Last news in Fakti

14 Ноември, 2021 05:58 2 498 6

Обвиненият за вземане на подкуп служител на ДАНС остава в ареста

  • данс-
  • служител-
  • подкуп-
  • задържан-
  • арест-
  • съд-
  • прокуратура

49-годишния Б.Х. може да влезе в затвора за 6 години

Обвиненият за вземане на подкуп служител на ДАНС остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка "задържане под стража" спрямо служителят на ДАНС, обвинен за вземане на подкуп.

Спрямо 49-годишния Б.Х. е повдигнато обвинение за това, че от септември до ноември 2021 г. на територията на област Пловдив в качеството си на служител на Териториална дирекция на ДАНС - Пловдив, е поискал и получил три пъти парични суми или общо 2250 лева, за да не извърши действия по служба.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Б. Х. е автор на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до шест години и глоба в размер до 5000 лева.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, липсва опасност от укриване, но е налице реална опасност да се извърши престъпление. Високата обществена опасност на дееца се извлича от конкретните му действия и проявената упорита престъпна воля при многократното изнудване на пострадалия при искането на подкуп, за да не бъдат сигнализирани компетентните органи за твърдени нарушения. Според съда в случая общественият интерес следва да вземе превес над личния и въпреки влошеното здравословно състояние на обвиняемия и семейната, и трудовата му ангажираност, единствената адекватна мярка е задържане под стража.

Определението може да се обжалва пред Апелативен съд - Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван Грозни

    7 0 Отговор
    Кога ще разберем на какви условия трябва да отговаря човек, че да стане служител на ДАНС?
  • 3 ????

    7 0 Отговор
    Високата обществена опасност на дееца? Абе каква опасност 3 пъти за общо 2250 лева? Де всички да получава ха такива подкупи България щеше да е цветуща, те дават подкупи по милиони и то не еднократно, а никой от даващи те и вземащите не нито задържан, еле пък осъден!
  • 4 Въпрос

    9 0 Отговор
    Добре де , как за подкуп от 2000 лв ще влезеш за 6 години , а Борисов и Влади Горанов за рекет 60 000 000 и 600 000 000 неплатени данъци от Божков , са на свобода , та даже се правят на герои ?
  • 5 Рашков

    1 0 Отговор
    е кокошкар.
  • 6 general

    4 0 Отговор
    Вземал ги е за себе и не се е отчитал на шефовете! Логично! И някой го е издънил! Обществена опасност си е - ако всеки долу прибира всичко за себе си, какво ще има за шефовете? Нищо! Това няма да мине!