Last news in Fakti

4 Февруари, 2014 15:13 4 051 0

Процесът „Килърите“ започна с повторен разпит на свидетелка

  • килъри-
  • дело-
  • варна-
  • варненски апелативен съд-
  • свидетел

Защитата на Сумиста поиска да й направят съдебно-психиатрична експертиза

Процесът „Килърите“ започна с повторен разпит на свидетелка - 1
Снимка БТА

С повторен разпит на свидетелката Виржиния Гогова Варненският апелативен съд започна днешното съдебно заседание по делото „Килърите”, съобщиха от апелативен съд - Варна. Гогова вече е разпитана пред Шуменския окръжен съд, но бе призована повторно по изричното искане на подсъдимия Петър Стоянов – Сумиста. Изясни се, че от 2009 година до преди три месеца Гогова се лекувала в метадонова програма от зависимост към хероина. Към настоящия момент тя е приключила с лечението.

Защитата на подсъдимите поиска да се назначи съдебно психиатрична експертиза, която да отговори на въпроса дали жената може да дава достоверни показания. Според държавното обвинение няма основание съдът да подлага на съмнение физическото и психическо състояние на поисканата от тях свидетелка. Варненският апелативен съд отхвърли искането за експертиза, а от прокуратурата припомниха, че при четиричасовия разпит на Гогова пред първата съдебна инстанция не е възникнало никакво съмнение и не е била искана експертиза, въпреки че и тогава свидетелката е била на метадоново лечение.

Към Гогова бе отправено питане дали е била в Гърция в от 25-ти до 30-ти юни на 2009 година -  дните преди убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Петър Стоянов поиска от свидетелката да му отговори дали някой й е звънял по телефона преди днешното съдебно заседание и дали е получавала указания какви показания да дава пред съда.  Гогова бе попитана и кой я запознал със сочените за физически извършители на убийството на бизнесмена Румен Рачев - Владимир Филев и Георги Трифонов, които след убийството му на 3 юли 2009 година се укриват в хижа „Вада”. Припомняме, че през юни 2011 година останки от телата на двамата мъже бяха намерени случайно от овчар край софийско село. ДНК експертиза установи, че убитите мъже са Филев и Трифонов.

Гогова изясни, че познава Янко Попов–Туцо от лятото на 2009 година, а с хижаря Райчо Стойнев се познавала от преди това. Разпитът на свидетелката ще продължи в следобедното заседание, което започва в 14 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА