Last news in Fakti

31 Юли, 2013 10:59 14 368 1

Жоро Милионера се призна за виновен (обновена 12:10)

  • жоро милионера-
  • дело-
  • инкасо-
  • георги енев
Жоро Милионера се призна за виновен (обновена 12:10) - 1
Снимка Архив

Георги Енев, по-известен като Жоро Милионера, изненадващо се призна за виновен за кражбата на над 1,4 млн. лв. от инкасо автомобил през юни миналата година, съобщава Дарик. Той обаче не е казал все още къде са парите.

Той ще бъде съден по съкратено съдебно производство, което дава възможност присъдата му да се намали с 1/3-та.

"Това, че Георги Енев призна, не значи, че ще върне парите", коментира адвокатът му Георги Кутрянски. Той уточни, че не е убеждавал клиента си да поиска съкратено съдебно следствие. Адвокатът единствено му разяснил правата и Енев сам решил да признае.

Делото се гледа днес и утре в Окръжния съд в Пловдив и се очаква решението на съда да излезе в 13:15 ч. Призовани са 39 свидетели и са извършено шест експертизи, в които и две ДНК-експертизи. По този начин категорично се доказва, че Енев е извършител на престъплението.

След като изчете в детайли обвинителния акт относно кражбата на парите, наблюдаващият прокурор Дилян Пинчев поиска 20 години затвор за Енев. В акта той изтъкна и мотивите, с които е извършено престъплението –  желанието на подсъдимия да се облагодетелства по незаконен начин и желанието му да отмъсти на фирмата за наложена му имуществена санкция, както и да накаже банковите институции.

Прокурорът изтъкна още, че смекчаващи по делото обстоятелства може да бъде само чистото съдебно минало на подсъдимия.

Това, което категорично е доказано и описано в обвинителния акт е само начинът, по който е извършено престъплението. Никъде не се споменава какво се е случило след като Енев е изоставил личния си автомобил, с който е пренесъл парите до хижа над село Храбрино, както и каква е съдбата на сумата.

Тази сутрин започна съдебният процес срещу охранителя, срещу когото е повдигнато обвинение за присвояване на чужди движими вещи - пари на обща стойност 1 471 058,52 лв., собственост на три банки и на охранителното дружество.

Парите са му били връчени в качеството на длъжностно лице да ги пази и управлява, а длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

И до момента не е известно къде са откраднатите пари. Разследващите не можаха да изтръгнат от Енев информация, според адвоката му той законово има право да мълчи.

Жоро Милионера, както стана известен, може да бъде осъден на затвор от 10 до 20 години и конфискация на имуществото му.

Той изчезна след обира на 22 юни и беше обявен за издирване. Полицията започна мащабно разследване. Според разпространената информация двама свидетели видели как Енев прехвърля торбите с парите от инкасо автомобила в личния си „Опел Кадет” на ул. „Петрова нива” в Пловдив. Охранителят се преоблякъл на място и веднага избягал с колата си.

Има данни, че в нарушение на изискванията Енев и негови колеги неведнъж са спирали по маршрута си, стана ясно още от информацията на полицията. Затова и колегата на Георги не се е усъмнил в петък, когато той го помолил да слезе да му купи дюнер. След това изчезнал в пресечките на бул. „Никола Вапцаров” в пловдивския квартал „Кючук Париж”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Heinrich

    3 0 Отговор
    Браво на пича,след 3-4 г.ще излезе от пандиза,и ще е почти 1.5 милиона напред