Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 10:09 1 402 1

"Завръщането" триумфира на наградите БАФТА

  • завръщането-
  • триумфира-
  • бафта

Леонардо Ди Каприо с поредна награда за най-добър актьор в главна мъжка роля

Драматичният уестърн „Завръщането“ се превърна в големия победител в церемонията при раздаването на наградите на Британската академия за кино „БАФТА“, съобщи Би Би Си.

Филмът на Алехандро Гонзалес Иняриту бе обявен за най-добър филм, а самият Иняриту получи наградата за най-добър режисьор. Ледонардо Ди Каприо получи поредната си награда за най-добър актьор в главна роля и вече гледа все по-уверено към първия си „Оскар“.

Мексиканският режисьор определи победата като „поразителна“ и заяви, че „талантът и отдадеността“ на Ди Каприо към „рисковия“ проект са допринесли най-много за заснемането на филма.

„Лудият Макс: Пътят на яростта“ получи 4 награди: за грим, сценарий, костюми и сценография.

Бри Ларсон получи наградата за най-добра актриса в главна женска роля за изпълнението си в „Стая“. Кейт Уинслет получи „Бафта“ за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си в „Стив Джобс“. За най-добър актьор в поддържаща роля бе обявен Марк Райлънс за превъплъщението си в „Моста на шпионите“.

Наградата за изгряваща звезда бе връчена на актьора от „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ Джон Бойега. Това бе единствената награда, за чийто победител гласува публиката.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бля бля бля

    0 0 Отговор
    Голяма тъпням,черньо с награда за изгряваща звезда,та той с нищо не впечатли в и без това скучниното продължение на Междузвездни войни.