5 Октомври, 2021 13:51 3 263 3

Разкриха италианска схема за пране на пари у нас

  • пране на пари-
  • италия-
  • българия

Под координацията на Евроджъст е бил сформиран съвместен екип за разследване от италиански и български магистрати

Разкриха италианска схема за пране на пари у нас - 1
Снимка: БГНЕС

Италианската прокуратура отличи с плакети и грамоти четирима матистрати от Специализираната прокуратура за съвместното разследване на организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари, действаща у нас и в Италия.

Спецпрокуратурата се включи в италианското разследване в изпълнение на Европейска заповед, издадена в средата на 2020 г. от прокуратурата в град Беневенто по наказателно дело срещу четирима италиански граждани за участие в престъпна група за укриване на данъчни задължения.

Под координацията на Евроджъст е бил сформиран съвместен екип за разследване от италиански и български магистрати.

В хода на разследването е установено, че у нас са регистрирани няколко десетки български дружества с италиански собственици, които не развиват реална дейност, не притежават имущество, нямат назначени служители и не подават данъчни декларации. В продължение на четири години - от 2014 г. до 2017 г., участници в престъпната група избягвали плащането на значителни по размер данъчни задължения към италианската хазна, прехвърляйки ги на регистрираните в България дружества. У нас задълженията също не били декларирани, тъй като дружествата нямат дейност и не са регистрирани по ЗДДС и Закона за копоративното данъчно облагане.

С цел укриване на данъчни задължения, на едно от българските дружества е била прехвърлена собствеността и на луксозния хотел "Траяно" в град Беневенто.

През юни тази година събраните доказателства по досъдебното производство на Спецпрокуратурата са били предадени на заместник-главния прокурор към съда в Беневенто Джовани Концо, за да бъдат приобщени към наказателното дело в Италия.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    2 1 Отговор
    Гешев е виновен тия симпатяги от Италия да го загазят. Оставка вднага!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 даге

    0 1 Отговор
    вива италия