13 Юни, 2016 14:54 1 512 0

Малтийският орден с трето издание на „Творческа ваканция”

  • творческа ваканция-
  • кауза-
  • малтийски орден
Малтийският орден с трето издание на „Творческа ваканция” - 1
Снимка: М. Богданова ©

Днес беше представено третото издание на проекта „Творческа ваканция”. Проектът е отправен към децата на България и се реализира от Суверенния Малтийски орден. Орденът организира креативни ваканции за деца лишени от родителски грижи. По време на ваканциите, освен почивката децата се учат да рисуват играят и творят. През есента излиза книжка с техни творби на български и английски език.

Третото издание „Творчески ваканции“ е сборник от рисунки, направени от 28 млади изследователи по време на техните експедиции в национален парк Пирин и в резервата Сребърна. В книжката са включени и текстове със спомените и преживяванията на децата. Учениците са били избрани по препоръка на Държавната агенция за закрила на детето от три центъра за настаняване от семеен тип в Панагюрище, Пазарджик и Пещера. По време на  екскурзиите те са били придружени от доброволци на Малтийския орден. Децата - автори на третото издание на книжката раздаваха автографи на гостите на събитието и гордо представяха своите истории.

„Този проект е важна част от мисията на Малтийския орден в България, чийто хуманитарна и социални дейности за последните 10 години са над 300 в над 100 места в страната” каза посланикът на Суверенния Малтийски Орден в България Камило Дзуколи.

„Подкрепяме дейността с децата от български домове и смятаме, че в правилния контекст тези деца могат да направят чудеса. Това е една възможност за нашето общество, което е в дълбока демографска криза и с нашия малък принос показваме начин да дадем тласък за развитието на такъв ценен проект”, поясни изпълнителният директор на УниКредит, Левон Хампарцумян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА