Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 18:08 3 038 16

След спецакция: Разкриха подробности около залавянето на издирвания стрелец

  • стрелец-
  • сърница

С оглед безопасността на полицаите през нощта не са предприети действия по издирването му

След спецакция: Разкриха подробности около залавянето на издирвания стрелец - 1
Снимка: БГНЕС

След спецакция хванаха издирвания въоръжен и опасен мъж от село Сърница, който избяга в гората след спор и стрелба по съселянин.

На брифинг полицията в Хасково разкри повече подробности около залавянето му.

"Снощи в 18:40 ч. възникнала разпра между две семейства по повод животни, които отглеждат. 55-годишният Бейсим Салиф, който е криминално проявен за незаконно оръжие и кражби, заплашва другото семейство с огнестрелно оръжие, което в етапа на конфликта е отнето. Впоследствие взима нож и ранява съседката. След което бяга и се укрива в близка местност. Полицаи се опитват да го задържат, но той открива стрелба. Това се случва през нощта", посочиха от полицията.

„С оглед безопасността на полицаите през нощта не са предприети действия по издирването му, изчаква се сутринта. Районът беше блокиран. Населението беше информирано, че търсим въпросния мъж. В следобедните часове, около 15:00 ч. днес той е излязъл в съседния кърджалийски окръг и е нападнал местен жител. С помощта на този човек издирваното лице е задържано”, каза главният секретар на ОДМВР – Хасково Петър Тодоров

При задържането Бейсим Салиф е оказал съпротива и е леко ранен, като в момента е настанен в болница, допълниха още на брифинга.

След като се установи здравословното му състояние, той ще бъде задържан за 24 часа.

Образувано е досъдебно производство за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Работи се и по заплаха за убийство. Текат интензивни процесуално-следствени дейности. Провеждат се и разпити със свидетели. Назначени са медицински експертизи.

Салиф има предишни криминални проявления за кражби и съхранение на бойни вещества. На брифинга стана ясно още, че срещу нападателя многократно са подавани сигнали от съседи.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    21 0 Отговор
    Смях...
  • 2 гадно

    24 0 Отговор
    Какъв стрелец е тоя още малко и ще го изкарате, че няма празно. Как пропуснахте да напишете, че е бил тежко въоръжен?

    Коментиран от #7

  • 3 гост

    30 4 Отговор
    Жалки смешници , хванали опасния мъж, колко да е опасен този 57 годишен човечец на който му е писнало от тази пародия на държава . Все едно са заловили някакъв страшен терорист . Що не правите такива акции в гетата и не се правите там на мъже а ги заобикаляте и не смеете да влезете в тях , че лилавите може и да ви опердашат едно хубаво.

    Коментиран от #10

  • 4 емигрант

    25 0 Отговор
    Браво , сега по един медал за всички участвали в залавянето на този страшен терорист.
  • 5 смях 1

    28 2 Отговор
    Като го видях този 50 килограмов РАМБО , си помислих , че и танкове ще изппратят !
  • 6 Патето Яки

    18 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: срещу нападателя многократно са подавани сигнали от съседи...............Каскета прокурор си получава заплатите и бонусите 2.7 заплати..
  • 7 Помак

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    ...да допълня и как пропуснахте целта бе аджамии
  • 8 А бе

    12 1 Отговор
    Бат Бойко такива ги гърмеше с гранатомет.
  • 9 Иван Грозни

    12 0 Отговор
    Избягал в гората и като свършила/понеже я изсякоха/ на поляната като гъбка.
  • 10 Пожелавам ти

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    близка среща с подобен "човечец". Ако след подобна среща можеш да говориш, ща засипеш с благодарности спасителите си... но се съмнявам дали ще си в състояние. Ако си служил, само ще ти кажа, че пред 1971 участвахме в общовойскова операция по издирване на такъв "човечец", като се знаеше, че е въоръжен, но не знаехме с какво... Когато беше заловен, се оказа, че е не повече от 60 килограма, около 50-60годишен, но с калашник...

    Коментиран от #15

  • 11 КРОКОДИЛА

    1 0 Отговор
    ОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООО ИИА ЛИ ХОРА ВЪВ ТАЗИ ДЪРЖАВА БЕ ...................
  • 12 Петко

    10 0 Отговор
    Кратък обзор на мега новината и така , близо 60 годишна пияница, с тяло на дете с детски паралич бивайки бит от комшийката си я порязва с джобния си нож , след което взима саморъчно направения си тъпкач и открива стрелба по и без това застреляните полицай , този звяр в последствие изчаква спец героите да се наспят и съответно да го пребият на следващия ден . Страшна работа е това милицията
  • 13 Партизанин

    3 0 Отговор
    Щом се е скрил във гората, значи е шумкар или бъдещ партизанин
  • 14 Пишман

    3 0 Отговор
    Няма такъв срам!След такава "акция"има да чакате родната "полиция"да ви пази!...И на шефовете им виж колко им е акъла - пресконференции и хвалби!
  • 15 Дедо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пожелавам ти":

    Приятелю,аз съм служил във вътрешни войски по време на бунтовете срещу възродителният процес и съм посрещал тълпата от Каолиново с автомати без патрони!Въпреки всичко тогавашната милиция беше на светлинни години от сегашната пародия! Като гледам кога си служил,вярвам че ще се съгласиш!
  • 16 Крум

    0 0 Отговор
    Полицията няма никаква заслуга.
    Овчаря го е опердасал с гегата и ги е извикал да си го приберат.
    Съобщавайте точно нещата, че някой може да се обърка, че са станали страхотни!