Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 16:10 5 137 17

Свидетел на последните мигове от живота на пребитата до смърт Анелия: Лежеше неподвижна и плачеше

  • бисер борисов-
  • ведраре-
  • анелия

51-годишният Бисер Борисов, който на Коледа преби до смърт приятелка в карловското село Ведраре, получи своето наказание.

Свидетел на последните мигове от живота на пребитата до смърт Анелия: Лежеше неподвижна и плачеше - 1
Снимка: ТрафикНюз

51-годишният Бисер Борисов, който на Коледа преби до смърт приятелка в карловското село Ведраре, получи своето наказание. Той напълно призна вината си и само за 2 часа се сдоби с присъда, съобщи trafficnews.bg.

По време на разпоредителното заседание Бисер, в лицето на защитника си – Теменужка Кривчева, поиска процесът да протече по съкратената процедура, признавайки всички факти и обстоятелства в обвинителния акт.

Той е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт в следствие на побой. Жертвата – 48-годишната Анелия е починала три дни след нанасянето на жестоките удари. Мотивът – скандал след солидна почерпка с алкохол.

От прокуратурата поискаха затвор за Борисов в размер на най-малко 5 години.

„Той е действал без да се замисли за последствията. Убийството е извършено по непредпазливост, като след побоя на 25 декември жертвата – Анелия Парванова, е починала чак 3 дни по-късно. Той е наказал приятелката си за това, че отново е пила и е в тежък опиат. Причинил ѝ е тежки травми в областта на главата. Бил е длъжен да предвиди резултата от действията си. Налице е баланс между смекчаващите и отежняващи вината обстоятелства. Борисов е работещ, с чисто съдебно минало, неосъждан. В същото време обаче, ударите са били брутални”, каза наблюдаващият прокурор.

За особена жестокост към жертвата разказа и представителят на почерненото семейство – адвокат Светлана Паскалева. Тя е адвокат на дъщерята и бащата на Анелия Парванова.

Паскалева цитира част от показанията на множеството свидетели по делото.

„Съседи разказват, че на 25 декември е имало заключен човек в банята. Освен това са чули писъци, викове и псувни. Наемодателят на Бисер и Анелия е разказала, че е виждала следи от кръв по стените и пода в апартамента. През октомври е засякла Анелия, цялата посинена в областта на лицето. В деня на побоя Борисов е написал съобщение на жена си, в което е написал, че „този път малко е прекалил с побоя”. Освен това ѝ е пратил видео, как Анелия гола лежи неподвижно на дивана. Кадрите са пратени на още две жени, приятелки на Бисер и Анелия. Тези дами са го накарали да се обади на Бърза помощ. Има много свидетели, които разказват дори и пред съдия за ужасяващи неща за живота на Анелия и Бисер”, каза Паскалева.

Тя преразказа показанията и на последния човек, видял жива Анелия. Това бил коледар, посетил дома на двойката.

„Докато е пял, Анелия е била неподвижна на дивана, но през цялото време е плакала. Жената е починала в агония, бавно и мъчително. Не е заслужавала такъв край. Настоявам за максимална присъда”, каза Паскалева. Клиентите ѝ предявиха и частен иск към Борисов, в общ размер на 400 хиляди лева.

За условна присъда пък настоя защитата на Бисер.

„Има много фактори довели до смъртта на Анелия. Клиентът ми се е обадил на 26 декември на 112, но след като е казал, че Парванова е пияна и не се събужда, от централата са отказали да изпратят линейка. Мотива – именно пиянството. На следващия ден той отново е потърсил помощ. Тогава чак е била изпратена линейка. Имаме данни, че Анелия системно е злоупотребявала с алкохола. Заради това е падала и самонаранявала. Фаталните рани може да са от такъв тип падане. В деня на побоя, тя сама е предизвикала скандала и е провокирала клиента ми. Тук се касае за престъпление след афект. Бисер Борисов не е опасен, не е съден, работещ човек е, на 61 години и винаги се е грижел за Анелия. Настояваме за условно наказание”, каза адвокат Кривчева.

В последната си дума Борисов отново изрази съжаление.

„Тя трябваше да е жива. Не заслужаваше това. Какво заслужавам аз ли? Каквото реши съдът", каза мъжът.

Въпреки думите му и желанието на защитата му за условно наказание, Бисер получи затвор. Той е осъден на 6 години и 8 месеца лишаване от свобода. Присъдата е след редукция от 1/3, заради признанието за вина.

Освен това Бисер е наказан да плати и по 80 хиляди лева обезщетение на близките на Парванова.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МБабе

    59 2 Отговор
    5 години за убийство? Блек Фрайдей в съдебната система? Само сега

    Коментиран от #13

  • 2 миш

    46 4 Отговор
    Гледате ли кво пишете?Починала,чак след три дни,все едно са три века.Къде си Тодоре,да станеш и да се приключи с тия невинните убитаци и престъпници.
  • 3 миш

    38 0 Отговор
    Значи,баце на всеки 5 години може да убива по един човек.Има мегдан за още значи.
  • 4 Ужааас

    34 3 Отговор
    Егати прокуратурата, егати формулировките, или репортера ви е тъп, или прокурорите са завършили право в някой рабфак. Убиваш човек по непрадпазливост като млатиш дълго време, ужааас. Как не ви е срам и този ли гамен-убиец е с връзки и с пари ?

    Коментиран от #10

  • 5 Митко

    18 5 Отговор
    Добре де,всеизвестно е че жените не са хора (В кръга на майтапа разбира се), но нима заслужават подобно отношение? Що за хора правят подобни неща? И защо не върнат смъртното наказание,но с подчертано Агония, бавна и мъчителна смърт? С твойте камани,по твоята глава,както са казвали едно време.
  • 6 Иван Грозни

    26 2 Отговор
    Благородния български съд съставен от милионери е приел, че няма убийство с умисъл тъйкато жертвата не е умряла веднага, а чааак след 3 дни. След като е починала жертвата се е напивала и самонаранявала. Докато не изчистим тая трета власт както боковата България няма да се оправи.
  • 7 Спиро

    27 4 Отговор
    Затварай цялата прокоратура няма смисъл от нея .
    Келеши скапани в Америка поне 50 години ако не доживот за така варващина .Бил работил абе вие ненормални ли сте .?
  • 8 ????

    6 2 Отговор
    И те са хора, но колко се интересуват от драмата на социално изпаднали? И какви съседи, какви 5 лева, чували писъци и скандали, наемодателя виждал кръв по стените и всички само са клюкали помежду си! Мисля, че показания на съседи не трябва да се тиражират!освен това хората са казали пиян човек съдран чувал.
  • 9 гост

    12 0 Отговор
    Убийство по непредпазливост е ако караш бързо и сгазиш някого на пътя. Когато системно пребиваш някого, без значение дали е пияница, проститутка, или каквото и да е, значи си убиец. А това за автоматично намаляване на присъдата с 1/3 е пълна подигравка за жертвата. Какво като се признава ако е очевадно кой е извършител и има неоспорими доказателства за това? Ако не е имало доказателства, той е направил самопризнания и един вид е подпомогнал делото - разбирам го. Ама при напълно ясни дела едно - да, виновен съм и хоп от 10 на 6.
  • 10 Хахаха

    1 14 Отговор

    До коментар #4 от "Ужааас":

    Не видях да е правена медицинска експертиза, как реши, че е убийство? Ето ти пример - вървиш си по улиците и се блъскаш в мен, след два дни ме блъска кола и умирам, викат те в съда и си признаваш, че си ме блъснал и според теб си убиец:) Да не горим, че тая щом три дни не е потърсила лекар заради травмите си, които уж е имала най вероятно е умряла заради алкохола

    Коментиран от #12, #14, #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Смешен си

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хахаха":

    Не ти се отдава да мислиш..... Примера ти е мега смешен с логика на 5годишен.....Главата само за прическа я носиш.
  • 13 Ужас!

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "МБабе":

    В Германия дават 5 години само ако лишиш някого от свободата му, например ако го заключиш в стая да не излиза. 😦 А тук става въпрос за Убийство!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 240Айука

    0 0 Отговор
    Много български съдии отдавна са доказали,че са независими,сиреч - че от тях нищо не зависи,а от "кошниците с плодове",които им се разнасят по стаите.
  • 17 васик атанасова

    1 0 Отговор
    такъв не трябва да живее