912 7

„Моята борба“ се завърна на германския пазар

Дълги години книгата бе забранена в Германия

„Моята борба“ се завърна на германския пазар
Снимка: БТА/ AP

„Моята борба“ на нацисткия лидер Адолф Хитлер се завърна на германския пазар, съобщи ДПА.

Новото издание – под нова форма, с анотации – е плод на няколко години усилена работа.

Публикуваната за първи път през 1925 година, „Моята борба“ представя възгледите на Хитлер за величието на арийската раса и плановете му за господство на Германия.

Плановете за преиздаване на книгата предизвикаха спорове и критики, най-вече от еврейските организации в Германия, според които тя е опасна.

Историците, обаче, са на мнение, че новото издание може да запълни една „празнота“ в познанието на германците за тези години и да даде отговор на много въпроси.

Дълги години книгата бе забранена в Германия, но според законите авторското право от 70 години е изтекло и може отново да бъде издадена.

Германия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  1 14:49  08.01.16
  ИМАМ Е
 • Veselin Stanoev
  Отговор
  2 20:18  08.01.16
  Издаването на подобен род книги е вид пропаганда и възход на нацизма.А това означава поредна крачка към война в Европа.
 • Veselin Stanoev
  Отговор
  3 20:18  08.01.16
  Издаването на подобен род книги е вид пропаганда и възход на нацизма.А това означава поредна крачка към война в Европа.

 • българин
  Отговор
  4 16:41  13.01.16
  хората нямаме право да призоваваме (да се смеем и така нататък) за кастрации на хора и така нататък, стерилизация (насилствена и т.н), изнасилвания (и/или съвети и/или заплахи за тях- било анални на мъже и така нататък) на хора и т.н, убийства,самоубийства, войни, вражди, омраза, влизане и/или ходене на хора при психиатри (и/или техните психични и т.н проблеми), побои,удари по тялото, кавги и/или спорове, геноцид над нации от хора, заплахи с оръжие и/или думи (дори казани на шега) и т.н-дори показани в филми, сериали и т.н- това е моето мнение! Няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав (а може и да е осъден несправедливо, а реално да е невинен)- би повторил това свое престъпление). Може би само съд може да решава присъдите за всеки човек и т.н. Хората нямаме право да призоваваме за -влизане в болници (вземане на лекарства- било психиатрични и т.н)- било психиатрии и т.н (ходене на лекар/и - било психиатри и т.н) ....На света му трябва да се промени положително- от лошите крайности до които е стигнал), аз не желая изтезания, жестокости, бой, насилия,пошлост, вулгарност, лоши неща (нищо лошо) и т.н, трафиканти на каквото и да е, и т.н-които неща не трябва да съществуват в един добър и възстановен свят (на което се надявам скоро да стане със Земята). ..
 • 5 16:58  13.01.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 6 17:02  13.01.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • аз
  Отговор
  7 17:06  13.01.16
  Света трябва се оправи и промени към добро по начини които Бог реши.

Напиши коментар:


Публикувай