Last news in Fakti

14 Ноември, 2021 09:15 2 431 14

Три обвинения за уличения в търговия с гласове общински служител в Благоевград

  • общински служител-
  • благоевград-
  • търговия с гласове

В ромската махала на града бяха проверени няколко адреса и за кратко бе задържан ромският кмет Филип Димитров

Три обвинения за уличения в търговия с гласове общински служител в Благоевград - 1
Снимка: БГНЕС

Служителят на "Паркинги и гаражи"в община Благоевград Илия Манолов е привлечен в качеството на обвиняем за извършени 3 престъпления против политическите права на гражданите Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на Районна прокуратура - Благоевград. Припомняме, че Манолов бе арестуван след оперативен сигнал, че се занимава с купуване на гласове.

Полицаите обискираха дома му и откриха списъци на хора с ЕГН, пари и описание на секциите, в които ще гласуват хората от съставения списък, подготвени за купуване на гласове в полза на определена политическа партия. След изтичане на 24 часовото задържане прокуратурата удължи престоя му на 72 часа, вероятно ще бъде поискан постоянен арест.

Днес акциите срещу търговията с гласове продължава по поречието на Струма и Места. Проверяват се криминалнопроявени лица, правят се обиски по домовете на хора, за които има постъпили сигнали за търговия с вота . Вчера бяха обискирани домовете на оперативно интересни лица в Гоцеделчевско, днес акцията продължи. Безпрецедентна предизборна операция се проведе в Петрич.

В ромската махала на града бяха проверени няколко адреса и за кратко бе задържан ромският кмет Филип Димитров, у когото полицаите открили агитационни материали за политическа партия, но това не е нарушение или престъпление, затова Филипов е "профилактиран " и освободен от полицията, след като подписал протокол за ненамеса във вота .

Под строй в полицията са били извикани всички служители на общинска администрация Петрич, целия офис на ПП ГЕРБ и всички кметски наместници, който са подписали протоколи. Проведе се мащабна акция и в ромската махала на Благоевград . До момента през годините подобни операции в такъв мащаб не са правени, затова упорито се заговори за полицейска репресия и полицейщина. От полицията обаче твърдят, че това е единственият начин да се спре търговията с гласове ,затова и акциите им ще продължат и утре в изборния ден. Ще продължат да се проверяват всички сигнали за търговия с гласове. Засега няма данни да има арестувани в проведените акции от днес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6969

    12 1 Отговор
    "задържан ромският кмет Филип Димитров"

    Свобода за ромския Фил Кенеди! 🤣
  • 2 запознат

    1 24 Отговор
    Еххх ,всичките "напъни ужасни" на Рашков накрая завършват с поредното дело заведено срещу него. Човечеца е напълно луд.
  • 3 РЕАЛИСТ

    7 17 Отговор
    Канадският келеш отново показа, че не признава законите в България. Пред телевизията заяви, за кого е гласувал, което си е предизборна агитация. Досега никой в България не си го е позволил.
  • 4 Исторически парк

    18 2 Отговор
    МАЧКАЙ РАШКОВ!
  • 5 Сигнал

    6 1 Отговор
    В Бобов дол полицията цяла нощ ме изтезават защото съм критикувал Бойко Методиев Борисов! Поръчката е от Пернишки мафиот Юлиян Борисов Георгиев, заканват се след изборите да ме убият!

    Коментиран от #13

  • 6 Българка

    17 2 Отговор
    Хора, излезте и гласувайте. Мутрите обилно ни внушаваха, че от гласа ни не зависи нищо, за да ни откажат да гласуваме
    Масово гласувайте антимафия!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Фен на копейкин ш.ч.и.к.ия.т.а.

    2 1 Отговор
    Наш човек е
  • 9 Браво! Ама казвайте и за кого агитират

    10 0 Отговор
    Ей! Най-накрая да се задвижи тоя тромав апарат на държавата в правилна посока! Репресия и само репресия срещу противозаконните действия или бездействия.
  • 10 Аз съм дебил

    4 4 Отговор
    След като 30 години гледах какви боклуци ни управляват, трябва да съм изключително тъп да се редя на опашки да гласувам.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Герб търгаши на вот

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Почна се":

    Продажниците се продават. Гербавата администрация гласува първа.
  • 13 Цяла нощ си пил

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сигнал":

    И сега си на мотика.
  • 14 Перо

    6 0 Отговор
    Мутренската “партия” орева орталъка да се запечатат всички резервни машини и започнаха да трошат редовните за да се премине на гласуване с хартиени бюлетини и да се направят същите шашми като при избора на Фандъкова. Няма нито един арестуван за саботажа! Освен това в мутренските и турски райони един болен записва 100 контактни за карантина за да се гласува максимално с бюлетини в мобилните урни,където няма никакъв контрол по паланките! Това са явно сигнали за манипулиран вот и на тези места контрола и превенцията от външни лица, трябва да бъде значително усилен!