Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 07:55 12 637 58

Ето го дрифтаджията, помел три жени в Стара Загора

  • стара загора-
  • катастрофа-
  • пешеходки

Все още следствието не може да обяви с каква точно скорост се е движела леката кола на Никола Михайлов

Мярка за неотклонение „домашен арест с електронна проследяваща гривна“ постанови състав на районния съд в Стара Загора спрямо 18-годишния ученик Никола Михайлов, който на 1 октомври след опасно шофира на кръгово движение прегази три млади жени в Града на липите, пише "Монитор".

Защитата на младия шофьор /получил е свидетелство за правоуправление в края на май / поиска мярка „подписка“ с аргумента че има чисто съдебно досие и че е ученик и няма опасност да се укрие или да извърши ново престъпление, както и да попречи на досъдебното производство.

Съдът обаче припомни, че обвинението е по член 343 ал. 3 от НК, а предвиденото там наказание е от 1 до 6 години затвор.

До момента са разпитани всички свидетели на инцидента, който е станал около 23,20 часа на 1 октомври, назначени са повторни технически експертизи, с тежки наранявания /отрязан ляв крак и черепно мозъчна травма/ е 23-годишната Диана Илева, която продължава да е с опасност за живота в КАИЛ при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Със средна телесна повреда е нейна връстница, предстои да бъде изписана и третата жертва – 27-годишна жена.

Все още следствието не може да обяви с каква точно скорост се е движела леката кола на Никола Михайлов – БМВ 325, знае се че след удара на жените момчето е пробвало да им окаже помощ и само е позвънило на телефон 112.

Междувременно досъдебното производство бе взето на пряк отчет от апелативната прокуратура в Пловдив, направено е предложение до да бъде наблюдавано и от ВКП.

Докато течеше делото за мярката за неотклонение край Съдебната палата се събраха негови приятели и съученици от ПСАГ „Лубор Байер“, в близост имаше и представители на протестиращите, но до сблъсъци не се стигна. Обвиняемият бе откаран до следствения арест в старозагорския затвор със засилен кордон от коли на съдебната охрана и МВР.

Наблюдаващият прокурор Андриан Сутров не пожела да коментира дали ще обжалва мярката „домашен арест“ с аргумента, че все още не е запознат с мотивите на съда.

Очаква се в сряда да бъде гледана и мярката за 28-годишният поданик на британската кралица А. А.,който е обвиняем за тежката катастрофа със загинал 43-годишен старозагорец и тежко ранено 16-годишно момиче в Стара Загора вечерта на 3 октомври. Британецът е обвинен по член 343 ал. 4 от НК, на този етап отказва да дава показания и се ползва от правото си да мълчи, наел си адвокат от Града на липите.

Чуждият гражданин е със статут на постоянно пребиваващ в България от 3 години, той е бил задържан от старозагорци минути след катастрофата при опит да избяга и да се укрие, припомни наблюдаващият прокурор от старозагорската окръжна прокуратура Христо Мишов.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГешеФ

    140 4 Отговор
    Докато продължават да ги пускат на свобода ще продължава да е така!
  • 3 Цв.Цв.

    11 32 Отговор
    Когато аз цях шеф на МВР нямаше дрифтаджии. Само Искра Фидосова веднъж си позволи да прави дрифт около задния вход на НС, но я забелязах както си правех сутрешния крок. Съответно, веднага и свих сармите на място и заявих, че такива действия са неприемливи. Това е, така се работи професионално, вижте, ние имаме визия за дясното да не дрифти. Идеята е на Москов, а изпълнението от мен, както Вълнев каза мисията ни продължава!

    Коментиран от #57

  • 4 Магарето

    5 47 Отговор

    До коментар #1 от "родител":

    А не дрънкай идиотщини!
  • 5 Иво

    103 5 Отговор
    В една нормална държава този престъпник вече щеше да е млада булка в пандиза за поне 10-15 години а родителите му да изплащат обезщетения до де са живи.

    Коментиран от #58

  • 6 гадно

    115 0 Отговор
    Сценария е до болка познат, ще протакат докато случая заглъхне и после защото е добро дете и слушка тати ще го осъдят условно.
  • 7 свидетел

    95 1 Отговор
    до това води избиването на комплекси от разни "пикльовци" !
  • 8 Covid

    88 3 Отговор
    Син на добре отглеждан бизнесмен
  • 9 Може би

    111 2 Отговор
    Съдията пуснал лекето, с колко по богат се събуди тази сутрин?

    Коментиран от #11, #19

  • 10 гълъбица Гица

    80 0 Отговор
    Удряш някого,убиваш го на място,арестуват те ,ей така ,за пред очи,после вдигат доста шум и ....след 2-3 седмици в ареста те пущат у вас. България клета и изостанала.

    Коментиран от #25

  • 11 Прав си

    41 2 Отговор

    До коментар #9 от "Може би":

    но и думата съвест му е чужда.Дано господ го накаже жестоко.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пучо Капучо

    80 3 Отговор
    Малкият дри.шльо дори и да отърве джандема, благодарение на татковите парички и продажните ни съдии и прокурори, грехът от стореното си остава за цял живот, това никой не може да му го отнеме. И един ден този грях ще мине като валяк през него. Господ да е с трите момичета, те са важните в случая, а не този отличен...б.оклук.

    Коментиран от #16, #22, #24

  • 15 Пламен

    66 1 Отговор
    Покажете бащата,който е дал на л.....цето 300 коня БМВ.
  • 16 Лъжеш се

    51 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пучо Капучо":

    ценностната система и морола на такива хора са напълно деградирали защото се отъждествяват единствено с парите си
  • 17 Селяк

    63 1 Отговор
    Ето го отличника! Браво. Съдебна система на която цял свят да ни завиди. Показва колко голяма е корупцията в България. Но това нямаше да е така, ако народа имаше някакво чувство за самоъхранение, някаква дори и малка частичка останала емпатия. Все качества които карат, човека да търси справедлисвост и дори да е твое дете, да искаш достойно наказание за да се поучи от грешката си - уви такива родители са част от скапаната система, които не осъзнават, че с такова поведение и корупция дават един скапан пример на сина им, че това което е направил е едва ли не ОК. А за прокуратурата - нямам коментар. Нищо ново под небето над България, а ние като народ, нищо не правим защото такива като бащата на това дете не искат промяна в системата. И не да ми говорите, че си има прокурор - НЕ и НЕ, за да се сменят законите трябва смяна на конституцията, защото покрай законите които всеки казва, че имаме НО не спазваме - в голяма грешка сте -в законите има толкова много вратички които са гласувани в полза на таива като този отличник и куп други, че свят да ви се завие, и ако имаш пари се оказва, че си недосегаем.
  • 18 Ужас

    47 0 Отговор
    6години? И това е максималното? Вий не сте у ред
  • 19 гост

    40 1 Отговор

    До коментар #9 от "Може би":

    А, съдията виновен само ? Я виж обвинението.От 1 до 6 години.Да ти кажа ли кава ще е присъдата.Или 2 години редовна(по- малко вероятно),или 4 условна.

    Коментиран от #35

  • 20 Анонимен

    39 1 Отговор
    Краденото не стига трето коляно! Татенцето на тоя дриШтар краде като за световно, но нищо няма да остане до внуците и правнуците му, ако има такива изобщо! Господ си знае работата и си събира вересиите когато си поиска, а не когато го каниш!
  • 21 Щерев

    43 1 Отговор
    Нима родителите на пикльото не са знаели какво прави със свръх мощното БМВ.Според мен те са по виновни Дали са му средството за убийствата
  • 22 Механик

    36 11 Отговор

    До коментар #14 от "Пучо Капучо":

    Аз пък да ти кажа, не съм забелязал Бог да наказва престъпниците.
    Повечето престъпници, които познавам или съм чувал за тях си живят до дълбока старост и то в добро здраве. Замисли се и ще видиш че съм прав.

    Коментиран от #26, #31, #34

  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 0 Отговор
    ЧУДОВИЩЕ
    НО ИМА
    КАРМА
    СЪДБА
    ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА
  • 24 Селяк

    27 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пучо Капучо":

    Далече си от истината - такива хора не изпитват вин. Това ще бъде забравено с времето и дори няма да си спомнят за случая. След като бащата е извадил пари да плати - то той не изпитва вина, дори и сина му - за съжеление. За тях тоwа може би е един нелеп инцидент, а може би ще "докажат", че вината е в колата а не във водача.

    Коментиран от #40

  • 25 Не си

    18 4 Отговор

    До коментар #10 от "гълъбица Гица":

    Права не е само в България така! Българското законодателство е адаптиран към европейското и там с престъпниците процедират по същия начин. Нали затова се премахна и смъртното наказание. Всъщност навсякъде в ЕС и САЩ на престъпниците се гледа като на жертви, на които трябва да им се даде възможност да се поправят. Либерално правосъдие, жертвите мечки ги яли.

    Коментиран от #28

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 2 Отговор

    До коментар #22 от "Механик":

    има
    ВИДОВ ДЕН
    има
    БОГ
    ти ако си атеист твоя си работа изглежда одобряваш престъпниците а може би си и ти такъв но помни всичко
    ДОБРО
    или
    ЛОШО
    се
    ВРЪЩА
  • 27 lnunuknc

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "родител":

    По добре втория етаж от където идват всичките проблеми.
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 0 Отговор

    До коментар #25 от "Не си":

    в САЩ
    СЕВРНА КОРЕЯ има смъртно наказани

    Коментиран от #45

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 1 Отговор
    при ЖИВКОВО тоя щеше даполучи
    куршум в тила
  • 30 То наистина...

    33 0 Отговор

    До коментар #1 от "родител":

    Да му ампутират и на него краката, и да го пускат да си ходи. Подобни наказания ще имат ефект, сигурен съм.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 0 Отговор
    при соца имаше смъртно наказание
  • 34 Пучо Капучо

    12 0 Отговор

    До коментар #22 от "Механик":

    Не всички бокл.уци отървават и живуркат до старини. А относно Него...зависи кой в какво вярва. Щото човек без вяра е за никъде. А и нещата невинаги са такива, каквито изглеждат. Аз пък съм забелязал, че доста утайки си получават заслуженото под една или друга форма. Да, светът не е идеален, не е съвсем справедлив, но като цяло в него си има житейски правила...и закономерности. Защото, ако ги нямаше тези правила и закономерности светът досега да е изчезнал, просто е.
  • 35 Грета Тунберг

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Ще го осъдят не се притеснявай.Обичам те скъпи.
  • 36 Пишман

    14 0 Отговор
    След това "правосъдие" местните е добре да си го изкарат на тати-бизнесмена!Добре ще е да се почувства като цар Киро,лека му пръст,когато внуците му му разказаха играта!
  • 37 Гост

    7 1 Отговор
    Тати да не е шефа на трейс?

    Коментиран от #38

  • 38 Отговор

    9 1 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Не е. Друг съименник. Михаил Михайлов Стубела.
  • 39 Край

    9 0 Отговор
    Казарма?!? До 30 г. забрана да карат кола над 100 к.с. ?!?
  • 40 Пучо Капучо

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Селяк":

    Не че нещо, ама по моему ти си далеч от истината. Хора, които са причинили подобно зло изпитват вина. Може и да изглежда, че не изпитват вина, но не е така. Мой приятел преди години направи подобна поразия, отърва се сравнително леко от закона, но...хайде да не ти казвам как му протича живота след инцидента...
  • 41 Виолета

    12 0 Отговор
    Откъде този пикльо има беемве? Виновен е татко му, че го глези така. Домашен арест с гривна, ученик бил - сигурно е пълен отличник, та не може да пропусне и ден учение. Вместо да полежи в кауша с други разноцветни авери. Така пуснаха и убиеца на Милен Цветков. Завота подобни мекерета и пишлемета ще продъжлават да газят и убиват невинни хора, смятайки се за неуязвими и неизтребими.
  • 42 Истина

    8 0 Отговор
    Всичко е да се заблуждават хората че ще има присъда Тя ще бъде същата като на убиеца на Милен Цветков То е също наше дете. Правосъдието действа по закона ,, За кокошла няма прошка ,а за милиони няма закони" Това е истината Не си помисляйте че ще стане нещо
  • 43 Лост

    8 0 Отговор
    Не съм чел скоро закона, но можеш ли да шофираш такова мощно БМВ? И още не трябва ли да е с придружител след 23:20часа? Тогава гривна и на бащата като съучастник.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ????

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Само в някои щати и се изпълняват със закъснение от 10,25 години. Гледай по CRIME INVESTI GATION "камера в съда" да видиш какво чудо е, как се ържат подсъдимите, ще се шашнеш и какви са им присъдите.
  • 46 Настрадамус

    1 0 Отговор
    Навремето гледах един индийски филм Шофьорът във него с разправяше как един шофьор на камион уби нелепо един селянин и съдът постанови присъдата му десет години да работи и да издържа семейство на загиналият като живее във техният дом .Много трагичен и поучителен филм .
  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    изминаха ТРИ ГОДИНИ ОТ УБИЙСТВОТО НА НАДЕЖДА МАРИНОВА ОТ ТВ РУСЕ
    убита от ресидивицта
    цииганин
    КРАСИМИР НАДЕЖДОВ
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гост

    4 0 Отговор
    До 21 години особено момчетата да карат с везрастни. Тва е решението на келешлъка.
  • 50 XYZ

    4 1 Отговор
    Закон за тези наглеци, който да определя това поведение като криминално - към младежа, който е унищожил няколко човешки живота се постъпва снизходително от страна на съда, което не е правосъдие!!!
  • 51 666

    8 2 Отговор
    Следствието не можело да установи с каква скорост се е движел това идиотче ... алууу абе неграмотници ,колите имат комютри нещастни неграмотници .Ха така пуснете го това уродче па белкем някой от бащите на момичета го очисти това богато изродче ,явно ТЕМИДА спинка .
  • 52 гост

    3 3 Отговор
    сторенето не може да се върне.....18 годишен все още има врвме да бъде превъзпитан...... въпроса е в правилният метод и подход.... и това не е затвора
  • 53 21212

    7 0 Отговор
    Такъв сополанко с удоволствие заслужава да му начупиш кокалите ама хубаво . Гадно управление .
  • 54 баба Цола

    4 0 Отговор
    Бай Хасан от ЦСофийски. Той е млад и хубав при нас в ЦСЗ ще е добре.
  • 55 Б. Г.

    3 0 Отговор
    Докато ги пускат, ще продължава терора. Само смъртните наказания ще доведат до ред. Младите разгонени момченца са напаст за хората!!!!
  • 56 истината е

    2 0 Отговор
    бащата на пострадалата да резне и двата крака на хюмнето отличник. СПРАВЕДЛИВО НАЛИ!!!!!
  • 57 Е как така...?!

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Цв.Цв.":

    Искра Фидосова- дрифтила...?!Че какъв ще е тоя супер-мощен автомобил,че да може да дрифти с такова наднормено тегло,като нейното...?!?!
  • 58 Хитро

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    Момчето не е убиец, а тричките не са вървели по тротоар.Там тротоар няма. И лъжат, лъжат, както ги учат враговете на бащата.