22 Октомври, 2021 10:58 1 898 2

Глобиха с 30 хил. лева мъж за незаконно пренасяне на бижута

  • незаконно пренасяне-
  • глоба-
  • бижута

Той не изпълнил задължението си за деклариране на благородни метали и изделия

Глобиха с 30 хил. лева мъж за незаконно пренасяне на бижута - 1
Снимка: АМ/Архив

С наложено наказание „глоба“ в размер на 29 989,69 лева приключи наказателното производство срещу турския гражданин Я.Г., обвинен от Районна прокуратура – Сливница за извършено от него престъпление по чл. 251, ал. 1 от НК.

На 08.10.2021 г., при преминаване на трасе „Изходящи леки автомобили и автобуси“ на Митнически пункт Калотина, подсъдимият Я.Г. нарушил разпоредбите на Валутния закон на Република България. Той не изпълнил задължението си за деклариране на благородни метали и изделия, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз. При проверка митническите инспектори са открили голямо количество предмети - колиета, обеци, пръстени, гривни, висулки за колие. Предметът на престъплението е в особено големи размери.

Между Районна прокуратура – Сливница и защитата на подсъдимия е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. Размерът на наложената на Я.Г. глоба представлява ⅕ от стойността на предмета на престъплението, който е оценен на 149 948,49 лева.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър

    6 1 Отговор
    Ама първо ще му ги върнете, той после ще плати нали ? Като гастарбайтерите дето карат с 180 по Тракия ?
  • 2 мафия

    3 4 Отговор
    Това не е глоба, а чист обир..