Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 05:15 7 331 13

Арестуваха българин заради продаден кемпер

  • кемпер-
  • бежанци-
  • продажба-
  • гърция-
  • арест-
  • съд

След сделката хванали бежанци във возилото

Арестуваха българин заради продаден кемпер - 1
Снимка: БГНЕС

Мъж от карловското село Столетово може да бъде предаден на гръцките съдебни власти, предаде БНТ. В основата на казуса е продажба на кемпер преди 2 години и задържани мигранти в него в южната ни съседка. Жители от селото на задържания започнаха подписка в негова защита.

64-годишният Тошко Тодоров, известен с прякора Машора, е бил арестуван миналия вторник след Европейска заповед за арест. В дома му била неговата съпруга.

Казаха, че е във връзка с издирване от Гърция, при което останахме малко учудени, той караше тир в Гърция и го свързахме с някакъв фиш....казаха му да си вземе багаж и лекарства. Тогава вече останахме като втрещени, каза Диана Тодорова - съпруга на арестувания мъж.

Близките на Тошко изпаднали в шок, след като разбрали, че е обвинен за незаконно превозване на хора в съседна Гърция с кемпер, който продал още през 2019 г. на 41-годишен българин от Плевен. Заедно с него имало и италианец.

Подписали договор за покупко-продажба, който е заверен при нотариус в Карлово.

Месец след покупко-продажбата, 28 бежанци от Ирак, Иран и Бангладеш са били намерени изоставени от трафиканти в същия този кемпер в Драма. Гръцките власти са установили, че двата талона на автомобила все още се водят на името на Тодор Тодоров.

От Окръжна прокуратура - Пловдив казаха за БНТ, че са придвижили документите от гръцка страна и те са били входирани в съда.

Адвокатът на Тошко Тодоров се надява държавата да спази основния принцип в международните отношения - да не предава свои граждани на друга страна за разследване, съдене или изпълнение на наказание, когато има и най-малки съмнения за вината им.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радев

    7 19 Отговор
    Топката е в теб.
  • 2 Петър

    56 1 Отговор
    До кога България ще позволява на византииците да си разиграват коня с тия прехвърляния на МПСта,човека си е прехвърлил кемпера по надлежният ред в България,пък тоя дето го купил и не си е извадил талони на свое име даже е невинен според изветрелите византиици.

    Коментиран от #10

  • 3 подкупа

    20 0 Отговор
    Значи нашите дават ,а Украйна не дават ...
  • 4 Истината

    25 0 Отговор
    Търсят Тошко, защото талоните са още на стария собственик.
    КАТ нямат процедура(ефикасна, работеща) по която да накарат купувача в определен срок да прехвърли МПСто на свое име(т.е. има такъв срок, но не се спазва от нелоялните купувачи, и в регистрите си остава предишния собственик да си се води и го търсят него за провиненията на новия).
    Имах подобен случай с кола, която бях продал през Нотариус, ходих в данъчното та я отписах с договора за покупко-продажба, ходих и в КАТ да ги уведомя че колата е продадена със същия този догор и те ми дадоха входящ номер с което ме увериха, че колата ще бъде отрегистрирана от мото име.
    Е да де, ама след близо 2 години ме спират и се оказва, че имам няколко нарушния в Пловдив, едното от които е 100км/ч в града при ограничение 50км/ч. Казах, че имат грешка - не съм ходил в Пловдив поне от 3 години и няма как да е станало, а и живея на 230км от там. И тогава вече загледах, че става дума за колата дет съм продал преди 2 години. От там се тръгна по КАТ , попълване на разни деклараций - кой е карал и т.н. (е, че аз от де да знам кой е карал), показах и входящия номер дет те ми бяха издали преди 2 год. И нищо - отговора беше, че няма как да я отчислят от мое име докато новия собственик не дойде и не я прехвърли на свое. Стигнах и до Началника на КАТ (с много викане от моя страна и държание като на революция, та викаха и охраната) и това той лично ми го обясни, че нямат вариант , и ме посъветва да си нося договора за покупко-

    Коментиран от #5

  • 5 Петър

    22 0 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Прав си за всичко,и аз това се опитвам да кажа. Прехвърляш ми ти днес при нотариус твое МПС,аз имам две седмици срок да си извадя талони на мое име,за тези две седмици мога да направя 100 золума по пътищата и ще те търсят теб,а пък може и никога да не отида да си извадя талони на свое име. Яд ме на България че изобщо им отделя внимание на изветрелите гърци.
  • 6 нико

    28 2 Отговор
    КОЙ е пуснал кемпера да излезе от страната без собственика по талон и без негово пълномощно . На тези по границата нали НИЕ им плащаме заплатите да следят точно за това и да ни пазят от такива тарикати .

    Коментиран от #7, #8

  • 7 От друга страна

    19 0 Отговор

    До коментар #6 от "нико":

    За какво му е пълномощно, след като има договор за покупко- продажба и то нотариален? Човека си има доказателство, признаващо се от всеки съд- нотариален договор, просто ще го размотават по разпити и ще дава обяснения. В България няма как да го осъдят, ако го предадат на гърците незнам. Там не е много сигурно. Не вярвам да го екстрадират, но със сигурност човека ще си има проблеми и ще преживее стрес.

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "нико":

    ЕС колега няма граници има свободно предвижване ако тръгнеш през Турция няма да излезеш абе дълго е за обяснение просто чети повече и пиши по малко хахаха
  • 9 КонТрол

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "От друга страна":

    Те няма да го осъдят, но дали има 3000евро за разноски?
  • 10 Коментара

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Не става дума за "византийците" дребна и невежа душицо! Става дума отново за наща кочинка.... Чети коментар 4 от Истината. По тази схема има стотици фишове за превишена скорост за хиляди евра от цяла Европа! Исковете са към вече бивши собственици продали МПСто си по надлежния законов път утвърден в РБ. Първо започват да пращат писма от Италия, Гърция, Чехия и т. н.(държавата в която е извършено нарушението) в последствие местните власти продавт задълженията към местни (БГ) компании за събиране на задължения.... и там става интересно.

    Коментиран от #11

  • 11 Петър

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Коментара":

    Изобщо не си умен,даже много не си умен.
  • 12 Димитров

    4 0 Отговор
    Това може да стане само в
    България!
    Нека проучат кой мастит професор не е доизкусорил текста,вероятно е бил горд първоначално!
    Как може да не се досетиш,че през двумесечния срок може да станат много нередни неща!
    А би трябвало да добави поне,че без пререгистрация не може да се напуска страната,но явно много е учил специалиста!
  • 13 гост

    3 0 Отговор
    Затова в белите страни номерата се водят на собственика и когато предадеш колата си ги сваляш и си ги слагаш на друга кола както е в Англия . Само тука е тая анархия и хранилка за нотариусите , пари за нотариуси , пари за нови номера , пропаднала държава сме и това си е.