12 Ноември, 2021 06:05 2 084 5

14 задържани във Варненско за търговия с гласове

  • избори-
  • търговия с гласове-
  • арести-
  • варна-
  • акция-
  • полиция

Иззети са списъци с имена, ЕГН-та и големи суми пари

14 задържани във Варненско за търговия с гласове - 1
Снимка: БГНЕС

14 души бяха задържани с 24-часова мярка по време на специализирана операция във Варненска област срещу купуването и продаването на гласове, предаде БНР. Полицията обискира 25 адреса, автомобили и офиси в областния град и в общините Провадия, Белослав и Долни чифлик. Открити са големи суми пари в различни валути, съобщи директорът на варненската Областна дирекция на МВР старши комисар Атанас Михов:

„Намерени са и са иззети списъци с имена и ЕГН-та, списъци на населени места по общини, като към всяка община е отбелязана съответна сума пари. Големи парични средства в брой - лева, евро, долари, като равностойност са над 100 000 лева, мобилни телефони, компютри – лаптопи, флашки, агитационни материали за определена политическа сила и за конкретно лице. В домовете са намерени и незаконно притежавани боеприпаси. Започнато е досъдебно производство в условията на неотложност, като имаме данни и за други лица, които най-вероятно ще бъдат задържани “, обясни директорът на варненската полиция.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 някой

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "DASF":

    Може и да си прав донякъде.Не знам на възраст си, но през лошия соц, нямаше такава злоба и завист.Всичко дойде с демокрацията и с девиза : ,,Всеки може да бъде всичко" .Е, не може .
  • 3 От партията

    2 3 Отговор
    Купуването и продаването на гласове е престъпление!
    Хайде сега наредете се на опашка да ви дадем някой лев че да ни изберете.
    ВСИЧКИ СТЕ ЕДНИ И СЪЩИ ЗА НИКОЙ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ. Няма да бъда съучастник във вашето престъпление
  • 4 Бонговец

    4 1 Отговор
    И нито един няма да получи ефективна присъда.
  • 5 Кръчмар

    1 1 Отговор
    Изцепки на цигани вчера по БНР:
    1. Циганин от Русе: Елате ва, влезте вътре да видите как сложиха белезници на 2-3 годишни деца /тази сутрин децата станаха на 1 година/!
    2. Циганка пак от Русе: - Как се казва мъжът ти?- Йосиф! А фамилията му? - Не знам ва! Ама той работи в КТМ-а, в /каза нещо друго/, ама ний имаме фирма, ама ний нищо не сме направили и в чужбина не сме ходили!
    Както казва братсия турски народ: Еб гене сиганска работа!