Last news in Fakti

19 Март, 2015 01:00 1 245 0

Ех, магесническа му работа!

  • "ех, магесническа му работа"-
  • роман-
  • фентъзи-
  • премиера-
  • калоян захариев-
  • хумористично-
  • "човешката библиотека"

Български фентъзи роман кани на премиера

Дебютният роман на Калоян Захариев „Ех, магесническа му работа“, издаден от „Човешката библиотека“, отличен в конкурс за български фентъзи роман и от Националните фантастични награди, ще има официална премиера на 24 март от 18.30 ч. в SOHO на ул. Искър 4 в зала Holistic на втория етаж.

„Ех, магесническа му работа“ грабна сърцата и умовете на журито в конкурса за ново българско фентъзи през 2012 г. Първото му електронно издание беше през декември 2014 г., а сега излиза в ново, за да отпразнува отличието си в категория „Най-добър дебют за 2014 г.“ на Националните фантастични награди.

В този образец за хумористично фентъзи ще се срещнете с некроманта Лазар и верния му слуга Григор. За тях сиво ежедневие представлява викането на демони от Пъклото, съживяването на селскостопански добитък и обществените поръчки за няколко дузини немъртви. Спасяването на невинно създание не влиза в непосредствените им планове. А когато Лазар и Григор се оказват замесени в заговор от най-висше ниво, ще трябва да се справят с непреклонни нови и стари врагове, за да разберат истината. Като същевременно поддържат запаса си от бананови кашички и чисти пеленки. Второто като че ли е по-трудно...

Пътят на двамата герои към центъра на конспирацията минава през реки от закачливи откровения (без да броим Столичната вада) и океани смях.
Авторът безмилостно ни запраща чак отвъд пределите на смешното, но процесът не представлява само „коремен смях“. През цялото време се уплътняват достойнствата на главните герои.

Романът е на разположение в електронен вариант и събира поръчки за хартиен. Като останалите издания на „Човешката библиотека“, електронната версия се разпространява без дигитални (DRM) защити и следва принципа „читателите плащат ако и колкото преценят“. Всички приходи се разпределят между творческите участници: автор, редактори, коректори, художник (автор на илюстрацията на корицата е катерина Данаилова) и оформители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА