Last news in Fakti

11 Ноември, 2015 22:30 2 894 1

Снимат драмата “Роза дамасцена” в Розовата долина

  • роза дамасцена-
  • розовата долина-
  • снимат-
  • драма

Тя е лична история на човека, който възражда големия бизнес с розово масло в България

Поетична драма с елементи на мистика снима Тодор Анастасов по сценарий на Мария Лалева.

Писателката, която през декември пуска втората си стихосбирка “Не съм ви ближна” е и продуцент на лентата със заглавие “Роза дамасцена”. Историята започва през 60-те години на миналото столетие и стига до наши дни. Главният герой, изигран от Веселин Плачков, има прототип – български бизнесмен, който е в елита на Европа. Сюжетът проследява обратите в една необикновената съдба, случващата се в две политически реалности. Не липсват знаците на онези години - милиционери, цивилни ченгета, емоции от “голямата екскурзия”. Авторите обаче са решили да минат без мутри, проститутки, дрога или Терминал 2 като блян на нацията.

“Свободата на избора е във фокуса на екшъна и философията в “Роза дамасцена”. Личната история е на човека, който възражда големия бизнес с розово масло в България. Дистанцираме се от твърденията, че у нас всичко е безнадеждно и без бъдеще. Както казва героят на Весо Плачков, държавата никога не пречи – пречат само хората”, коментира Тодор Анастасов, който неотдавна започна снимките между Стара планина и Средна гора.

Ученикът на Крикор Азарян е избрал атрактивни актьори от различни поколения. Нашумелият Димитър Баненкин е събирателен образ на червените велможи. Класикът в киното Любо Чаталов е бащата на главния герой. Впечатляващ е и Троян Гогов от пловдивската трупа. Симона Халачева от театър “София” дебютира в седмото изкуство като “момиче от народа”, а ефектната Джани Ферад, която се появява успешно в холивудските продукции на “Ню Бояна”, е другата героиня със страхотни перипетии. В “Роза дамасцена” е голямото завръщане на Сашка Братанова, емблематична фигура от златните години на българското кино.

“При нас атмосферата е изпълнена с хъс и приятелство. Хората в Розовата долина ни помагат от сърце, те буквално излъчват позитивна енергия”, твърди Анастасов, който е дирижирал и масовка от 120 души от Скобелево и Габарево.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮЮЮ

    0 0 Отговор
    То по-мутренска продукция може ла да има?
    Писателка дето била продуцент ??? От какво "писане " ги е спечелила тия пари, че филм да продуцира ? И прототипа
    " български бизнесмен, който е в елита на Европа" ?? Някой комунистически престъпник прекръстен на " бизнесмен"