Last news in Fakti

30 Януари, 2016 05:00 2 383 1

Нов расистки скандал около Майкъл Джексън

  • джексън-
  • скандал-
  • расизъм-
  • роля-
  • интервю-
  • файнс

Нов расистки скандал се заформи около поп иконата Майкъл Джексън след като стана ясно, че актьорът Джоузеф Файнс ще се превъплъти в легендарния изпълнител. Шокираните фенове на Краля на попа припомниха интервю на Джексън с Опра Уинфри от 1993 г. В него Майкъл изрично казва, че не би искал някой ден бял актьор да изиграе живота му.

"Това би било глупаво", казва Джексън на въпрос на тв водещата."Аз съм черен американец и съм горд да бъда черен американец", казва още емблематичният изпълнител.

В интервюто Краля на попа признава, че страда от витилиго - кожно заболяване, което унищожава пигментацията. "Това е нещо, с което не мога да се боря, но хората обичат историите. Не искам да говорят неща, които не са верни, защото ме боли", казва той докато гласът му трепери.

Причината за разрастването на поредния скандал на расова основа в света на киното, след номинациите за Оскар е, че британецът Джоузеф Файнс бе избран за ролята на Майкъл Джексън в телевизионната комедия "Елизабет, Майкъл и Марлон".

Фенове в социалните мрежи възкликнаха веднага, че това е обида за всички чернокожи, тъй като Краля на попа е афроамериканец. 

Самият Файнс се оказа доста изненадан от предложението. "Аз съм бяло момче от Лондон и съм шокиран колкото всички останали", каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бял негър

    2 0 Отговор
    Нека аз да я изиграя тая роля! Негър съм от България!