5 Юни, 2014 21:04 2 229 0

Граничари на прокурор след стрелба по бежанци

  • нелегални-
  • имигранти-
  • граничари-
  • прокурор

Трафикантите печелят по поне 5000 евро на курс

Двама служители на Граничната полиция в Кюстендил са разследвани заради стрелба по микробус с бежанци край границата ни със Сърбия, съобщава bTV.

При преследването бяха заловени 12 бежанци от лагера в Пъстрогор, а 18-годишен младеж беше прострелян в крака.

Подбрани маршрути през безлюдни села и в товарни коли – така бежанците се придвижват до границата от лагерите, в които са настанени. Групата афганистанци тръгнала през нощта от Пъстрогор със съмнителен микробус.

„Установено е, че този микробус неколкократно е бил препродаван от едно лице на друго и се е управлявал чрез пълномощно от вси

„Назначени са съответните експертизи, за да се установи точно кой е стрелял. Доколкото знаем, станало е при рикошет при преследването на микробуса”, обясни Димитрова.

От полицията прогнозират, че трафикът на бежанци тепърва ще процъфтява. Трафикантите обикновено превозват бежанците по черни пътища край границата. Напоследък са изключително агресивни, а тарифите им варират от 600 до няколко хиляди евро на човек, твърдят от Гранична полиция.

Излиза, че от един подобен курс се печели минимум 5000 евро. Експерти предупреждават, че опитите за нелегално минаване на границата ще стават все по-брутални.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА