26 Ноември, 2021 11:30 7 081 30

Подробности за катастрофата, при която след скандал и гонка загина младеж

  • загинал-
  • крушаре

Бащата и сина решават да си тръгнат, но два автомобила потеглят след тях. В неделния следобед улиците са пълни с хора, но колите минават с бясна скорост

Подробности за катастрофата, при която след скандал и гонка загина младеж - 1
Снимка: бТВ

Прокуратурата остави в ареста мъжа, причинил умишлено катастрофата, при която загина 19-годишен младеж в село Крушаре.

На 20 ноември в заведение в Сливен млад мъж закача приятелката на 19-годишния студент Петър Десиславов. Той разбира за случилото се и решава да предупреди натрапника.

С баща си тръгват за Крушаре, където живеят близки на мъжа. Посрещат ги с агресия. Бащата и сина решават да си тръгнат, но два автомобила потеглят след тях. В неделния следобед улиците са пълни с хора, но колите минават с бясна скорост.

„Започва гонка от училището. Мерцедесът с хъс го удари отзад, после още един път го блъсна и ей там го завъртя. Те в две коли бяха“, разказва свидетелят Иван Иванов.

Преследвачите са двама братя, единият от тях е мъжът, закачал приятелката на Петър. След като колата на бащата и сина се удря в дървото, Иван опитва да помогне. Студентът издъхва в линейка на път за болницата, а баща му е приет с тежки наранявания.

В ареста остава един от братята, другият е на свобода. Домът им в Крушаре е заключен. От прокуратурата казаха за bTV, че задържаният е обвиняем за умишлено причиняване на смърт при управление на МПС, за което законът предвижда от 10-20 години затвор.

Бащата на загиналия младеж Десислав Досев разказа, че тръгва със сина си, за да предотврати ескалация на напрежение.

„Единият излезе с пистолет, а другият с бухалка. Стреля един път, а другият удари по колата с бухалка. Тръгнахме да бягаме, когато се ударихме – опитах се да го извадя, но последва удар в главата ми, май с бухалка, пукната ми е челюстта и черепа. Спомням си, че го бях извадил и дойде линейката“, заяви бащата.

Десислав настоява за справедливост. Приятелите на семейството искат разследване на инцидента и максимални наказания.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 извод

    68 1 Отговор
    България ,след неразбрания от болшинството българи , извратен преход от 30г ,е на "прав" път!

    Коментиран от #17, #22

  • 2 ПСР

    102 4 Отговор
    Първо,съжаление и жалко за загубилият живота си,крайно нелепо,младеж.
    Второ,няма подобна,гадна българска простотия!Агресия,арогантност,"величие"на комплексарите!Пфу,да отнемеш човешки живот,защото се чустваш велик и ненаказуем!Абсолютна диващина!

    Коментиран от #11

  • 3 kvy

    72 2 Отговор
    Така става, когато липсва държавата!
  • 4 минувач

    74 1 Отговор
    Само нови крумови закони могат да възспрат подобни убийства.

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 е за тва няма

    23 4 Отговор
    да се оправим, щото като спреш пред, на и т.н. пешеходна и минат и ти вземат книжката директно без обяснения за 1г ще се научиш, за такива изпълнения като в статията не искам и да говоря. ти знаеш ли аз кой познавам?
  • 7 Хъхрх

    23 12 Отговор
    Колко трябва да ти е акъла да отидеш на някой в дома да го търсиш, че е закачал приятелката ти? Да я е набил, да я е изнасилил, недай Боже. Ама за закачка...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Механик

    37 5 Отговор
    И кво стана сега? Четирима са се правили на бабаити. Единият мъртъв, дригият опечален родител и останлите двама в панделата за 10 години. И всичко това, само защото някой си закачил някоя си.
    После питате, защо искат да ни "зануляват"! Ами не е ли ясно?

    Коментиран от #15

  • 10 Човек с памет

    27 3 Отговор
    Млад мъж се застъпва за приятелката си и бива убит. Това е терминална диагноза на държавата. За съжаление. Няма да има такава държава. 1000 политици/крадци не правят държава, ако всичики останали или искат да ги убият, или искат да ги заместят. Какъв просперитет, какъв прогрес ? Човек не може да порадва че е срещнал половинката си ...

    Коментиран от #12

  • 11 Тоалетна хартия

    38 1 Отговор

    До коментар #2 от "ПСР":

    Да , но убийците са римляни с пистолет и бухалка. Къде е българската простащина??? Не знам пострадалите дали не са и те римляни. Кой 19год.ще вика баща си за да се разправя с някой за момиче!!!!??? Мисля, че е ромска история, като повечето такива!!!

    Коментиран от #13, #23

  • 12 Тоалетна хартия

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Човек с памет":

    Иии, как се е застъпил???? Що не е реагирал още в заведенето, ами ......авеее, ромска история, която не заслужава никакво внимание!!! А момето на колко год..???

    Коментиран от #19

  • 13 ПСР

    16 1 Отговор

    До коментар #11 от "Тоалетна хартия":

    Може да сте прав,не знам.
    Само че,в последните години,цялостният манталитет на нацията,уви,се превърна в такъв.Агресия и простащина.Саморазправи и побоища.Нито си струва,нито е нормално.Вярвайте ми,спирал съм кола на магистрала.След като ме е засекъл зверски,едва не се омазахме с него и в мантинелите.С усмивка му обясних,че и неговата кола има 3 огледала.И му казах,без юмруци и псувни,първо да гледа в тях,и повече да не прави така.Младо момче беше,яко в шок.Дадохме си"пет" и това беше./193 см.съм,вече 108 кг./
  • 14 pk rz

    1 13 Отговор

    До коментар #4 от "минувач":

    Какви са Крумовите закони?Цитирай поне един и от къде си ги чел?Да й и ние да ги видим.

    Коментиран от #20

  • 15 РИМСКО ПРАВО

    23 0 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    ТАКЪВ УБИЕЦ ТРЯБВА ДА ВИСНЕ НА ВЪЖЕТО!!! ТОВА Е ПРАВИЛНАТА ПРИСЪДА. В РИМСКО СА ГИ ЗАКОВАВАЛИ ЗНАЕТЕ КЪДЕ!!!
  • 16 БПФ

    20 0 Отговор
    Връщане на смъртната присъда НЕЗАБАВНО !!! Докато животът на един хъхpeк не започне да струва колкото два метра здраво въже, нормалното съществуване на нормалните хора на тая територия ще бъде невъзможно....
  • 17 Не е от прехода

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "извод":

    Всичко опира до материала...
  • 18 Там един...

    10 0 Отговор
    Тва е тя простотията ходи по хората не по гората.Кво щеш при тва момиче след,като си наясно,че ще стане някаква глупост а още повече , две учернени семейства.По селата е страшна работа пияни,заляни,омаяни качват се по колите и газ,а не мислят ,какво ще се случи.Не могат и да общуват нормално дори,когато са трезви.Държавата с нищо не им е виновна , като не могат да владеят собствените емоции.
  • 19 дзверо

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Тоалетна хартия":

    Не е реагирал, защото не е бил там!
  • 20 Сладури

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "pk rz":

    Краде-режат ръката
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Аз съм на 30г.

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "извод":

    Да питам мина ли прехода или продължаваме напред за ново 30 ?
  • 23 А бала на хартия

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Тоалетна хартия":

    Ромска... конякска.... ракийска история? Каквито и евфемизми да напишеш, историята си е 100% сиганска...

    Коментиран от #24

  • 24 "Лингвисти"

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "А бала на хартия":

    като "тоалетна хартия" си въобразяват, че първото, и вероятно - единствено, условие за решаването на свързаните с въпросния етнос проблеми е политкоректното му птекръщаване в "ром"ове. 30 години показаха и доказаха, че мнозинството от представителите на същия етнос, както и да ги именуваме, все ц...нии вършат...
  • 25 ИВАН

    8 0 Отговор
    Съвременните българи ги е страх дори името на турчина да кажат - сакън да не го обидят случайно, че е убил българското момче .... все пак по телевизията го казаха и показаха - татуирано и нацепено от мускули турче, ама не мога да разбера каква е тая етническа толерантност, да позволяваш да ти се качват 30 години на главата и до кога ще продължава

    Коментиран от #27

  • 26 velko

    5 0 Отговор
    Мирише на римляни.......

    Коментиран от #29

  • 27 Истината

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "ИВАН":

    Не е турче а сиган!
  • 28 Дедо

    1 0 Отговор
    Така става като ходиш без у на свадба. Такива първо се бият а после им се обяснява защо. На такива обяснителни срещу не се ходи с голи ръце.
  • 29 протестър

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "velko":

    цигани
  • 30 44⁴4444

    1 0 Отговор
    Крумовите закони, те ще ни оправят, но нивга няма да влязат в сила... Навремето седяха старите по пейките, ние лалета играем , някое вземе пръчката на другото и то го нахули нахули па посегне да го удари, старите изведнъж подскачах и виках как може такива работи , да се удряте , глупости ..Сега в сакове трупове, разфасовани, убити ...Нз тук трябва да асе вземат мерки, иначе ни грози смърт, буквално го казвам ,не заплаха, а смърт. Хора си отиват по- най безскрупулния начин, Съдби в куфари, кофи, размазани, осакатени, та това е варварство това е край за човечеството, проклятие