8 Февруари, 2016 18:12 2 418 0

"Пепеляшка" на Балет "Арабеск" празнува рожден ден

  • пепеляшка-
  • арабеск-
  • рожден ден-
  • празнува
"Пепеляшка" на Балет "Арабеск" празнува рожден ден - 1
Снимки: Арабеск

На 13 февруари от 11.00 ч., в навечерието на Деня на влюбените, спектакълът на Балет „Арабеск“ "Пепеляшка", ще празнува рожден ден - една година  на сцената на Музикален театър

Една година, в която непредсказуемият прочит на приказката за Пепеляшка събира малки и големи, които на всеки спектакъл бурно аплодираха смешните грешки и объркани герои, хитроумно забъркани от хореографа Мариана Крънчева върху  вълшебната музика на Прокофиев, оцветени от художника на костюмите Цветанка Петкова-Стойнова, създадени в приказната среда на сценографа Екатерина Енева и мултимедийното решение на Никола Налбантов.

"Пепеляшка" на Балет "Арабеск" празнува рожден ден

В спектакъла участват познати и любими танцьори на Балет „Арабеск” -  Таня Кацарова (Пепеляшка) Ангелина Гаврилова (злата мащеха), Виктория Петрова (феята на млади години), Марина Попова  и Петя Колева (доведените сестри на Пепеляшка), Стефка Табакова, (принцеса Жасмин), Андрея Андонова (Пипи дългото чорапче), Мария Касабова (Червената шапчица) ,  Васил Дипчиков (Принцът), Филип Миланов (баба Ягя), Стефан Вучов (учителят по танци и Кралят), Валери Миленков (кралски пратеник, шофьор), Ервин Есен (гости на бала), Светлозар Тинев (гости на бала) Чан Тхе Чунг (бодигард).

"Пепеляшка" на Балет "Арабеск" празнува рожден ден

Емоцията, смехът и спонтанната реакция на децата от комичните ситуации, в които изпада старата и загубила паметта си фея /актрисата Анна Петрова/, са доказателство за силното въздействие на различната „Пепеляшка“ на Балет „Арабеск“.

Подходът на хореографа Мариана Крънчева да „обърква“ героите в приказката дава на децата свобода, независимост и непринуденост в изразяване на личното им отношение към различното представяне на традиционни и отдавна известни за тях приказки.

„Пепеляшка“ е от спектаклите, който колкото повече се играе не омръзва на детската аудитория, а заразява със своето очарование и провокация в играта на детското въображение, което е най-ценното послание в невероятно забавно  представената от Балет „Арабеск“ приказка за Пепеляшка. Едно великолепно и вълнуващо преживяване, подходящо за деца и възрастни.

"Пепеляшка" на Балет "Арабеск" празнува рожден ден


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА