви пoкaзaния, нecпaзвaнe нa дължимaтa грижa зa избягвaнe нa вeлocипeд, възпрeпятcтвaнe нa държaвeн cлужитeл, шoфирaнe бeз вaлиднa книжкa, cъпрoтивa нa държaвeн cлужитeл и зaгoвoр".............
    И тук трябва да стане така.....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 7 Отговор

    До коментар #3 от "Загрижен":

    защото съм ЧОВЕК

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Раданч Татлъту

    3 11 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Човек ?🙉🙉🙉

    Коментиран от #10

  • 9 Алфа Вълкът

    10 23 Отговор
    Утре ще учим в учебниците, че българка измислила Теслата!

    Коментиран от #12

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 5 Отговор

    До коментар #8 от "Раданч Татлъту":

    от ЧОВЕК до ЧОВЕК има разлика
  • 11 Българин

    2 15 Отговор
    Стефан Янев за Боряна Стробъл Незаменими няма
  • 12 Komapak

    11 5 Отговор

    До коментар #9 от "Алфа Вълкът":

    Не е повод за хвалба. Това че са яхнали екоджендърската вълна не ги прави откриватели.
  • 13 карамфила

    8 19 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Златото е добър метал за инвестиране но в случая златотърсачката е разработила погрешен план който се оказва недообмислен за четвъртото измерение,време.По добре да имаш малко пари за по дълго време отколкото много пари за кратко време.Ако беше се насочила към чекмеджето на простака боико можеше да е жива и да му е в "сърцето".
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ученик

    34 10 Отговор
    много коментатори и акълии тука, жената е завършила Бъркли и Станфорд, сигурно не би останала гладна, дори да не беше женена за един от създателите на Тесла, гледайте си вашия живот

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Механик

    16 15 Отговор

    До коментар #15 от "ученик":

    Не мога да повярвам, че има шилета, които още вярват в думи като БЪРКЛИ и СТАНФОРД и подобни клишета.
    Какво като е завършила там? Да не са и поникнали крилца?

    Коментиран от #24

  • 18 Неведоми са пътищата ...

    21 2 Отговор
    Интересна съдба. Отлично образование, идеална реализация като работа и мечтан брак. И всичко това свършва като и се отнема живота преждевременно. С какво ли не е бил съгласен Господ?

    Коментиран от #21

  • 19 Анонимен

    22 4 Отговор
    Стига сте завиждали на успелите българи. Мацката е визуално супер,а не кифла напомпена и близначка на всички други. Интелектуално явно също е на високо ниво, според образование и реализация в работата. Такива жени са рядкост и явно са я оценили и интелигентен и проспериращ мъж си е намерила,не мутра или крадец, като всеки българин който е заможен.
    За съжаление нещастен случай може да се случи навсякъде по света и нали знаете, добрите хора си отиват първи!

    Коментиран от #49

  • 20 Анонимен

    7 5 Отговор
    Така е, като е карала велосипед. Ако беше карала Додж, сега щеше да е жива.
  • 21 Перо

    9 12 Отговор

    До коментар #18 от "Неведоми са пътищата ...":

    Господ не е бил съгласен с майка и,която неистово я бутала към женитба с американец! Това е манталитета,ала Барба Ганьос!

    Коментиран от #23

  • 22 разследващ пишман полицай

    1 1 Отговор
    сега разбрахте ли ... Old Highway селски път в Невада
  • 23 стоян георгиев

    8 5 Отговор

    До коментар #21 от "Перо":

    перо,перо...теб как те търпи Твореца дрогар?????ама божията милост и пътища са необозрими за нас човеците.изключая теб разбира се.ти веднага разбра кво е имал предвид Всевишния в случая.точно както познаваш мачовете на еврофутбола.има обаче един проблем перко и тои е думата състрадание,която е много важна ама ти не знаеш кво е,както и уважежение към починалите.да наистина е лошо че безделниците нямате ,а хората дето бачкат имат ,но такъв е живота перко и въпреки ситуацията е добре да си уважителен и състрадателен,нищо че знаеш точно кво е имал предвид Бог!

    Коментиран от #30

  • 24 Смеххх

    15 0 Отговор

    До коментар #17 от "Механик":

    Викаш я да си беше завършила в София или Свищов,просперитет и прогрес….
  • 25 прав си

    8 2 Отговор
    господин Георгиев ... като Перо в България са около 80 процента ...

    Коментиран от #27, #34

  • 26 гост

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Раданч Татлъту":

    Чудя се защо не ти трият гадните коментари, а моите за най малкото и цък.... Млада жена е била, бива ли да си толко.......
  • 27 стоян георгиев

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "прав си":

    за съжаление си прав.комунизма у нас остави много тежко наследство.липсата на уважение и вяра както и целта да крадеш на дребно и лентяистваш са обхванали огромна част от население.днес четох виц много показателен за темата ,че българина е изпаднал в депресия когато вече не го радва чуждотот нещастие.лошото е че тази деградивност в краина сметка влияе наи-силно върху тия дето я потдържат.затова е повсеместна кочина тук,както е вдушите на маса народ.трябва обаче да се тръгне от някъде и да не се мълчи на перковците колкото и много да са станали!

    Коментиран от #31, #32

  • 28 ИВАН

    7 2 Отговор
    На тия лицемерни богаташи нямам никакво доверие, няма да се учудя и ако в даден момент е станала излишна и са я поръчали, мъжа и например
  • 29 Добър вечер

    4 2 Отговор
    Абе от къде толкова безсмислена злоба у вас бе?!? Е за това България е на такова дередже, и както се казва в старият виц "в Ада само на казана с българите няма пазач, щото те самите се пазят един друг, не дай си боже някой да успее да се измъкне". На където ида погледнеш само безсмислена злоба и тъпота, никакъв опит за разбиране и състрадание. Е те това не е "човешко" поведение....
  • 30 Перо

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Аз не пиша нищо за момичето,а споменавам един факт за българските родители в САЩ,който съм го установявал много пъти и който предизвиква съдбата в една страна,която малко познават,но искат да гребат благата,сега и веднага с пълни шепи. Българина прави злини и завижда цял живот,а после става “състрадателен”! Жалко за момичето!

    Коментиран от #33

  • 31 пак съм аз

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    абсолютно съм съгласен ... резултатът от това време е и страданието на същите тези по него. Празноглавци жадни за власт ... в пълният смисъл на думата ... във входа на блока, в градския транспорт, на работното място ... колкото са по-прости, толкова са по-активни и компетентни
  • 32 Перо

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Този манталитет не е от комунизма,а от турското робство. Прочети българската история до 1944 г. и ще видиш какви дивотии са правени и какви политически убийства е имало: Стамболов,Д.Петков,Ал.Стамболийски и мн.други. Тогава не е имало комунизъм!

    Коментиран от #37

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Перо

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "прав си":

    Ти си извън всякаква класация!
  • 35 пак съм аз

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    феномена "Перо" много лесно обяснява феномена "Слави" ... спасителя на нацията ... надеждата на няколко милиона вперили очи, чакайки някой да ги оправи ... да да ги оправи в оня смисъл ...

    Коментиран от #41

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Перо":

    през турско такива като теб перо не е имало,после са били малко наричали са ги комунисти и са ги изтребвали като вредители.българина перо е бил морален,трудолюбив,състрадателен ,многодетен и дисциплиниран.когато простата сган е взела власта бавно и полека е направила от въпросния възрожденски българин теб...перо.дето се радваш на чуждото нещастие вместо да се бориш за своето щастие.пдобни има само в страните с посткомунистически манталитет ,квито са на изток от нас.няма ни един като теб в гърция ,нищо че и там е имало турско робство.просто хората там не са възпитани от комунисти както е правено с твоето промиване на мозъка!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Перо

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    Научи се да пишеш грамотно български език,преди да станеш съдник на другите!

    Коментиран от #42

  • 40 пак съм аз

    1 0 Отговор
    добре казано, а дано да има повече хора, които да вникнат в това и да го разберат ... апропо господин "Перо" нищо лично. Използвах само ника Ви, за да споделя малко лично мнение ... извинявайте моля
  • 41 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "пак съм аз":

    слави е хитреца които яхва подобни,но не е само слави.поради масовката избиратели ние няма как да имаме читави политици.с тия перовци сме обречени на боиковци,догановци,курнелиики и славита.подобното си иска подобно.затова и читавите сбират багажа и си взимат еднопосочен билет.
  • 42 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #39 от "Перо":

    няма да се науча перко.като пиша правилно и ти като няма кво да опонираш почваш да пишеш с моя ник.така като греша или сменям словореда не може да ме имитирате. .много е лесно и на всеки компютър има програма за автоматична проверка на правописа.предполагам че ти я ползваш,предвид че не си много умен ама граматически се справяш.за мен едва ли би било проблем също да го правя но не искам поради изказаните по-горе съображения.

    Коментиран от #52

  • 43 пак съм аз

    0 0 Отговор
    за съжаление да .... това е и анонса на темата ...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 има

    0 0 Отговор
    им снимките в американските сайтове.ЗАЩО НЕ ГИ ПОКАЖЕТЕ?
  • 46 Бат Мишо

    2 2 Отговор
    ако беше си седяла в БЪЛГАРИЯ и оженила тук за прост българин щеше да е жива
  • 47 Последния Софиянец

    2 1 Отговор
    Дано се оправи
  • 48 убийците

    1 3 Отговор
    са русофили пратени от мамаша им раша
  • 49 А вие

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Анонимен":

    Стига сте се захласвали по родоотстъпниците дето зарязват Родината при първа възможност.Тук В БЪЛГАРИЯ са истинските БЪЛГАРИ и сме горди че сме тук и не сме избягали

    Коментиран от #50

  • 50 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #49 от "А вие":

    родоотсъпниците !!!!!кви готини думи си научил ,а дрогар?добре обаче че са родоотстъпниците че сега пенсията щеше да ти е още 15 евро.сега поне е 150 .провери въпросните родоотстъпници колко пара докарват у нас.я виж подобните такива от гърция,сърбия,турция,албания,румъния що не им викат така?после се чудим що нямаме диаспора подобно на изброените от мен.ако децата и близките на тази жена четат кво пишат сънародниците и без дори да я познават едва ли ще искат да имат нещо общо с нас!
  • 51 Минала

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    покрай българка .
  • 52 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "стоян георгиев":

    Я какъв хитрец си бил.Значи просто ни лъжеш,че си неграмотен.Браво,заблуди всички ни.Истински демократ.
  • 53 Тъпан

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ако съществуваше бог би било редно да предотврати такива трагедии.