798 1

Саудитски филм се прицели в Оскарите

Филмът дебютира на фестивала в Берлин

Саудитски филм се прицели в Оскарите
Стопкадър и видео: Youtube
Денис Джамбазов

Саудитска Арабия избра лентата „Barakah Meets Barakah“ (Барака се среща с Барака) да се бори за Оскар, съобщи „Latin Post“.

Филмът, режисиран от Махмуд Сабах, влиза в битката за чуждоезични филми за наградата на филмовата академия.

Премиерата му бе през месец февруари тази година на кинофестивала в германската столица Берлин. През есента ще бъде прожектиран и в Близкия изток, като се очаква да тръгне и по кината в Северна Америка след фестивала в Торонто

Комедията с елементи на драма „Barakah Meets Barakah“ разказва любопитната история на двама влюбени и предизвикателствата, пред които се изправят.

На фестивала в Берлин филмът получи много позитивни отзиви от критиците и публиката. В среда, в която физическият контакт е забранен, влюбените изживяват истински трудности и попадат в странни ситуации.

Султан Ал Бази, председател на комисията, издигнала номинацията на филма, заяви: „Махмуд Сабах е представител на ново поколение, което скоро ще бъде пионер в историята на саудитското кино“.

Саудитска Арабия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Муеи
    Отговор
    1 14:56  25.08.16
    Европа вече гледа арабски филми на живо благодарение на "Меркел дистрибюшънс ентертеймънт" Първо в Кьолн, а после и на други места много ги харесаха. Има всичко секс, бомби, екшън,стрелби и пр. Само комедия няма на никой не му е смешно!

Напиши коментар:


Публикувай