Last news in Fakti

15 Декември, 2014 15:59 5 413 0

Любими приказни герои оживяват в гатанки

  • гатанки-
  • приказни герои-
  • рими-
  • приказки-
  • книжката-
  • "мирфея"-
  • милена бойкова м.-терзийска

В книжката са Снежанка, Котаракът в чизми, Пипи, Карлсон, Малката русалка, Пепеляшка, Червената шапчица, Трите прасенца и още много други вълшебни създания

Къде ще видите събрани най-известните приказни герои заедно? Освен в детското въображение или на весел карнавал, това може да стане не в различни книжки, а само в една. „Гатанки в рими за герои от приказки любими“ е новото издание на „Мирфея“, което кани малчуганите на забавно приключение. Децата ще разпознаят обичани герои, които „оживяват“ под формата на любопитни стихове и пъстри образи.

В изданието има и игра, в която трябва да се съединят специални символи с фигурите на Снежанка, Котарака в чизми, Пипи, Карлсон, Малката русалка, Пепеляшка, Червената шапчица, Трите прасенца и още много други вълшебни създания. В играта са включени също имената на творбите и на писателите, създали любимите герои.

Римуваните гатанки са написани от Милена Бойкова М.-Терзийска, заменила ежедневието на дългогодишен културен журналист с каузата на детските книги. А красивите илюстрации са нарисувани от художничката Лилия Лукова, изучавала текстил, моден дизайн и история на изкуството.

Заглавието е част от проекта "Издаване на детски книги" на "Мирфея", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА